Звитяги молодих бомбардирів другої ліги: від Шастала до Шевцова

16-річний Ілля Шевцов (Кристал) забив другий м'яч у чемпіонаті України в другій лізі

В матчах 11-го туру чемпіонату України у другій лізі зіграла рекордна кількість футболістів 1995—2000 років народження — вперше їх було більше сотні, а саме 101. На поле виходили 58 гравців 1995—1996 років народження і ще 43 — 1997—2000 років народження. На їх рахунку — дев’ять голів, один сухий матч, три дебюти цього сезону та одна прем’єрна поява у протоколі матчу.

А тепер докладніше. Головним героєм туру можна вважати 20-річного форварда Дмитра Шастала (Енергія), який забив два голи у матчі проти Нікополя-НПГУ (4:1) і покращив свої позиції у рейтингу бомбардирів. Тепер у нього шість голів, більше забили лише п’ять футболістів, всі вони — старші за Шастала.

По одному м’ячу забили ще сім футболістів. Для 21-річного Дениса Бобовича (Нива) це вже п’ятий гол у сезоні з урахуванням матчів Кубка України, з розіграшу якого вінничани вибули лише на минулому тижні. Третій гол забив 17-річний Василь Пасічник (Суднобудівник), другий — 21-річний Василь Курко (Жемчужина), 20-річний Даніїл Моісеєв (Енергія), 19-річний Роман Воронін (Нікополь-НПГУ) та 16-річний Ілля Шевцов (Кристал).

16-річний Ілля Шевцов (Кристал) забив другий м'яч у чемпіонаті України в другій лізі

16-річний Ілля Шевцов (Кристал) забив другий м’яч у чемпіонаті України в другій лізі

Останній міг би грати за юнацьку збірну України, яка під керівництвом Сергія Попова посіла лише третє місце у першому раунді кваліфікації Євро-2017 (U-17), але тренери вирішили обійтися без футболіста, який вже два роки виступає серед дорослих. Так, у команді, яку тренує його батько. Але голи на полі він, мабуть, забиває самостійно, без батьківської допомоги.

Молоді таланти України U-21. Сезон 26. 2 ліга. 11 тур

Перший гол у другій лізі забив ще один 16-річний футболіст — Данило Папук (Іллічівець-2), але 17 йому виповниться вже за місяць, він не 2000 року народження, а 1999-го.

Юні таланти України U-19. Сезон 26. 2 ліга. 11 тур

З другої спроби вдалося відстояти свої ворота «на нуль» 20-річному Максиму Гурідову (Інгулець-2), а перші матчі у цьому сезоні у другій лізі відіграли 18-річні Василь Геник (Тепловик), Джаба Фхакадзе (Інгулець-2) та Максим Яськов (Нива). А 21-річний Андрій Кочнєв (Суднобудівник) взагалі вперше потрапив до протоколу матчу другої ліги. Раніше він виступав лише у юнацькому чемпіонаті України за миколаївські Торпедо та ДЮСШ-5 Динамо, а також за Суднобудівник у аматорському чемпіонаті України.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.