«Ідеалом футболіста вважаю Роналду, та Модріч залужено став кращим у світі»

Після кількарічних подорожей клубами України він повернувся до рідного краю. Після вильоту Волині з УПЛ півзахисник Олексій Зінкевич опинився у Шахтарі, далі була Олександрія і наразі він знову виступає за волинян, поки що у першій лізі


Після кубкового двобою Волині з Дніпром-1 (1:2) офіційний сайт луцького клубу поспілкувався із 21-річним хавбеком.
— Олексію, у поєдинку проти Дніпра-1 ти відзначився дуже гарним голом. Які емоції були одразу після нього?
— Приємно було, звичайно, забити гол на такому хорошому стадіоні та такій хорошій команді. Але гол був один, а пропустили двічі, тому все одно програли…

Зінкевич знову у футболці Волині

Хоча, цей гол подарував нам надію, ми могли створити ще гольові моменти, зіграти унічию та перевести гру в додатковий час.
— Але матч був дійсно дуже важким для нас? У чому були наші труднощі?
— Я не думаю, що було аж надто багато складнощів. У нас було завдання піймати свій шанс і реалізувати його. У першому таймі були непогані контратаки, які ми не забили, і у другому таймі були моменти для того, аби забити не один гол.
— Ти у нас вихованець волинського футболу. Як вималювався варіант з поверненням до Волині?
— Я був гравцем Олександрії, і не все там складалося, як хотілося. У мене була розмова із Валентином Івановичем Кошельником, я одразу з дороги зіграв перший матч, а потім поїхав на збори і повноцінно приєднався до команди.

Зинкевич

Зараз наш клуб має амбіції, хоче до Прем’єр-ліги. Тут можна прогресувати, і це вже не той рівень, де я грав — молодіжні та юнацькі команди. Це дорослий футбол.
— Як взагалі у тебе з’явилася любов до футболу?
— Все звично. У шість років мене завели на футбол у рідному Володимирі-Волинському і до 16 років я займався там. Потім пішов до Волині, а після довгого періоду був Шахтар, Олександрія — і ось я знову у рідній команді.
— Як минув твій період перебування у Шахтарі?
— Період у Шахтарі був як позитивним, так і негативним. Усе починалося дуже добре, і мене туди запросив тренер Ігор Дуляй. Спочатку я грав за юнацьку і молодіжну команду і забивав дуже багато. Потім не зійшлися характерами з новим тренером і зійшлися на думці, що мені треба залишити команду.

24.04.2016. «Заря» U-19 — «Шахтер» U-19 — 0:1. Алексей Зинкевич — в центре

24.04.2016. «Заря» U-19 — «Шахтер» U-19 — 0:1. Алексей Зинкевич — в центре

— Ще трохи відійдемо від теми – нещодавно ФІФА визначила найкращого гравця світового футболу, і Лука Модріч у цій номінації перервав гегемонію Роналду та Мессі. А який у тебе ідеал футболіста?
— Вважаю, що Модріч абсолютно заслужено отримав нагороду, яку заслужив грою за Реал і за збірну. А ідеалом футболіста є Кріштіану Роналду. Окрім нього — Кака та Роналдіньо — останні «монстри» до гегемонії португальця та бразильця у індивідуальних номінаціях.
— Повернемося до нашої команди? Як переживаєте виліт з Кубка України?
— Завжди неприємно програвати і вилітати і тут ми маємо те, що маємо. Однак наше головне завдання — це все-таки чемпіонат, де ми повинні посісти перше місце і здобути путівку до Прем’єр-ліги.
— Наостанок — ти вже говорив про наші амбіції. Чи відчувається упевненість у тому, що ми можемо зробити те, що задекларували на початку сезону?
— Звісно ж, можемо. У нас є все для того, аби досягти хорошого результату. У нас хороший тренерський штаб, хороші футболісти, потрібно лише виходити, грати і вигравати.

Золотой талант-2018. Назовите тройку лучших игроков сентября в категории U-21 (1997-1998 г.р.)

  • Марьян Швед (Карпаты) (30%, 98 голосов)
  • Виктор Цыганков (Динамо) (22%, 71 голосов)
  • Александр Пихаленок (Мариуполь) (16%, 52 голосов)
  • Василий Кравец (Луго, Испания) (7%, 22 голосов)
  • Алексей Гуцуляк (Карпаты) (6%, 19 голосов)
  • Богдан Михайличенко (Заря) (6%, 19 голосов)
  • Богдан Леднев (Заря) (5%, 16 голосов)
  • Александр Тымчик (Заря) (5%, 16 голосов)
  • Даниил Игнатенко (Мариуполь) (3%, 11 голосов)
  • Олег Остапенко (Черноморец) (1%, 2 голосов)

Всего проголосовало: 176

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.