Динамівські юніори Мороза нарешті демонструють характер: дебютний гол 19-річного Тлумака й інші чудеса

Феєричний поєдинок видали у 14-му турі Чорноморець і Рух. Номінальними господарями вважалися одесити, хоча матч відбувся на Арені Львів. І не став щасливим для львівського Руху

Цей матч, до речі, був ювілейним для львів’ян: 170-м на професійному рівні, 20-й на Арені Львів, 250-й для Федорчука в УПЛ, 45-й для Леоніда Кучука на чолі Руху… Всі ці великі й менші круглі дати нівелювали молоді футболісти Юрія Мороза.

Півгодини на табло трималися нулі, а потім почалася феєрія. Свій третій гол у поточному чемпіонаті УПЛ забив за Чорноморець Влад Ванат, 19-річному форварду для цього знадобилося 10 матчів. Згодом Георгій Ціташвілі зробив рахунок 3:0, забивши свій перший м’яч у цій першості.

Єдиний телеграм-канал про дитячо-юнацький та молодіжний футбол. Підписуйтесь @goldtalant

Між цими голами одесити провели ще один і, зусиллями чемпіона світу U-20 Кучерука, відбили пенальті від Борячука. Потім, щоправда, молода гвардія одеситів примудрилася розфицькати свою перевагу (3:3), але все ж взяла три очка: 19-річний Юрій Тлумак в контратаці забив четвертий гол (передачу віддав 20-річний Микола Михайленко, на фото вгорі).

«У нас якось так у другому таймі завжди виходить. Добре, що ми виграли — це найголовніше. Нам там Юрій Леонтійович підкаже, що як. Вирішуватимемо ці проблеми разом, у своїй кухні», — відзначив після матчу у коментарі каналу Футбол сам Тлумак — вихованець Карпат, син відомого у минулому воротаря, а нині тренера Андрія Тлумака.

Тлумак, Цітаішвілі й рефері. Фото chernomorets.odessa.ua.

Його колега Юрій Мороз так підсумував другу в чепіонаті перемогу своєї команди: «Емоції радісні, але вигравали 3:0 та віддали ініціативу. Дуже легко пропускаємо. У першому таймі близько до ідеалу зіграли, але є проблема оборони. Гравці подумали, що перемога в кишені, однак такий досвід буде їм корисним. Моє вилучення? Не впорався з емоціями, тож і мені є над чим працювати».

Після цього матчу Чорноморець набрав 11 очок і вискочив на 12 місце у турнірній таблиці УПЛ.

Кадри Ротань викликав на збір Трубіна, Сироту і трьох легіонерів, у резерві бек із Першої ліги

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.