Аріельсон: «Мене вразила Українська Прем’єр-ліга своєю інтенсивністю»

Бразильський форвард-новачок житомирського Полісся Аріельсон у першому інтерв’ю після переходу розповів про себе, свої ігрові якості та порівняв УПЛ із чемпіонатом Бразилії

Бразильський 18-річний нападник Аріельсон розповів про свій перехід до складу Полісся з бразильського Крузейро.

– Охарактеризуй себе як гравця, які саме футбольні якості в собі ти виділяєш?

– Про мене говорять, що я достатньо швидкий футболіст, який гарно вправляється з м’ячем, гарно відчуває позицію і гарний у завершенні. Додам, що мені подобається не лише завершувати, а й асистувати партнерам.

– В Поліссі грає ще не так багато іноземців. Як зараз проходить процес твоєї адаптації, з ким ти вже спілкувався і які в тебе перші враження від клубу, що варто покращити з нашого боку?

– Наразі я добре познайомився з Бені Макуана, він поки єдиний легіонер в команді. Але я не можу сказати, що ми не спілкуємось з іншими футболістами. Усі мене зустріли дуже по-доброму і тепло мене прийняли. Мене вразив тренувальний центр. Я вже проводив тренування з командою і я приємно здивований працездатністю, навченістю усіх футболістів. Можу сказати, що я з нетерпінням чекаю виходу на поле і першої гри у футболці клубу «Полісся».

– Як би ти описав український чемпіонат та що б ти виділив в українських командах?

– У мене була інформація по чемпіонату Прем’єр-ліги. Хочу зауважити, що мене вразила Українська Прем’єр-ліга своєю інтенсивністю. Це чемпіонат, турнір, в якому висока конкуренція. Я можу порівняти з Чемпіонатом Бразилії, і я хочу сказати, що багато матчів за інтенсивністю, за рівнем конкуренції, не поступаються УПЛ. Тому я дуже хочу спробувати свої сили.

– Чи є гравці, на яких ти орієнтуєшся у футболі?

– Я слідкую за Карімом Бензема. Мені дуже подобається багато його якостей: як він поводиться, як грає, як він поводиться у штрафному майданчику, як він діє у завершальній стадії атаки, як він діє, асистуючи партнерам. Я можу сказати, що у нього практично немає слабких місць, як у гравця і нападника.

– Який стиль футболу тобі найбільше подобається і який ти вважаєш найбільш актуальним для сучасного футболу?

– За моєю позицією зрозуміло, що футбол атакувальний, комбінаційний, з багатою кількістю моментів, з великою можливістю зі взяття воріт. Але футбол — це не тільки атака, потрібен баланс. Звісно, мені простіше говорити про атакувальні дії, де я почуваюсь вільно. Що стосується позиції та використання вільного простору, що стосується виходу на точку, де можна найкраще завершити або передати партнеру.

– Зараз Україна веде війну проти росії, яка хоче захопити частину нашої країни. Яке у тебе ставлення до цієї ситуації і що ти дізнавався про ситуацію тут перед тим, як приїхати в Полісся?

– Напевно, уже усім відома ця ситуація. До пропозиції та вже після, я цікавився. Це жахливо, що війна в країні. Війна — це завжди погано, але я вже тут. Сподіваюся, що своєю формою і своїм ставленням до гри, я принесу людям радість в цей важкий час.

За молодіжні команди Крузейро Аріельсон провів за останні 2 роки 53 матчі та забив 21 гол.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.