Динамо й Шахтар пробиватимуться у фінал через Маріуполь, Дніпро через Одесу

За підсумками регулярного чемпіонату ДЮФЛУ у віковій категорії U-16 (футболісти 2003 року народження) визначилися усі учасники плей-оф. Не обійшлося й без несподіванок

Почалося все, як годиться, з найпершої групи. Із першим місцем Зміни-Оболонь (35 очок) не посперечаєшся: команда навесні видала відчайдушну переможну серію із семи матчів поспіль, програвши лише в заключному турі Олімпійському коледжу.

Потужний восени Атлет після зими трохи збавив обертів, але другу позицію зберіг (34 бали). Як і КОДЮСШ-Арсенал свою третю, хоч і зашпортався був навесні (32). Четвертим йшов ОК імені Піддубного, та навіть «подарунок» від Зміни-Оболонь в останньому турі не допоміг: 27 очок і п’ята позиція. Ще на одне менше у Арсенала, шосте місце. А не пустила їх до квартету, забравши останню четверту путівку до плей-оф несподівана ДЮСШ-22. Вона у перегонах йшла навіть сьомою, однак фінішний спурт з двох перемог поспіль і саме над головними конкурентами вивів команду у стики.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-17. На шляху до фіналу Шахтар зіграє в Маріуполі, а Динамо — у Миколаєві

У найбільш іменитій групі 2 цього разу гору взяв Шахтар (48 очок). А ось трійку призерів доповнили УФК-Дніпро (39) та Дніпро (35). Київське Динамо рушило до наступної стадії з останнього прохідного четвертого місця, набравши лише 34 бали. При цьому підопічні Юрія Дмитруліна й Сергія Процюка мають лише дві поразки (у дніпровських команд — 3 і 5 відповідно), але аж занадто часто втрачали очки у нічиїх, їх було зафіксовано аж сім!

У групі 3, як і прогнозувалося, горя не знав лише Маріуполь. Завчасно забезпечивши собі безхмарне лідерство, він, утім, продовжував набирати очки й на фініші мав їх аж 40. Можливо, тепер і шкодує, але ж хто знав, що Динамо примудриться завершити перегони четвертим і матиме справу в плей-оф саме з приазовцями.

А ось криворізька ДЮСШ-1-Кривбас-84, що була навіть другою із 32 пунктами, програла два з трьох останніх матчів і поступилася місцем ДЮСШ-11 Чорноморець (36). Четвертою фінішувала Азовсталь і ця відносна невдача обернулася справжньою катастрофою: у стикових матчах її чекає Шахтар, він у поточному чемпіонаті ще не програвав!

На Заході також лідер визначився завчасу, і сенсаційній ДЮСШ-26 доведеться битися із міцними Карпатами (44 очка). У запеклій суперечці УФК-Карпати (41) вибили у Скали (38) друге місце, не менш запеклою була сутичка й за четверту перепустку. Її виграв Львів (31) у BRW-ВІК (26), той набрав лише одне очко у двох заключних турах.

За заздалегідь визначеним порядком команди групи 1 мають зустрітися у плей-оф з представниками групи 4. Інші чотири путівки поділять між собою делегати другої й третьої зон.

Плей-оф

Перші матчі

1 червня

ДЮСШ-26 (Київ) — Карпати (Львів)

КОДЮСШ-Арсенал (Щасливе) — УФК-Карпати (Львів)

Львів — Зміна-Оболонь (Київ)

Скала (Моршин) — Атлет (Київ)

Динамо (Київ) — Маріуполь

Дніпро — ДЮСШ-11 Чорноморець (Одеса)

Азовсталь (Маріуполь) — Шахтар (Донецьк)

ДЮСШ-1-Кривбас-84 (Кривий Ріг) — УФК (Дніпро)

Матчі-відповіді відбудуться 8 червня.

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.