«Фінішні матчі чемпіонату будуть схожі на поєдинки юнацької Ліги чемпіонів»

Чотирма матчами відкрився вчора черговий, 23-й тур юніорської першості. Динамівці, що дотепер лідирували у турнірці, свій поєдинок із Арсеналом проведуть у неділю

Доведеться дуже постаратися, адже переслідувачам із Шахтаря вже автоматично нарахували три очка: за календарем у них зустріч із дискваліфікованим Олімпіком.

Посеред тижня, точніше, у вівторок, 7 травня кияни дограли перенесений з 8-го туру матч із Зорею. Упевнено перемогли (4:1), забивши двічі після розіграшу стандартів. Про цю перемогу, протистояння із Зорею та фініш першості офіційному сайту клубу розповів наставник Динамо U-19 Ігор Костюк:

— Газон був у відмінному стані і дозволив нам грати в свій футбол. Те, що сьогодні сталося на полі, повинно було статися і в Запоріжжі в минулому матчі — ми повинні були так само впевнено перемогти. Просто там ми не реалізували свої моменти і допустили невластиві нам помилки. У цьому матчі ми їх виправили і впевнено перемогли, не давши шансів супернику.

Ісаєнко (з м’ячем) не просто лідер: він капітан і кращий снайпер

— Ісаєнко повернувся з першої команди…

— Женя наш капітан, і в нашій структурі він чітко розуміє, що йому потрібно робити, знає всі взаємодії. У тому, що він сьогодні був лідером команди на полі, забив м’яч і приніс величезну користь, немає нічого дивного.

— Наскільки вас радує, що гравці не зупинялися до самого фінального свистка і кінцівку поєдинку провели в атаці?

— Ми ж граємо не один матч, а готуємо гравців, щоб вони прогресували, грали в молодіжній і першій команді. У кожному матчі потрібно грати 95 хвилин, а не 60 і потім зупинятися і догравати. Наше завдання мотивувати і стимулювати футболістів, щоб вони з першої і до останньої хвилини виявляли максимальну самовіддачу, і не збивалися з тієї тактики, про яку ми домовляємося.

— Після участі в Юнацькій лізі УЄФА у гравців відчувається зростання?

— Звичайно, для хлопців це величезна користь. Вони відчули, що з грандами можна грати нарівні, наприклад, з Андерлехтом, Ювентусом. Ці матчі, дотримання взаємодій на полі додають досвіду і впевненості. Хлопці розуміють, що у них є перспектива у великому футболі.

— Гра Динамо при стандартах приємно здивувала. Це певна «фішка» вашої команди?

— Ми відпрацьовуємо стандартні положення, заповнюємо зони. Сьогодні забили Забарний, Єфименко. Це не домашні заготовки, а награні комбінації. Просто бувають моменти, коли ми не можемо доставити в потрібне місце м’яч. Як тільки це вдається, виникають гольові моменти.

— Ви нещодавно грали з Зорею на виїзді і виграли з рахунком 3:2. Чи гра суперника з того моменту змінилася?

— Як я вже казав, в Запоріжжі ми повинні були впевнено перемагати. Просто не реалізували свої моменти і провалили 10-15 хвилин у другому таймі. Потім ми вирівняли матч і довели його до перемоги. По грі в обох матчах ми перегравали суперника.

Вустами суперника «В матче с Динамо защитники Зари нервничали, даже по мячу промахивались»

— Чемпіонський титул — справа часу?

— Потрібно вигравати матчі з Арсеналом, Шахтарем і ФК Львів. У поєдинках, де є інтрига, проявляється характер і зростання футболістів. Для них це як матчі юнацької Ліги чемпіонів.

Золотой талант-2019. Назовите тройку лучших игроков апреля в категории U-19 (2000 г.р. и моложе)

  • Даниил Сикан (Мариуполь) (26%, 121 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (23%, 105 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (12%, 56 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал) (11%, 50 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (8%, 36 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (6%, 29 голосов)
  • Артем Феррари (Меццолара, Италия) (4%, 19 голосов)
  • Александр Климец (Волынь) (4%, 17 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (3%, 16 голосов)
  • Эрик Кушнир (Дебрецен, Венгрия) (2%, 9 голосов)

Всего проголосовало: 297

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.