Деніль Кастільо: «Чекаю на початок виступів за клуб із великим нетерпінням та задоволенням»

Вчора 19-річний хавбек Деніль Кастільо офіційно став гравцем Шахтаря. Еквадорець перебрався до українського клубу з еквадорського ЛДУ Кіто

Еквадорський півзахисник Деніль Кастільо, який 24 березня офіційно став гравцем українського футбольного клубу Шахтар, дав інтерв’ю прес-службі «гірників»:

– Деніле, вітаємо в Шахтарі! Які перші враження від переходу?

– Для мене це велика радість і гордість – отримати запрошення такого клубу, як Шахтар. Дуже приємно зробити стрибок у кар’єрі і стати частиною «гірників». Я прийшов допомогти команді й багато чого навчитися. Чекаю на початок виступів за клуб із великим нетерпінням та задоволенням.

– Як тривали переговори і що стало ключовим у виборі на користь Шахтаря?

– Я завжди був спокійним і впевненим щодо правильності свого вибору. Відповідально ставився до цього й раніше, і, слава Богу, усе виходило добре. Для мене дуже важливо бути в цьому клубі.

– Що можеш сказати про Шахтар? Стежив за командою цього сезону?

– Так, у «Шахтаря» дійсно чудова команда, яка постійно грає в Лізі чемпіонів. Це дуже добре, адже цей турнір – мрія всіх футболістів. Також я стежив за поточним сезоном: знаю, що «Шахтар» іде на першому місці в чемпіонаті, а вихідними зіграв «ель класіко». Сподіваюся, невдовзі зможу допомагати команді на полі і брати участь у таких дербі. Це буде дуже цікаво та просто чудово.

– Особисто в тебе які цілі й амбіції у новому клубі?

– Я прийшов з великими очікуваннями, прийшов, щоб навчитися нового, розвиватися і прогресувати разом з командою. Хочу бути корисним та зробити свій внесок у перемоги й досягнення «Шахтаря». Обіцяю працювати максимально налаштованим.

– Під яким номером гратимеш у Шахтарі?

– Хотілося б мати 5 або 8, та конкретної цифри немає, я завжди грав під номером 5. Не знаю, який буде для мене доступним.

– В Україні зараз триває повномасштабна війна. Чи не лякало це тебе?

– Насправді ні. Коли відвідував Україну, почувався добре. Дуже прикро, що українці проходять через такі труднощі, та я бачу, що вони завжди борються день за днем, і це дуже важливо.

– У такий складний час що ти міг би сказати на підтримку українців?

– Продовжуйте боротися! Я знаю, що в якийсь момент це припиниться і залишиться позаду. Бажаю всього найкращого і посилаю вам усі свої молитви.

Угода з 19-річним еквадорцем розрахована на п’ять років. Він стане гравцем «Шахтаря» 1 липня 2023 року. Кастільо є вихованцем ЛДУ Кіто. Провів 17 матчів за молодіжну збірну Еквадору.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.