Захисника збірної України засватали у Москву, а він готується до Ворскли

Останніми днями футбольну спільноту сколихнула звістка про можливий перехід юного захисника Шахтаря й збірної України Марка Мампассі до одного з російських клубів. Висловилися уже всі — агент, тренер, батьки — окрім самого футболіста

Днями, інфопростір наповнився повідомленнями, що 18-річний центральний захисник Шахтаря Марк Мампассі, який нині виступає на правах оренди за Маріуполь, близький до того, аби змінити клуб. Мовляв, Шахтар уже навіть підписав трансферний контракт на перехід оборонця до московського Локомотива. А взимку вже й поїде із залізничниками на тренувальні збори.

Сума угоди становитиме 4 мільйони євро (хоча на Transfermarkt футболіст оцінюється лише у 200 000 євро).

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Водночас, з’явилася інформація, що окрім Локо за Мампассі полюють московське Динамо й пітерський Зеніт. Але Локомотив найбільш наполегливий, оскільки, за інформацією ЗМІ, у разі трансферу новий клуб хоче зробити російський паспорт спортсмену, щоб він не вважався легіонером у чемпіонаті РФ. Полегшить процедуру той факт, що Марк народився в Донецьку, а жителі Донбасу мають можливість отримати громадянство Росії за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє Depo.Сектор із посиланням на Спорт-Експрес. «До Мампассі дуже багато інтересу з боку абсолютно різних країн і клубів, — зазначив футбольний агент Вадим Шаблій. — Зараз гравець думає, який варіант йому підійде для прогресу.

На теперішній момент ним цікавляться чотири російські топ-клуби. Теоретично цієї зими він може перебратися на Росію».

Фото Олександра Зелінського.

Мати ж захисника Владлена висловила сподівання, що трансфер відбудеться. За словами жінки, вона не може говорити про деталі переговорів, але не стала заперечувати їхню наявність. «Російське громадянство? Ми про це поки не говоримо. Розмова йде лише про можливий трансфер, про зміну громадянства мови поки немає.

Дорогу до збірної України буде закрито після переходу до Росії? Ну, життя змінюється. Може, сьогодні закрито, а завтра буде відкрито. Все може бути», — цитує жінку sportnews.com.ua.

Фото lff.lv.

Тим часом, прояснив ситуація йоловний тренер Маріуполя Остап Маркевич: «Мампассі зараз перебуває у розташуванні нашої команди і готується до гри з Ворсклою. Можу сказати, що до кінця року він є гравцем маріупольської команди. Не думаю, що галас навколо його можливого переходу до іншого клубу психологічно впливає на цього футболіста. Незважаючи на свій вік, він адекватно ставиться до того, що відбувається, і впевнений, що ця тема надасть йому тільки впевненості, а не заважатиме професіональному зростанню.

На мій погляд, Мампассі грає на найважливішій позиції на полі, тому відзначив би його сильні якості при виборі позиції, у нього є футбольний інтелект, він має перший пас. Фізичні кондиції, з огляду на вік, звичайно, не на 100 відсотків, але він фактурний захисник. Вважаю, що на другому поверсі він також грає досить непогано.

Фото фейсбук Динамо.

Чи готовий Мампассі грати у такому чемпіонаті, як російський? Я не вважаю, що РПЛ настільки вже сильніша за УПЛ. Але якщо говорити про готовність грати в клубі вищого рівня, то тут все залежить від самого Марка, його роботи, ставлення до справи та його професіоналізму. Всі ці моменти у нього є, тому він може зрости у гравця високого рівня.

Чи може Мампассі після оренди у нас поїхати на збори із Шахтарем? Не знаю, це не до мене питання. Можу тільки сказати, що мені приємно працювати з цим футболістом і я радий його ставленню до футболу», — наводить слова Маркевича meta-ratings.

Марк Мампасси (Шахтер)

Юний Марк у Шахтарі.

Марк Мампассі розпочинав свою кар’єру 2010 року в академії Шахтаря. До 2020 року виступав за молодіжну команду оранжево-чорних. У середині лютого 2021 року вирушив у піврічну оренду до Маріуполя.

У 2019 році викликався до юніорської збірної України (U-17), за яку провів 12 матчів, забивши 2 голи. У юнацькій національній команді U-19 виступає з 2021 року. У жовто-синій футболці взяв участь у трьох поєдинках.

Нинішнього сезону Мампасі провів 12 матчів у всіх турнірах, зробив одну результативну передачі й отримав п’ять жовтих карток.

Обіграли Легію: юнаки Шахтаря переможно стартували у міжнародному турнірі

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців жовтня у категорії U-19 (2002 р.н. та молодші)

  • Ельдар Кулієв (Минай) (29%, 101 голосов)
  • Ілля Забарний (Динамо) (20%, 72 голосов)
  • Назар Волошин (Динамо U19) (11%, 37 голосов)
  • Георгій Судаков (Шахтар) (10%, 36 голосов)
  • Єгор Ярмолюк (Дніпро-1) (8%, 28 голосов)
  • Олег Очеретько (Маріуполь) (5%, 19 голосов)
  • Антон Глущенко (Шахтар U19) (4%, 13 голосов)
  • Денис Кузик (Чорноморець) (3%, 10 голосов)
  • Данило Удод (Маріуполь) (2%, 7 голосов)
  • Денис Нагнойний (Зоря) (2%, 6 голосов)
  • Богдан Шубін (Шальке U19, Німеччина) (2%, 6 голосов)
  • Марк Мампассі (Маріуполь) (2%, 6 голосов)
  • Олександр Пищур (Мункач, D3) (1%, 4 голосов)
  • Кіріл Фесюн (Колос) (1%, 4 голосов)
  • Денис Шостак (Маріуполь) (1%, 3 голосов)

Всего проголосовало: 208

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.