«Вже трохи наївся й підсів, але рвонув на дальню штангу й забив»

У матчі 28-го туру чемпіонату U-21 динамівці зустрічалися вдома із Зорею. Перемогли 3:0 і ще трохи зміцнили свою лідерську позицію

Після поєдинку тренер киян Юрій Мороз відзначив, що переломним став другий гол його команди, він і заспокоїв, і зняв нервозність з лінії захисту.

Автором цього м’яча став захисник Микита Кравченко, котрого лише тиждень тому вітали із дебютом у Прем’єр-лізі. 21-річний футболіст видає блискучий ігровий проміжок. Прес-служба Динамо розпитала молодика про його останні успіхи:

— Як ви помітили, до другого забитого м’яча гра була дуже важкою. Ми начебто і контролювали події на полі, але моментами пропускали небезпечні контратаки. Потрібно робити висновки і намагатися, щоб під час наших атак ззаду футболісти підтискали суперників, знаходилися поряд із ними і були готові до втрати м’яча. Тоді у нас буде менше проблем. Коли забили другий м’яч, змогли видихнути і спокійно дограти решту 10 хвилин зустрічі.

— Що можете сказати про взаємодію Вівчаренка і Дуелунда в моменті з першим голом?

— У тому моменті і Булеца дуже здорово покотив м’яч на Вівчаренка, той відмінно прострілив і Дуелунд забив — він заслужив своєю грою забити цей м’яч.

— Після перерви на поле повернувся Бєсєдін. Ви прекрасно знаєте з власного досвіду, як це відновлюватися після травми. Які ваші враження від його гри?

— Він молодець. Гадаю, Артем відчуває тільки радісні емоції, адже він пропустив кілька місяців. У мене була майже аналогічна ситуація, тому знаю, як завжди радієш поверненню на поле. Але в будь-якому разі, форму важко набирати, це потрібно робити лише через ігри і тренування. Можливо, спочатку щось не буде виходити, але за рахунок бажання і старання, думаю, він вийде на колишній рівень і буде здорово грати і забивати, як раніше.

— Що можете сказати про якість гри Динамо в захисті у матчі з Зорею? Сейви воротаря Бущана заслуговують на похвалу?

— У принципі, голкіпер залежить від захисників. Наші захисники дали пробити у площину воріт, але Жора Бущан — молодець, виручив, тому можу сказати про його гру лише хороші слова.

— А як вам самому вдалося забити? У тому епізоді більше експромту чи розрахунку?

— Суперник контролював м’яч, а я вже трошки «наївся» і підсів. Дивлюся, йде перехоплення, Надольский входить до штрафного майданчика. Звідкись знайшлися сили, я набрав швидкість і прорвався до дальньої стійки. Ярослав віддав відмінну передачу, і мені залишалося лише забити, що я і зробив.

— Пробивали на силу?

— Так, пробив щокою низом. Голкіпер м’яч зачепив, але пощастило, що він усе ж опинився в сітці.

Микита Кравченко у матчі УПЛ проти Олександрії

— Ви зіграли за першу команду проти Олександрії. Що можете сказати про ту гру? Які висновки після неї були зроблені?

— Важко говорити про ту гру. Результат був незадовільним, і це, звичайно, прикро. У кожного гравця з дубля є шанс потрапити до першої команди, і якщо це відбувається, потрібно грати на належному рівні. Ми намагаємося це робити.

У поточному чемпіонаті U-21 Микита Кравченко відіграв у 19 матчах, забив один гол. У чемпіонаті УПЛ один матч.

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков апреля в категории U-21 (1998-1999 г.р.)

  • Виталий Миколенко (Динамо) (36%, 117 голосов)
  • Николай Шапаренко (Динамо) (12%, 40 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (12%, 39 голосов)
  • Владислав Вакула (Мариуполь) (11%, 37 голосов)
  • Евгений Чеберко (Заря) (8%, 25 голосов)
  • Владислав Бабогло (Александрия) (7%, 23 голосов)
  • Владислав Дубинчак (Арсенал) (5%, 15 голосов)
  • Роман Вантух (Олимпик) (4%, 13 голосов)
  • Андрей Кожухарь (Черноморец) (4%, 12 голосов)
  • Даниил Бескоровайный (Земплин, Словакия) (2%, 8 голосов)

Всего проголосовало: 165

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.