Серія пенальті вирішила долю протистояння футболістів Києва та Одеси на Закарпатті

На ужгородському стадіоні Спартак відбувся матч VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші серед команд, які сперечаються за 5—8 місця. Одеський Чорноморець вигравав у київського Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного, але втратив перемогу, а потім програв у серії пенальті

Матчі плей-офф, які розпочалися на Закарпатті у рамках VII міжнародного юнацького топ-турніру на честь Андрія Гаваші, не передбачають нічийних результатів. І на ужгородському стадіоні Спартак глядачі побачили серію пенальті, в якій реалізація ударів з 11-метрової позначки склала лише 50%.

Причому перші чотири удари були виконані бездоганно. Інші чотири до взяття воріт не призвели (три сейви та один удар повз рамку), а в п’ятій серії кращими виявилися кияни. Які й посперечаються 21 серпня за 5-е місце.

Гра довгий час була рівною, а моментів команди створили не дуже багато. Тільки на 28-й хвилині одесити (тренер — Олександр Горобець) повели у рахунку — після індивідуальних дій свого центрфорварда Івана Ставнічука, який після довгого забігу переграв опонента на вході у штрафну і під гострим кутом вразив ворота сильним ударом — 1:0.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Наставники киян Олексій Прилепов та Євген Венгер у перерві провели низку замін і випустили на поле двох футболістів, яким судилося стати героями. Це Дмитро Галько та Богдан Максименко. Гра у другому таймі взагалі стала більш жвавою, збільшилась кількість гострих ситуацій біля воріт. А під завісу матчу джокери олімпійців вивели киян вперед. Спочатку Галько після прострілу Максименка зрівняв рахунок, а потім вже сам Максименко головою перекинув м’яч через воротаря після вертикального пасу.

Одесити відігралися майже одразу — прорив із точним ударом вдався Ніно Махарлієву, а вже на 80-й хвилині міг поставити крапку в матчі все той же Ставнічук. Але трохи не влучив у рамку. Після цього була серія пенальті, в якій більш впевнено почували себе олімпійці — 3:2.

Чорноморець Одеса U17  ОК імені І. Піддубного Київ U17  2:2 (пенальті 2:3)

Голи: Ставнічук (28), Махарлієв (74) — Галько (70), Максименко (73).

Чорноморець: Гуцу — Сорока, Корнійчук, Осока, Щекотилін — А.Кирилюк — Катьков, Даник (Березовський, 65), Терещенко (Сандуленко, 65), Махлайчук (Махарлієв, 41) — Ставнічук.

ОК ім. І. Піддубного: Чух — Задорожний, Атаманчук (Пилипчук, 41), Гавриш, Кітновський — Тараненко (Ващенко, 73), Назаренко — Балабін, Матушкін (Олексюк, 41), Бойко (Максименко, 41) — Катушинський (Галько, 41).

Плей-оф Турнір на честь Андрія Гаваші: у фіналі серед команд U-17 зіграють гранди українського футболу

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.