Динамо зазнало поразки від Шахтаря на Закарпатті під завісу фінального матчу

Як і у віковій категорії U15, вирішальний матч VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші, який сьогодні завершився на Закарпатті, провели між собою команди Шахтаря та Динамо U17, складені з футболістів 2005 року народження

Трійка кращих команд VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші, який традиційно проводить на Закарпатті місцева обласна асоціація футболу на чолі з Іваном Дураном, в обох вікових категоріях — U15 (футболісти 2007 року народження) та U17 (футболісти 2005 року народження) — вийшла однаковою: Шахтар Донецьк, Динамо Київ, Рух Львів.

Хоча київська команда Євгена Ястребинського та Андрія Фартушняка могла розраховувати на інший результат, якби не помилка воротаря на 74-й хвилині, який не вийшов на перехват верхової діагональної передачі з правого флангу і дозволив Максиму Деркачу забити у падінні з кількох метрів переможний для Шахтаря гол — 2:1.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Динамо цілком могло претендувати на головний приз турніру в цій віковій категорії. В першому таймі саме кияни створювали небезпечні моменти, але блискуче грав вихованець вінницького футболу Владислав Кравець, який постійно рятував свої ворота. Переграти кіпера гірників, визнаного кращим на турнірі, кілька разіва намагався Микита Дзень, не встиг пробити Ростислав Ковальов, вище воріт після швидкої триходівки за участі Євгенія Микитюка та Ковальова пробив Назар Янчишин.

Натомість гірники (тренери — Олександр Ситник, Сергій Даценко та Павло Онопрієнко) реалізували один з двох своїх моментів до перерви — самий перший. Це Антон Демченко вдало впіймав м’яч після подачі кутового та відбивання захисника і поцілив у дальній від себе кут воріт — 1:0. Вдруге реальну загрозу воротам киян вже ближче до перерви створив Євген Янович — дуже цікавий вихованець харківського футболу: він також добре підібрав м’яч перед штрафною, пройшов вперед та потужно пробив — трохи неточно.

У Динамо в другому таймі дуже активно і продуктивно зіграв Дмитрій Кремчанін. Саме він вдало прорвався правим флангом, відпасував на Артема Грохольського, передачу якого дуже чітким ударом з відскоком від стійки перетворив на гол Андрій Маткевич — 1:1. Всі троє вийшли на поле на заміну.

Кремчанін ще перед тим ледь не замкнув небезпечний навіс зі штрафного. А вже на останній хвилині основного часу здійснив рейд вздовж лінії штрафної від правого краю до центру і намагався ударом у протихід перехитрити Кравця, але не вийшло.

Цей удар Кремчаніна відбувся вже після того, як Деркач забив другий гол Шахтаря. Арбітр Назарій Дьордь компенсував три хвилини, Динамо намагалося створити штурм, але не вийшло.

Шахтар Донецьк U17  Динамо Київ U17  2:1

Голи: Демченко (12), Деркач (74) — Маткевич (64).

Шахтар: Кравець — Шелковенко, Башмарін, Огарков, Солтис (Гетьман, 65) — Янович — Якименко (Яблонський, 48), Кревсун (Скляренко, 72), Князєв (Скригун, 75), Деркач (Хохлов, 80) — Демченко (Кулініч, 54).

Динамо: Косач — Гусєв, Сизонюк, Балаба, Цілик (Білокінь, 53) — Василець (Бойченюк, 39), Янчишин — Ковальов (Кремчанін, 41), Микитюк (Грохольський, 48), Зоренко (Маткевич, 53) — Дзень.

Плей-оф Турнір на честь Андрія Гаваші: результати заключного ігрового дня серед команд U-17

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.