Чемпіонат U-19: із чемпіоном Шахтарем, одним новачком і купою нових тренерів

Вже завтра стартує новий сезон у юнацькому чемпіонаті України. Проект Золотий Талант розповідає про останні новини з розташування команд та повідомляє про спаринги, які були зіграні у період літнього міжсезоння.

Матчем між Львовом та Маріуполем на львівському стадіоні СКІФ стартує новий сезон чемпіонату України серед команд U-19. Учасників, як і в УПЛ, — 16, майже всі — давні знайомі. Абсолютним новачком змагань можна назвати тільки Металіст 1925.

Чорноморець свого часу грав у турнірі багато й не без успіхів, видавши у дорослий футбол чимало кваліфікованих вихованців. Верес також виступав у турнірі U-19, і як виступав!.. Дебютував у сезоні-2017/18 і з ходу посів четверте місце слідом за визнаними грандами-старожилами — Динамо, Шахтарем і Карпатами. Щоправда, у нинішнього й тодішнього Вереса спільна тільки назва…

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Що покажуть теперішні новачки, — побачимо вже цими вихідними. А поки що пригадаємо, як команди готувалися до старту.

Динамо

Юнацька команда Динамо проводила навчально-тренувальні збори у Києві. Підопічні Ігоря Костюка встигли провести кілька контрольних матчів. У першому динамівці зіграли внічию з Лівим берегом — 2:2 (за киян забивали Скрипник та гравець на перегляді).

У другому кияни розгромили Колос — 4:1 (забивали гравець на перегляді, Яцик, Горбач та Блізніченко). У заключному на даний момент спарингу підопічні Костюка поступилися Десні — 1:2 (за Динамо забив Скрипник).

Динамівці проти Лівого берега. Фото fcdynamo.kiev.ua.

За словами Костюка, у цьому сезоні шанс у команді отримають гравці U-17, які грали в Еліт лізі ДЮФЛУ.

Шахтар

У першому після відпустки спарингу підопічні Оскара Ратулутри переграли однолітків з Колоса — 2:0. Другий матч гірники зіграли проти першолігової Оболоні й завершили результативною нічиєю — 1:1. Традиційно, Шахтар не балує подробицями підготовки своїх молодших команд.

Металіст 1925

Тренерський штаб Романа Мельника у період міжсезоння переглянув більше ста кандидатів до команди. Кістяк склали футболісти Авангарду та випускники школи. Повернулися до рідного міста футболісти з дніпровського ДВУФК, а також приєднався один хлопець із академії донецького Шахтаря. Наразі тренуються в лавах харківської команди ще й два футболісти харківського УФК.

Юнаки харків’ян зіграли спаринги із Квадро — 2:2 (Лещинський та Дуруеке), а також із Сумами — 2:1 (Емере та Дуруеке). З понеділка команда розпочала тижневий цикл у підготовці до гри з Рухом.

Чорноморець

У літнє міжсезоння в одеситів змінився тренерський штаб. Очолив команду Анатолій Діденко, який до цього тренував Миколаїв-2. Його помічником по роботі з воротарями став колишній голкіпер Чорноморця Євген Ширяєв.

Фото chernomorets.odessa.ua.

Команда Анатолія Діденка проводила тренувальний процес на власній базі, граючи контрольні матчі на штучному покритті. Останніми днями були зіграні два спаринги: проти ФК Вишня — 5:2 (Тілінський, Доброван, Тарасенко — тричі), а також з Атлетиком U-19 — 3:1 (гравець на перегляді, Сяо, Черній).

Олександрія

Тут змінився тренер. Замість Юрія Гури, який очолив першу команду, було призначено Олександра Карпова. Перший підготовчий етап пройшов з 22 червня по 5 липня. Було зіграно три спаринги. Відомий лише результат матчу проти Зорі — 0:1.

Колос

На першому зборі Колос поступився Києву — 0:2, Динамо — 1:4, а також Шахтарю — 0:2. У ще одному матчі підопічні Поздеєва розгромили Юксу — 6:1 (забивали: Коновалов, Малакі, Савчук, Голуб, Криворучко, Марчук).

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Ковалівські юнаки провели навчально-тренувальний збір у Золочіві Львівської області. За словами старшого тренера Олександра Поздєєва, на зборі йшла  робота над зміцненням складу, а команда в новому сезону зміниться десь на третину.

На зборі провели два спаринги. Перший проти юнаків ФК Львів, в якому ковалівці поступилися 1:3. За Колос забив Циганков. Свій другий контрольний поєдинок Колос U-19 провів проти однолітків з львівського Руха і переміг з рахунком 2:1. Забив гравець на перегляді.

Маріуполь

В рамках підготовки до чемпіонату-2021-2022 р.р. підопічні Сергія Грибанова влаштували нестандартне тренування. Під наглядом професійного тренера молоді азовці виконували комплекс вправ класичної йоги для відновлення фізичних кондицій після відпустки.

А ось у спарингу постутилися молодіжній команді Зорі — 1:3 (гол забив Даніл Савін). Склад Маріуполя  на 80% був складений із гравців на перегляді.

Рух

Юнаки Руху зіграли спаринг з основною командою. Підопічні Віталія Пономарьова дали гідний бій досвідченим гравцям головної команди, але в підсумку поступились 1:2. За юніорів забив Непейпієв. У ще одному контрольному матчі львів’яни поступилися Колосу — 1:2.

Львів

У юнацької команди Львова напередодні старту чемпіонату U-19 з’явився новий тренер. Ним став 31-річний Тарас Гвоздик. Допомогатиме йому Ігор Ковальський.

Гвоздик змінив на цій посаді Олега Колобича, який завершив працювати з юнацькою командою за спільною згодою сторін. Разом із Олегом Васильовичем покинули стан команди U-19 тренер воротарів Тарас Шевчик та лікар Андрій Гамівка. Олег Яремчук повноцінно долучився до основної команди ПФК Львів, де відповідає за фізичну підготовку футболістів.

Тарас Гвоздик.

Новоспечений тренер долучився до стану синьо-золотих левів напередодні контрольного матчу із ковалівським Колосом та здобув перемогу (3:1). Також він провів навчально-тренувальний збір на Закарпатті, де команда зустрічалась із Самбором (3:3) та стрийською Скалою 1911 (0:1).

Дніпро-1

Юнацький склад Дніпра-1 перший цикл підготовки до нового сезону завершив грою з полтавською Ворсклою наприкінці червня. Зустріч завершилася перемогою дніпрян — 4:2. За них забивали: Кравченко, Свистун та двічі Лебедєв. За Ворсклу відзначилися: Черниш та Гладковський.

Ворскла

Команда Віталія Косовського зіграла спаринг проти однолітків з Дніпра і поступилася 2:4. Відомо, що полтавчани проводили збори на Закарпатті з основною командою. Відзначимо, що Віталію Косовському у новому сезоні  допомагатиме Павло Ребенок, який завершив кар’єру гравця.

Зоря

Підопічні Василя Баранова зіграли три спаринги. У грі з Олександрією перемогли — 1:0 (забив Кисіль), у матчі з Маріуполем також — 3:1 (забивали Андрющенко та двічі Вирич). У ще одному спарингу переграли Інгулець — 4:1. Забивали: Басовський, Гільєрме, Тузенко та Легостаєв.

Василь Баранов і його нові підопічні. Фото фейсбук Зорі.

Десна

Юнацька команда Десни здивувала багатьох спеціалістів у матчі з Динамо. Чернігівський колектив переграв віце-чемпіона України минулого сезону — 2:1. Гравці Десни забили два м’ячі наприкінці матчу, переломивши хід зустрічі.

Минай

За словами представників клубу, команда ще поки що досить «сира». Відзначимо, що Минай перший тур пропускає і стартує 30 липня. Про всі новини з розташування клубу представники Минаю пообіцяли розповісти згодом.

Верес

Збори команда проводила в Березному, адже рівняни у цьому місті дислокуються. Протягом двох тижнів тренерський штаб мав змогу переглядати гравців. Провели контрольний матч з АСК Забороль. Поєдинок завершився перемогою юнацької команди Вереса — 4:3. За словами головного тренера команди Богдана Самардака, він починає з нуля будувати колектив. Протягом сезону юні футболісти набиратимуться досвіду, прогресуватимуть на новому для себе рівні.

Інгулець

На жаль, про підготовку Інгульця інформацію відшукати не вдалося. Відомо тільки, що з 12 по 23 липня на тренувальній базі у Володимирівці проходить традиційний збір команди U-17, гравці якої, вочевидь, і складуть основу юніорського колективу. На зборах по два тренування на день, цікаві заходи, ігри, спаринги, та різноманітні змагання, повідомляє фейсбук-сторінка Інгульця. Також юнакам було організовано екскурсію на будівництво нового стадіону.

Догралися Луческу позбувся молодих: четверо талантів достроково залишили збори Динамо (відео)

Яке місце у відборі Євро-2023 (U-21) в групі 8 посяде молодіжна збірна України?

  • Перше (32%, 328 голосов)
  • Друге (30%, 305 голосов)
  • Третє (16%, 165 голосов)
  • Шосте (10%, 100 голосов)
  • Четверте (8%, 83 голосов)
  • П'яте (3%, 34 голосов)

Всего проголосовало: 1 015

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.