Миколенко в Евертоні: перспективи молодого захисника в АПЛ

Віталій Миколенко

Віталій Миколенко — один з найталановитіших і перспективних молодих футболістів України. Він став другим після Віктора Циганкова, кому вдалося тричі поспіль визнаватися кращим молодим гравцем країни у рамках проекту Золотий Талант: 2018 рік — у категорії U19, 2019—2020 роки — у категорії U21. Тому до нього підвищена увага. Особливо після нового виклику — переходу до Евертона

У біографії Миколенка, кращого молодого футболіста України 2018 (U19), 2019 (U21) та 2020 (U21) років за версією проекту Золотий Талант, наразі відбувається новий етап становлення. Він вже пройшов деякі, але випробування англійською Прем’єр-лігою, де зібрані найдорожчі футболісти планети, це дуже серйозний екзамен.

Звичайно, нам хотілося б, аби Миколенко закріпився у Евертоні, а потім став одним з кращих гравців АПЛ на своїй позиції. Але для реалізації цього потрібно багато елементів. І тих, що напряму залежать від самого українця (робота на тренуваннях, розуміння вимог тренера, соціальна адаптація в колективі), і тих, на які він вплинути не може (плани керівництва клубу, плани тренера, бачення тренера). Тим більше, що Евертон придбав українця, коли тренером був Рафаель Бенітес, а наразі команду очолює Франк Лампард.

Так, цей сезон для Миколенка — не найуспішніший у кар’єрі, Динамо провалилося у єврокубках, а на Євро-2020 Віталій навіть втратив місце в основному складі. Були помилки у матчах відбірного циклу чемпіонату Світу.

Але ігрові спади — це тимчасове явище, і Миколенко обов’язково повернеться на високий рівень. Всі пам’ятають його чудову гру у домашньому матчі з Португалією, коли Україна перемогла 2:1. Напевно, пам’ятають це і в Евертоні. Адже вони готувалися до цього переходу давно і чудово знають про сильні сторони футболіста. Більше деталей читайте на сайті svoeteplo.org.

Добре відомо, як Віталій уміло йде в атаку, він загрожує воротам та відрізняється хорошим пасом. У Англії це дуже цінується. Якщо у захисника достатньо майстерності та фізичних кондицій, то у нього чудові шанси закріпитись в основі.

Віталій Миколенко

Фото fcdynamo.com

Сильні сторони Миколенка — висока швидкість, вміння працювати з м’ячем та витривалість. У Миколенка гарний удар і досить непоганий пас. В принципі це саме той набір якостей, який потрібний для успішної гри в чемпіонаті АПЛ.

Показовий момент — після приходу Миколенка (офіційна дата оформлення трансферу — 1 січня) Евертон спокійно відпустив до Астон Вілли головного на той момент лівого захисника команди Люку Діня (13 січня). Миколенка придбали за 23,5 млн євро, Діня відпустили за 30 млн — ще й заробили на цьому.

Наразі українець — єдиний базовий лівий захисник в Евертоні. А це досить показовий момент. Кардинально змінитися кадрова ситуація може вже лише по завершенні сезону-2021/2022, тобто українець має карт-бланш. І цим шансом потрібно скористатися на всі 100%.

Поки що Миколенко провів за Евертон три матчі з шести можливих. Спочатку була серія — три матчі з чотирьох, дві останні зустрічі він пропустив через коронавірус. І от прийшов час повертатися на поле, до основного складу.

Пульс Представники Шахтаря розділили між собою звання кращого футболіста України U-21



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.