Знайомство зблизька: кращі футболісти Фіналу чотирьох чемпіонату України U-19

Іван Литвиненко, U-19, Дніпро-1, кращий півзахисник

По завершенні фінального турніру чемпіонату України U-19 у першій лізі оргкомітет визначив кращих гравців за амплуа, причому кожен з чотирьох учасників отримав свого героя. Проект Золотий Талант розповідає, що то за футболісти, який шлях вони пройшли до визнання

За підсумками матчів фінальної частини чемпіонату України U-19 серед команд першої ліги оргкомітет визначив кращих гравців за амплуа. Нагадаємо, що у матчі за перше місце Дніпро-1 переміг Авангард (Краматорськ), а у матчі за третє місце Колос (Ковалівка) виявився сильнішим за Оболонь-Бровар (Київ). У кожній зустрічі переможці забили лише на один гол більше, ніж переможені, а у півфіналах взагалі справа доходила до серії пенальті. Боротьба була дуже напруженою, суперники підібралися дуже рівні.

Мабуть, саме тому оргкомітет виокремив по одному гравцю у кожній команді.

Кращий воротар — Микита Якубенко (15.10.2000, Авангард). В юнацькому чемпіонаті України під егідою ДЮФЛУ грав за Олімпік-УОР (Донецьк), Торпедо-ВУФК (Миколаїв), Азовсталь (Маріуполь). В сезоні-2018/2019 — основний воротар команди U-19 краматорського Авангарду.

Станіслав Кочубинський, Микита Якубенко, U-19, Авангард Краматорськ, кращий воротар

Перший віце-президент ДЮФЛУ Станіслав Кочубинський і Микита Якубенко

Кращий захисник — Максим Потопальський (18.08.2000, Оболонь-Бровар). Вихованець київської ДЮСШ-15, провів за неї чотири сезони в юнацькому чемпіонаті України, останній два роки грав за команду U-19 Оболоні-Бровар. Чемпіон України U-19 2018 року.

Максим Потопальський, Оболонь-Бровар, U-19, кращий захисник

Максим Потопальський

Кращий півзахисник — Іван Литвиненко (10.04.2001, Дніпро-1). Гравець юнацької збірної України забив обидва голи своєї команди у фінальному турнірі: у півфіналі — Оболоні-Бровар (1:1), у фіналі — Авангарду (1:0). Чотири роки у юнацькому чемпіонаті України відіграв за Дніпро, з літа 2018-го грає за Дніпро-1. Причому встиг зіграти і за дорослу команду у Першій лізі під керівництвом Дмитра Михайленка в цьому сезоні.

Іван Литвиненко, U-19, Дніпро-1, кращий півзахисник

Іван Литвиненко

Кращий нападник — Рустам Ахмедзаде (25.12.2000, Колос). Вихованець київської Зірки, за яку виступав в юнацькому чемпіонаті України. В сезоні-2017/2018 пробував свої сили у Олександрії U-19, але навесні 2018-го опинився у Колосі U-19. В сезоні-2018/2019 — один з кращих бомбардирів чемпіонату U-19.

Рустам Ахмедзаде, Колос, U-19, кращий нападник

Андрій КУДИРКО

Пульс Чемпіонат ДЮФЛУ U-16: Карпати й Дніпро пройшли до фіналу двома командами



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.