Георгій Судаков «Думаю, цей сезон уже догравати не будуть»

Після початку війни 19-річний півзахисник Шахтаря Георгій Судаков залишився в Україні і наразі продовжує тренування для підтримання форми

19-річний хавбек донецького Шахтаря Георгій Судаков розповів чим займається під час війни, в тому числі зацепивши тему українського футболу:

«Увесь час, поки знаходився в Києві, то не думав про футбол. Думав, як гарантувати безпеку родини, як нам виїхати, щоб бути в безпеці. Потім, коли вже приїхав до Львова, то почав більше думати про майбутнє, про футбол, що треба продовжувати тренуватись. Так, зараз іде війна, але я – професійний футболіст. Мені не можна втрачати час. Намагаюсь думати і про це, але важко. Ми [у «Шахтарі»] зараз загалом тренуємось тільки індивідуально або вдається іноді з кимось пограти у футбол.

Я провів один матч на «Арені Львів». Ми грали зовсім нещодавно за збірну України U-21 проти Сербії. Ми виграли 2:1, і я забив вирішальний м’яч тоді. Напевно, наразі це одна з найбільш видовищних ігор у моїй кар’єрі, що дуже добре запам’ятовуються. Неймовірна атмосфера у Львові. Тут люди живуть футболом. Карантин же був, і не можна було вболівальникам прийти. Але на нашу гру дозволили. І на стадіоні було, може, десять тисяч осіб. Ми тоді отримали дуже велике задоволення від матчу, кайфували від футболу. Коли згадуєш ці емоції, стає дуже важко. Хочеться повернутись і знову це відчути.

Думаю, цей сезон уже догравати не будуть. На мій погляд, зараз навіть у багатьох команд не буде фінансування, і мені здається, у найближчому майбутньому футболу в Україні не буде.

Професійні спортсмени можуть підтримувати Україну зараз фінансово, гуманітарною допомогою. Узагалі не лише атлетам, а й усім популярним людям треба давати розголосу цій ситуації, щоб у всьому світі знали, що тут відбувається. У росії людям брешуть, для них усіх тут якась «воєнна операція», а в нас справжня війна. Не можна про це мовчати»



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.