«М’яч у ворота Чорноморця не святкував, бо поважаю свій колишній клуб і місто, у якому виріс»

21—річний півзахисник київського Динамо Володимир Шепелєв у розмові з клубною прес-службою розповів про враження від виступу команди в осінній частині чемпіонату

— Володимире, що змінилось у вашому житті за останні півтора року?

— Змінилося майже все. А головне, сподіваюся, змінилася на краще й моя гра, яку я з кожним матчем намагаюся удосконалювати. Раніше грав ближче до атаки, а зараз у середині поля. Про зміни можна говорити дуже довго. Як би там не було, вважаю, усе, що робиться, лише на краще.

— На початку сезону Олександр Хацкевич відзначив, що показуєте стабільну гру, тримаєте позицію, добре граєте у відборі та розпочинаєте атаки. Чи приємно чути таку оцінку?

— Безумовно, мені надзвичайно приємно чути такі слова, утім, думаю, як і будь-якому футболісту, який читає про себе хороші відгуки. Це показник того, що все робиш як слід і рухаєшся в правильному напрямку. Але головне, щоб тренер довіряв і випускав на поле. Довіра тренера мотивує й не дає розслабитися.

Але мені здається, похвала не дуже на мене впливає. Позитивні коментарі це добре, але я завжди сам чудово розумію, коли граю добре, а коли погано, що виходить краще, а що гірше, і в яких компонентах потрібно додавати, над чим працювати. Я здатен реально оцінити себе та свою гру.

Шепелєв тримає центр

— А як реагуєте на критику?

— На будь-яку критику реагую нормально, спокійно, особливо якщо вона конструктивна, по ділу й відповідає дійсності. Завжди аналізую та роблю для себе певні висновки. Але якщо вона від людей, які не розбираються в темі, стараюся просто не звертати уваги.

— Серед ваших позитивних якостей спеціалісти відзначають гру на команду. А чи є недоліки, над якими вам варто працювати?

— Так, граю на команду, бо цього вимагає моя позиція на полі: я повинен розігрувати м’яч, віддавати передачі у вільні зони атаки. Коли поруч зі мною грають люди, які добре розуміють мене, а я їх, діяти набагато простіше, тоді в нас усе виходить і хорошу гру демонструємо, і результату досягаємо.

Що стосується недоліків, я завжди знаходжу, над чим мені варто додатково працювати і в чому додати. Перш за все, це відбір м’яча та швидкість. Хочеться давати спеціалістам якомога менше приводів для критики.

— Коли на початку минулого сезону ви забили м’яч у ворота Чорноморця, не святкували цього. То данина поваги колишньому клубу?

— Так, не святкував, бо поважаю свій колишній клуб і місто, у якому я виріс та робив перші кроки у футболі.

— Минулого сезону ви взяли участь у 24 матчах Динамо в чемпіонаті, забили два м’ячі, а ще в п’яти поєдинках залишалися на лаві запасних. Наскільки задоволені цією статистикою у своєму першому сезоні?

— Особиста статистика не важлива річ не в індивідуальних показниках. Я залишився незадоволеним минулим сезоном, тому що ми посіли друге місце в чемпіонаті України й не потрапили до Ліги чемпіонів. Для мене головне, щоб завжди перемагала команда, за яку я виступаю.

— Окрім гола Чорноморцю, у сезоні 2017/18 ви ще забили переможний м’яч у ворота Шахтаря на виїзді. Які спогади залишилися від того матчу?

— Так, я добре пам’ятаю той поєдинок, враження залишилися чудові, тому що ми тоді обіграли суперників. Крім того, на матч до Харкова приїхали мої родичі, близькі, щоб підтримати мене. І я їх порадував, забивши переможний м’яч. Почувався щасливим, адже що може бути кращим? Та, на жаль, ця перемога не допомогла нам у боротьбі за чемпіонство й не вплинула на кінцевий розподіл місць у турнірній таблиці у чемпіонаті ми посіли друге місце.

— На вашому рахунку 10 матчів за Динамо в єврокубках. Як оціните минулий єврокубковий сезон для команди? Які шанси в нинішньому?

— Вважаю, того року ми виконали завдання та вийшли з групи, на стадії 1/16 фіналу пройшли грецький АЕК завдяки забитому на виїзді м’ячу, але далі в стадії плей-оф не просунулися, поступившись за сумою двох матчів римському Лаціо. Цього разу в нас є всі шанси виступити краще, адже попереду ще багато ігор, які будуть вирішальними. У майбутньому ж для Динамо пріоритет Ліга чемпіонів. Саме там хочеться зіграти.

— У травні ви подолали позначку 50 матчів за Динамо в усіх турнірах. Що для вас означає це досягнення? Наскільки воно суттєве?

— Якщо чесно, я не вважаю що 50 ігор це якесь суттєве досягнення. Головне не кількість проведених матчів, а їх якість та результат.

— Який поєдинок з усіх проведених за Динамо вам запам’ятався найбільше й чим саме? А який, навпаки, хотілося б забути й ніколи не згадувати?

— Найбільше запам’ятався перший матч нинішнього сезону за Суперкубок із Шахтарем, у якому ми перемогли та завоювали трофей. Матч, що не хочу згадувати, це домашній поєдинок із Маріуполем у квітні, коли ми зіграли внічию 1:1 і через це за два тури до кінця чемпіонату втратили шанси на чемпіонство. Наш емоційний та моральний стан після того матчу важко передати словами.

Шепелєв проти Шахтаря

— Часом вас міняють у другому таймі. Що відчуваєте, коли не вдається дограти матч до кінця?

— Кожного разу, у кожній грі, коли я виходжу на поле, віддаю всі сили задля того, щоб принести максимальну користь команді. Звичайно, хочеться кожен поєдинок грати до останньої хвилини, але рішення, коли й кого міняти, приймає тренер.

— У травні минулого року вас уперше викликали до національної збірної України. Як відреагували на цю новину?

— Захищати кольори своєї національної збірної це мрія кожного футболіста та велика честь. Звісно, я був дуже радий та щасливий, коли дізнався про виклик, адже приємно потрапити до списку гравців, на яких розраховує тренерський штаб. Але важливіше не отримувати виклики, а закріпитись у складі та грати в головній команді країни.

— За два тижні, на початку червня, ви дебютували за збірну України в грі проти Мальти. Які враження залишилися?

— Лише найприємніші і від гри, і від того, що випала чудова нагода проявити себе. Тоді мені дали можливість зіграти і, сподіваюся, вдалося показати себе з кращого боку, принаймні я дуже старався.

— Чи однакові до вас вимоги з боку тренерів Динамо та національної збірної?

— Звісно, однакові: перемагати в кожному матчі (посміхається). Для тренера головне результат його команди.

Шепелев и Цыганков

Із Циганковим у збірній

— Зовні ви справляєте враження дуже зосередженої людини без зайвих емоцій. Що може вас розвесилити?

— Насправді, я дуже позитивний, просто змінююся, коли виходжу на поле, тоді стаю зовсім іншою людиною. А оскільки всі мене передусім бачать на полі, а не за його межами, тому й роблять такі висновки про мою надмірну серйозність.

— Розкажіть про свої захоплення, окрім футболу.

— У вільний час я люблю пограти в теніс, почитати, іноді можу грати у відеоігри з друзями, узимку катаюся на сноуборді й ковзанах. Ще люблю швидку їзду на автомобілі, завжди прагну вчитися чогось нового. Наприклад, цього літа відкрив для себе новий вид спорту вейкбординг.

Проводжу час завжди по—різному, можна сказати, удома не сиджу. Не люблю виходити лише після невдалих ігор, залишаюся вдома не для того, щоб не чути неприємні коментарі від оточення, а щоб ще раз передивитися та проаналізувати гру.

— Коли останній раз були в кіно? Який ваш улюблений фільм?

— У кіно був дуже давно, якщо чесно, я не любитель кінотеатрів, бо мені складно висидіти дві години непорушно. Якщо й дивлюся кіно або серіал, то лише вдома.

— Якій музиці віддаєте перевагу? Уболівальників часто цікавить, що звучить у навушниках футболістів перед матчами.

— Я слухаю музику під настрій. Це може бути і попса, і класика, словом, те, що подобається й іншим футболістам нашої команди. Узагалі, не перебільшу, якщо скажу, що я меломан.

Готує піцу

— Хто найчастіше вас підтримує на трибунах стадіону?

— Найчастіше – моя дівчина, друзі й батьки.

— У листопаді ви підписали новий п’ятирічний контракт із Динамо, тож своє найближче майбутнє пов’язуєте саме з цією командою?

— Так, підписав, щоб не відволікатися на сторонні речі, чутки щодо мого можливого переходу до інших клубів та концентруватися лише на футболі й Динамо. Своє майбутнє я пов’язую саме з цією командою, про інші пропозиції поки що не думаю. Хочу з моїм нинішнім колективом чогось досягти та стати частиною історії київського Динамо.

У нинішньому чемпіонаті Шепелєв провів 12 матчів, заробив 3 жовті картки.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.