Хет-трик вихованця волинського футболу та нереалізований пенальті киян: як грали футболісти Шахтаря та Динамо в Ужгороді

Фінальний матч VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші, який сьогодні завершився на Закарпатті, у віковій категорії U15 звів між собою футболістів 2007 року народження Шахтаря та Динамо і завершився перемогою гірників

Команда тренерів Олександра Максимова, Романа Гаврилова та Юлії Кревсун — донецький Шахтар U15 (футболісти 2007 року народження) переможно завершила VII міжнародний юнацький топ-турнір на честь Андрія Гаваші, який традиційно проводить на Закарпатті місцева обласна асоціація футболу на чолі з Іваном Дураном.

Перевага гірників відчувалася протягом всього матчу, але першими забили саме кияни, яких тренують Юрій Дмитрулін, Євген Лозинський та Тарас Луценко. Олександр Ільченко у боротьбі із захисником Шахтаря добіг, ледь не падаючи, до штрафної суперника і тільки там після чергового поштовху опинився на газоні. Арбітр був настроєний рішуче — пенальті. Його чітко реалізував кращий форвард турніру (так визначило спеціальне журі) Дмитро Богданов.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Гірники пішли відігруватися і з третьої спроби досягли бажаного. Причому всі спроби — на рахунку кращого бомбардира турніру Гаваші у категорії U15 — вихованця волинського футболу Артема Степанова. Спочатку він взяв на себе ініціативу під час швидкого виходу втрьох на одного захисника, але пробив у воротаря, потім намагався переграти кіпера ударом зі штрафного в дев’ятку — знову програв йому дуель. Але потім потужний та швидкий Степанов втік від захисників по центру та реалізував вихід сам на сам — 1:1.

До цього і після цього були моменти у Богданова, а з боку Шахтаря в поперечину влучив Руслан Леута (після пасу все того ж Степанова). А вперед у рахунку гірники вийшли перед самою перервою: Богдан Оличенко запустив Степанова у змагання зі швидкості із захисником киян, в якому форвард Шахтаря виявився більш вправним і завершив рейд ударом в ближній кут — 2:1.

На самому початку другого тайму Ільченко вдруге заробив пенальті для Динамо, але Богданова на полі вже не було, а Богдан Попов, який взяв на себе відповідальність, переграти Іллю Вихрищука не зумів. Ще за вісім хвилин помилка захисника киян, який не влучив по м’ячу, призвела до третього голу у ворота Динамо: Степанов замкнув простріл зліва з кількох метрів.

Красиву крапку у матчі поставив Оличенко — атакуючий півзахисник невеличкого зросту, але з дуже яскравою технікою та швидкістю. Він видав рейд метрів на 30 по центру, під час якого накрутив групу суперників, увірвався до штрафної та поклав м’яч у дальній кут — 4:1. Шедевр!

Після цього небезпечні моменти створювали тільки футболісти Динамо, але рахунок не змінився.

Шахтар Донецьк U15  Динамо Київ U15  4:1

Голи: Степанов (20, 35, 48), Оличенко (55) — Богданов (9, пенальті).

Шахтар: Вихрищук — Шелекета (Бойко, 36), Дейнека, Мартюк, Стрільчук (Крук, 70) — Кривцов (Сорока, 64) — Ухань (Діденко, 60), Леута (Форманюк, 64), Оличенко, Гармаш (Ніколенко, 52) — Степанов.

Динамо: Мойсеєв (Петренко, 36) — Рибак, Михайленко (Белов’ят, 36), Білий, Дехтяр — Озимай (Черчукан, 66), Човгаленко — Губенко (Макаров, 66), Редушко (Драган, 36), Ільченко (Букатий, 47) — Богданов (Попов, 36).

Плей-оф Турнір на честь Андрія Гаваші: результати заключного ігрового дня серед команд U-15

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.