В останніх спарингах дублери Карпат громили Шахтар та програвали полякам

Сьогодні двома матчами продовжиться 19-й тур чемпіонату U-21. Вкрай напруженою обіцяє стати зустріч молодіжних команд Ворскли й Карпат

Матчі між цими суперниками завжди трохи знервовані й жорсткі, конкретно цій зустрічі інтриги додаватиме сусідство у таблиці (полтавці лише на два очка відстають від галичан).

Про турецьку підготовку Ворскли до старту другої частини першості під орудою нового керманича Віталія Косовського проект Золотий Талант повідомляв регулярно. Плідно провели міжсезоння й карпатці: загалом зіграно сім спарингів, у п’яти здобуто перемоги.

Верхня Білка мінімально програє Карпатам

Після матчів, де хлопці Романа Толочко забивали або пропускали по три м’ячі, стався виняток: протистояння з чемпіоном Львівської області — командою Юність із Верхньої Білки. Львів’яни забили вже на перших хвилинах: Денис Мірошніченко віддав на Войтовича, а той в один дотик загнав м’яча до сітки. Шанс зрівняти рахунок суперник міг завдяки удару з 11-метрової позначки, але Задерейко класним сейвом виручив свою команду. Наприкінці тайму, карпатівці знову невдало сфолили і привезли собі штрафний, після якого суперник тричі бив по воротах, та голкіпер зелено-білих парирував усі удари.

Карпати U-21: Задерейко (Ющишин) — Куртяк, Федецький, Мірошніченко, Веремієнко, Сільченко, Діма (Левенець), Саутін, Войтович, Черепущак (Кос), гравець на перегляді.

землякам-гірникам дісталося тричі

Наступний спаринг трапився раптово, бо планувалося звичайне тренування. Однак аматорський Шахтар із Нововолинська було обіграно всуху — 3:0. В середині першого тайму Сільченко прийняв м’яча з флангу, віддав його Левенцю, а той одразу «поклав» у нижній кут воріт. Незадовго до свистка на перерву Кос, ударом головою, подвоїв перевагу. Третій гол забив у дальній від воротаря кут Артем Федецький — зі стандарту, призначеного за гру суперника рукою на межі карного майданчика.

«Цей суперник рангом є нижче за ту ж Демню чи Миколаїв, але все одно ми задоволені поєдинком і раді, що він відбувся. Будь-який спаринг корисний для команди, адже ігрова практика важлива для кожного гравця.

Віталій Сільченко

Звичайно, хотілося б відзначитись голом, але поки що не було нагод. Проте я радий, що забивають наші нападники і надіюсь, що в сезоні вони продовжать приносити результати. Щодо позиції оборонця, то не скажу, що вона мені незнайома. Я неодноразово грав у захисті, тому досить комфортно почував себе на полі. Тим паче, що одним з партнерів по позиції був Артем Федецький», — прокоментував перемогу Віталій Сільченко.

Карпати U-21: Ющишин — Федецький, Дерман (Рибачук), Куртяк, Мірошніченко, Сільченко, Діма, Саутін , Войтович, Левенець, Кос (Черепущак).

Польські тезки виявилися сильнішими

А ось останній із контрольних матчів карпатці програли. На штучному полі клубної Академії, зелено-білі зустрілись зі своїми тезками — Карпатами із польського міста Кросно. Враховуючи те, що в розпорядженні дублерів знаходилось лише 13 гравців (двоє з яких не зіграли, через ушкодження), Роман Толочко залучив до спарингу вихованців клубної школи та Академії –—воротаря В’ячеслава Борисенка і захисника Олександра Ленька, повідомляє Інформаційний центр Карпат.

Левам вдалося відкрити рахунок після подачі Рибачука на Михайла Левенеця. Під кінець тайму поляки зрівняли. А по перерві й вийшли вперед, причому забили три голи, один із яких відмінили судді.

Хоча Левенець був в ударі

Під кінець матчу гості залишились у меншості, після флангової подачі Войтовича Левенець головою забив вдруге. 2:3.

Карпати U-21: Ющишин (Борисенко) — Федецький, Куртяк, Сільченко, Ленько, Рибачук, Діма (Кос), Войтович, Джозеф, Левенець, Черепущак.

«Я розчарований, в першу чергу тим, що наші нападники створюють дуже мало моментів. Щастя потрібно шукати біля чужих воріт, а не в центрі поля, чи деінде. На превеликий жаль, лінія нападу зараз не тішить індивідуальними якостями. Перед грою я наголошував, що ми не маємо права недооцінювати суперника, якого б рангу він не був. Однак сьогодні гравці допустились грубих помилок, які не піддаються поясненню. Футбол не пробачає промахів. Як тільки ти помиляєшся, тебе одразу за це карають. От і вийшло, що сьогодні ми самі принесли голи в свої ворота», — резюмував після спарингу Роман Толочко.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.