Роман: «Якщо ми хочемо пробитися до фінальної частини Євро-2025, то треба грати на перемогу»

Молодіжна збірна України з футболу (U-21) з перемоги над Північною Ірландією (1:0) розпочала в словацькому Попраді відбір на Євро-2025. Вирішальний гол до свого активу записав 20-річний захисник львівського Руху Віталій Роман

Захисник молодіжної збірної України Віталій Роман прокоментував перемогу команди в матчі відбору чемпіонату Європи 2025 проти збірної Північної Ірландії (1:0):

– Це вже мій четвертий матч у складі молодіжки, але найбільше запам’ятався саме останній – з Північною Ірландією.

– Це тому, що ти став автором переможного голу?
– Не тільки. Це був старт відбіркового циклу й бажано було почати його із звитяги. А ще новий головний тренер, чимало нових партнерів.

– Перед матчем з британцями наша молодіжка провела контрольний матч з Німеччиною і поступилася, проваливши другий тайм – 0:2.
– Я не можу сказати, що ми грали погано. Просто на відміну від господарів не реалізували свої гольові моменти. Можливо, наша невпевненість після перерви викликана тим, що німців на стадіоні в Саарбрюккені шалено підтримували вболівальники. Якось незвично було.

– Але й через кілька днів в офіційному поєдинку з Північною Ірландією в Попраді в українців далеко не все виходило.
– В дебюті у нас не пішла гра, бо ми не чекали, що британці візьмуть на озброєння тактичну схему 4-4-2 замість 3-5-2, як в останньому поєдинку з Люксембургом. Потрібен був час, аби по ходу матчу внести корективи.

– Що ти маєш на увазі?
– Керманич Унаї Мельгоса підказував, що треба додати агресії в наступі, більше використовувати довгі передачі, бо в середині поля гості діяли дуже щільно.

– В Попраді ти не тільки відзначився забитим голом, а й в середині першого тайму підстрахував нашого кіпера, коли м’яч летів у порожні ворота.
– Я просто зробив те, що мав зробити. Була неузгодженість в обороні, але я опинився в потрібному місці.

– А що скажеш про свій забитий м’яч?
– Під час перерви Мельгоса налаштовував частіше підключатися до атаки, адже гості зосередилися на обороні. Вдалося провести кількаходову комбінацію. Коли отримав м’яч в карному майданчику, то відразу ж пробив. Рикошетом від суперника м’яч пірнув до сітки. Відчуття було неймовірне, адже це був мій перший гол забитий на дорослому рівні.

– І кому ти його присвятив?
– Батькам – моїм найпалкішим уболівальникам.

– Українцям вдалося втримати переможний рахунок. Що говорив Мельгоса в роздягальні після фінального свистка?
– Привітав з перемогою. Потім сказав, що не все виходило, що ще треба багато працювати, аби гра була змістовнішою.

– А на твою думку, чого номінальним господарям найбільше бракувало в Попраді?
– Є проблеми з наступальними операціями. Як на мене, треба значно частіше використовувати фланги.

– Як тобі атмосфера на стадіоні в Попраді?
– Нам були створені належні умови для підготовки. Спасибі. Що ж до матчу, то на трибунах було небагато вболівальників, проте їхня підтримка неабияк допомагала. Тому в нашій звитязі є заслуга й 12 гравця.

– Під час жовтневого вікна на міжнародні матчі на нашу молодіжку чекають поєдинки з Люксембургом і Англією.
– Це серйозні опоненти, особливо англійці. Але якщо ми хочемо пробитися до фінальної частини Євро-2025, то треба грати на перемогу.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.