Шахтар нагостював у Полтаві на перемогу

У попередньому турі юніорської першості Ворскла U-19 створила сенсацію, подолавши на своєму полі донецький Шахтар — 1:0. У 8-му турі чемпіонату U-21 до Полтави завітала вже молодіжна команда гірників й помилку молодших одноклубників не повторила. Хоч як намагалися господарі, та вони поступилися віце-чемпіону — 1:3 Відзначимо, що дублем вистрілив Андрій Борячук, збільшивши свій бомбардирський доробок до семи м’ячів в чемпіонаті U-21.

Ворскла U-21 — Шахтар U-21 — 1:3

Голи: Олександр Шарило (90) — Андрій Борячук (12, 85), Микита Адаменко (41).

Ворскла (4-4-2): Ткаченко — Максименко Остапенко, Даллку, Квасний — Одарюк, Мельник, Ічанський (Олійник, 77), Саків — Зарічнюк (Прядун, 75), Гасенко (Шарило, 56).

Середній вік — 21,1 року.

Тренер: Олександр Омельчук.

Шахтар (4-2-3-1): Гриценко — Кірюханцев, Сагуткін (Безуглий, 86), Масалов, Мігунов — Танковський, Піхальонок (Ігнатенко, 87) — Борячук (Яловенко, 89), Зубков (Арендарук, 87), Зінкевич — Адаменко.

Середній вік — 20,5 року.

Тренер: Валерій Кривенцов.

Уже на старті зустрічі полтавці пропустили швидкий гол. У воротах Ткаченка розписався Борячук. Господарі не надто пручалися натиску гірників, граючи від захисту. Проте вже в середині тайму міг зрівнювати рахунок Зарічнюк, котрий пробивав із гострого кута по воротах Гриценка, але голкіпер кінчиками пальців переправив політ м’яча над поперечкою. За цим послідувало кілька небезпечних навісів і прострілів у карний майданчик Шахтаря, та захист без проблем справився із нейтралізацією моментів. А під завісу першого тайму голом у роздягальню знову відзначилися шахтарі. Адаменко отримав передачу з правого флангу і доправив шкіряного у сітку — 0:2. До свистка на перерву гості провели ще одну небезпечну атаку: Зубков вирвався назустріч Ткаченкові, але голкіпер Ворскли зіграв бездоганно, заблокувавши політ м’яча.

У другому таймі дещо активніше почали рухатися господарі поля, котрі намагалися відігратися. Але після навісу від Зарічнюка голкіпер гірників зняв м’яч із голови нападника біло-зелених, згодом Остапенко відправляв м’яч головою у бік воріт Гриценка, але все марно. Ще один шанс ворскляни отримали після фолу від голкіпера Шахтаря: Одарюк виривався назустріч воротарю, але за межами штрафного майданчика був зупинений Євгеном Гриценком. Арбітр вчинив ліберально, показавши лише гірчичник. Стандарт же нічим не увінчався, шанс було змарновано. Та згодом помилка у захисті від Ардіна Даллку ледь не призвела до ще одного голу: форвард гірників увірвався в карний майданчик, але йому дещо забракло точності, тому м’яч пролетів над дальньою дев’яткою. Та збільшити перевагу цього дня гостям судилося пізніше: навісна передача у воротарський майданчик на ніким не прикритого Борячука, котрий наніс удар головою, спрямувавши м’яч у сітку воріт. Голкіпер навіть не встиг зреагувати — 0:3.

Розмочили ж полтавці рахунок лише на 90-й хвилині: Прядун відпасував у штрафний майданчик на Шарила, останній вдало пробив по воротах — 1:3.

Валерій Кривенцов (тренер Шахтаря): «Гра вийшла дуже цікава, бойова, незважаючи на рахунок — 3:1 на нашу користь. Обидві команди показали хороше знання тактичних сторін суперника. На високому рівні була і самовіддача обох клубів. Але я вважаю, що ми перемогли цілком заслужено, при цьому показали гарну якість футболу. У багатьох аспектах, зокрема контроль м’яча, перехід від оборони до атаки, у нас виходило краще, ніж у суперника. Потрібно віддати належне Ворсклі. Навіть при рахункові 3:0 команда намагалася відіграти хоча б один м’яч, що в них і вийшло. Але гол ми пропустили внаслідок нашої помилки в обороні — неправильно перебудувалися захисники».

Богдан Проскуров



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.