21-річний Мацапура дебютує в єврокубках: Зоря знову поступається Рапіду

У матчі-відповідь раунду плей-офф Ліги Європи зустрічалися Зоря та Рапід. Гра проходила на Славутич Арені у Запоріжжі. Відзначаємо появу у стартових складах команд двох гравців з реєстру Золотого Таланта. Матч завершився перемогою гостей — 3:2. Звертаємо увагу на гол 20-річного захисника Рапіда Лео Граймля та дебют у єврокубках 21-річного воротаря Зорі Дмитра Мацапури

Віктор Скрипник з перших хвилин випустив 20-річного нападника Аллахяра Сайядманеша. У запасі залишався 21-річний воротар Дмитро Мацапура.

Тренерський штаб Рапіда з перших хвилин випустив 20-річного захисника Лео Граймля. У запасі залишилися: 20-річний воротар Ніклас Хедль, 21-річний захисник Йонас Ауер, 21-річний Лукас Зульцбахер, 21-річний хавбек Ліон Шустер.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Гості вже на 10-й хвилині відкрили рахунок. Після сольного рейду відзначився Грюль — 0:1. У Зорі також була своя нагода, але з ударом Булеци впорався голкіпер. Натомість, після подачі кутового на 15-й хвилині забив молодий захисник Рапіда Граймль — 0:2.

На 16-й хвилині попередження отримав Сайядманеш. В українського клубу була низка нагод, щоб відзначитися, але забити змогли аж наприкінці тайму. М’яч у свій актив записав Гладкий після подачі Булеци — 1:2.

На 48-й хвилині замість травмованого Шевченка у гру увійшов Мацапура. Для молодого голкіпера це дебют в єврокубках. На 53-й хвилині з вигідної позиці вище воріт пробив Хомченовський. Луганчани активно почали другий тайм. На 67-й хвилині у гру увійшов Ліон Шустер. На 68-й хвилині після швидкої контратаки відзначився Фунтас — 1:3. Знову ж таки провалився захист Зорі, проте на повторі помітно, що гравець Рапіда знаходився в положенні поза грою. Дуже неоднозначний епізод. На 75-й хвилині красивим ударом забив Хомченовський, але м’яч скасували через положення поза грою. На 77-й  хвилині блискучу нагоду  мав Громов, але Артем не зміг переграти воротаря. На 86-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота Зорі. Одинадцятиметровий реалізував Шахаб — 2:3. На 88-й хвилині знову пенальті у ворота Рапіда, проте цього разу удар Шахаба парирував голкіпер.

У підсумку, матч завершився перемогою Рапіда. Австрійська команда виходить до групового турніру Ліги Європи.

Зоря — Рапід — 2:3

Голи: Гладкий (40), Шахаб (86, пенальті) —  Грюль (10), Граймль (15), Фунтас (68).

На 88-й хвилині Шахаб не реалізував пенальті (воротар).

Зоря (4-4-2): Шевченко (Мацапура, 48) — Хомченовський, Вернидуб, Цвек, Жуніньо (Фаворов, 82) — Назарина, Громов, Булеца (Кабаєв, 64), Кочергін — Аллахяр (Шахаб, 63), Гладкий (Крістіан, 82).

Рапід (4-4-2): Гартлер — Ульман, Хоффман (Віммер, 67), Граймль, Стойковіч — Грюль, Граховац (Шустер, 67), Аразе (Шик, 30), Любічіч (Петровіч, 66) — Кара (Кнасмюлльнер, 76), Фунтас.

Жереб кинуто! Бий своїх: українські клуби зіграють з грандами європейського футболу

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.