«Мрію зіграти в АПЛ, як мій земляк Ярмоленко»

У першій частині поточного молодіжного чемпіонату України цей 19-річний юнак був основним кіпером Десни U-21. Зіграв у 13-ти матчах з 18-ти, відчайдушно захищав ворота команди, хоча дебютанту турніру добряче діставалося від досвідчених суперників

Про повернення до Чернігова, брата-волейболіста та про мрію зіграти в англійській Прем’єр-лізі Максим Тататренко розповів офіційному сайту клубу.
Повернення до Чернігова
— Напередодні нинішнього сезону ви перейшли у Десну. Чому обрали наш клуб? І чи були інші варіанти?
— Були варіанти, дзвонили з Олександрії U-21, звали на перегляд, запрошували у Зірку з Кропивницького у першу лігу, але я з Чернігова — це мій дім, мені подобається це місто, команда, тому вирішив залишитися у клубі. Дуже хочеться пограти вдома.
— До цього ви два сезони грали якраз за Зірку з Кропивницького. Як там опинилися і чим запам’яталися ці два роки?
— Мене туди відправили на перегляд дуже хороші люди з корюківського Авангарду: Валерій Чорний й Сергій Даценко. Потренувався з Зіркою, наче сподобався, й мені запропонували підписати перший професійний контракт. Півтора року у Зірці, вважаю, пішли мені на користь. Там були хороші тренери, непогані умови. Все було на професійному рівні.

— На початку сезону на сайті Асоціації аматорського футболу України вийшло інтерв’ю головного тренера корюківського Авангарду Валерія Чорного, в якому він називав вас у числі новачків своєї команди. Ви планували паралельно виступати й за Авангард?
— Ні. Вийшло так, що з цією командою я пройшов збори, думав — буду грати за корюківський колектив, але так вийшло, що надійшла пропозиція від Десни і я не зміг відмовити…
— Як вплинуло на Ваш перехід те, що за Десну грає ще один колишній воротар Зірки — Євген Паст?
— Це дуже хороший воротар, дуже хороша людина. Іноді мене залучали до тренувань першої команди Зірки й ми з ним тренувалися разом. Він мені імпонує як воротар. Я думаю, що у нього та Ігоря Литовки я чогось навчуся й буду з кожним днем прогресувати.

Проти Карпат

— Зараз ви — основний воротар Десни U-21, тобто, фактично, третій воротар команди. Була розмова з тренерами основного складу: чи є у вас перспектива гри за основу синьо-білих?
— Так, ми розмовляли з Олександром Дмитровичем Рябоконем. Він казав: “Тренуйся, показуй на кожному тренуванні свій клас”. Якщо Ігор або Женя знизять до себе вимоги, або буде якась ротація, то я можу потрапити до заявки або вийти на футбольне поле.
— У нинішньому сезоні команда Десни U-21 довго не вигравала. Чому?
— Я впевнений, що перемоги будуть. Тренерський штаб поповнився новим тренером Олександром Пищуром. Після його появи ми зіграли дві нічиїх. Причому домашній матч з Карпатами, я вважаю, ми повинні були вигравати. У нас дуже хороші тренування, нам трохи поставили гру, ми почали розуміти куди бігти, почали забивати голи і брати очки. Я вважаю, 2 очка в двох іграх поспіль — це непогано. Карпати у минулому сезоні посіли четверте місце у чемпіонаті U-21, Зоря — теж не найгірша команда…

По душам «После победы над Зарей постоянно названивали агенты. Но я остался в Стали»

— Багато уболівальників, фахівців футболу кажуть, що у Десні мало власних вихованців. Ви якраз вихованець чернігівського футболу. Наскільки це дійсно важливо, щоб за Десну грали саме місцеві?
— Наскільки мені відомо, керівництво поставило задачу, щоб у команді було якомога більше місцевих футболістів. Це дуже важливо, коли за клуб грають місцеві — за них приходять вболівати друзі, батьки… Це важливо.

Татаренко пропустив від Олімпіка

— У Вашій кар’єрі є певна схожість з кар’єрою Андрія Ярмоленко: Ви, як і він, у школі тренувалися у Віктора Лазаренко, дебютували у дорослому футболі за Полісся (Добрянка), а потім захищали кольори Десни. Чи думали про гру в Англійській Прем’єр-Лізі?
— Звичайно, це моя мрія — грати в АПЛ, як Андрій… Але щоб туди потрапити мені ще потрібно дуже багато працювати…
— Ваш старший брат Богдан — бронзовий призер другого туру чемпіонату України з пляжного волейболу 2018 року (у парі з Кирилом Клочком, — прим.). Чи часто відвідуєте його гри?
— Так. Коли виходить приїхати додому, або, коли грав у Кропивницькому, дивився матчі в Інтернеті. Я за нього дуже сильно вболіваю, переживаю — це мій брат. Я дуже радий, що він, у складі хмельницького Новатора, у сезоні 2017/18 виграв бронзу Суперліги у класичному волейболі.
— Ви грали з братом у волейбол й чи хотіли стати волейболістом?
— Такі думки іноді були. Я грав за школу, брат іноді приходив на матчі, говорив: “Ти нормально граєш”. Це зрозуміло: я воротар, постійно стрибаю, ловлю м’ячі. Правда у волейболі їх потрібно відбивати… З братом, якщо чесно, не грали ніколи. Але, я думаю, ми ще зіграємо.
— Хто вдома — головна зірка, й чи є між вами з Богданом суперництво?
— Зірки, як такої, немає. Я не вважаю себе зіркою, брат — теж. Суперництва теж немає. Іноді він мені підкаже, іноді я йому можу щось сказати. Але без суперництва.

Макс Татаренко

— Які у Вас особисто, плани на сезон 2018/19?
— Хочеться грати у кожному матчі, вигравати, хочеться, щоб ми виконали завдання, яке перед нами поставило керівництво (потрапляння у єврокубки, — прим.). І хочеться дебютувати у Прем’єр-Лізі.
— Щоб Ви побажали вболівальникам Десни U-21?
— Запрошую всіх вболівальників на матчі нашої і першої команди. Нам дуже потрібна ваша підтримка! Коли ви приходите, нам легше грати.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.