Україна U-21 декласувала Францію на шляху до півфіналу Євро-2023

Молодіжна збірна України створила диво у матчі чвертьфіналу чемпіонату Європи 2023. Жовто-сині зуміли переграти одного з фаворитів турніру збірну Франції з рахунком 3:1

Україна U-21 вийшла у півфінал чемпіонату Європи 2023. У чвертьфінальному матчі на колектив Руслана Ротаня чекав непростий матч зі збірною Франції.

Цікаво, що з французами українці грали у кваліфікації до чемпіонату Європи (Франція перемогла вдома 5:0, а на виїзді була зафіксована нічия 3:3), і тепер зустрілися вже на самому Євро.

Французи розпочали матч дуже потужно і не дивно, що саме вони повели в рахунку: Райан Шеркі зумів переграти Анатолія Трубіна на 19-й хвилині матчу. Українці довго приходили в себе, поки за справу не взявся Михайло Мудрик, який проводив свій перший матч на цьому Євро, відновившись від травми. Саме хавбек Челсі зумів заробити пенальті на 32-й хвилині, а Георгій Судаков впевнено реалізував його.

Під завісу тайму той же Мудрик віддав феноменальний пас через пів поля, і той таки Судаков оформив дубль. У другому таймі Франція намагалася відігратися, але сейви Трубіна і стійка (після удару Барколи) зберегли наші ворота від голу.

Натомість, на 86-й хвилині контратака щавершилася третім голом жовто-синіх: Назаренко чудовим пасом розрізав захист французів, а Бондаренко, елегантно прибравши Лукеба, підсік м’яч над голкіпером Шевальє.

В підсумку, 3:1, і Україна виходить у півфінал чемпіонату Європи 2023! Також, ще однією знаковою подією став вихід нашої збірної на Олімпійські ігри 2024, які стануть дебютними для українських футболістів в історії!

Чемпіонат Європи U-21. 1/4 фіналу.

Франція U-21 – Україна U-21 — 1:3

Голи: Шеркі, 19 – Судаков, 32 (пен.), 44, Бондаренко, 86

Франція U-21: Шевальє – Нкунку, Люкеба, Сімакан (Жандре, 72), Калулу – Тюрам (Адлі, 71), Какере, Ле Фе – Шеркі (Калімуендо, 79) – Гуїрі (Ваї, 72), Баркола.

Україна U-21: Трубін – Вівчаренко, Таловєров, Батагов, Сич – Бондаренко (Желізко, 88), Бражко – Мудрик (Брагару, 78), Судаков, Кащук (Назаренко, 59) – Криськів (Сікан, 59).



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.