Поради для початківців: правильний вибір взуття для заняття футзалом

Кожен, хто захоплюється футболом, знає, наскільки важливе спортивне взуття. Якщо воно буде незручним, то футболіст може отримати травми. І це важливо знати початківцям та їх батькам.

Далеко не завжди доводиться грати на якісному трав’яному газоні: тверде покриття, гранвідсів, щебінь, штучна трава потребують особливого типу взуття. Тому для гри в залі найкраще купити сороконіжки від відомого спортивного бренду. Оптимальний варіант, особливо в нинішній час, коли краще обмежити походи по магазинах, — сервіс OLX, де завжди великий вибір спортивного екіпірування. Будь-хто — професіонал і любитель — може знайти тут кросівки, бутси, спортивні костюми й інше.

Відмінності від бутсів та футзалок

Головна відмінність сороконіжок від бутсів полягає у відсутності шипів на підошві. Звичайно, є невеличкі шипи, які забезпечують зчеплення з твердою поверхнею, але вони набагато менші, ніж у взутті для професійного футболу.

Саме від значної кількості невеликих шипів взуття й отримало свою назву — сороконіжки. Варто також зупинитися на футзалках. Зовні вони дуже схожі на сороконіжки, але мають абсолютно пласку підошву без шипів. Звичайно, що футзалки підходять лише для залу: на штучних покриттях вони будуть слизькими при різких зупинках або зміні напрямку руху.

Найкращі виробники     

Сучасне футбольне взуття дуже різноманітне, але при виборі краще звернути увагу на продукцію відомих брендів. Серед них:

Nike;

Joma;

Adidas;

Lotto та ін.

Кожна з компаній використовує власні розробки, які стосуються матеріалів і тканин. Наприклад, одні виробники надають перевагу шкіряному верху, а другі виготовляють нові міцні тканини.

Компанія Joma розробила фабрітек — штучний матеріал, який нагадує натуральну шкіру та не поступається їй за властивостями. Бренд Найк використовує технології «флайвер» та «флайніт» — волокна поліестеру, які нагадують міцний текстиль. Адідас має схожу технологію — праймніт.

Матеріал верхньої частини сороконіжок забезпечує зручність самому спортсмену та міцність взуття. Краще вибрати продукцію, яка буде дорожчою, але міцнішою та зручнішою. Це добре вплине й на показники самої гри.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.