Друга ліга: Шастал вистрілив дуплетом у Білій Церкві

20-річний Дмитро Шастал (Енергія) забив вже вісім голів у сезоні-2016/2017

Героєм 3-го туру чемпіонату України у другій лізі став 20-річний форвард Енергії Дмитро Шастал, якому вдалося забити два м’ячі у виїзному матчі у Білій Церкві. Суперник виявився недостатньо потужним: в перших двох турах Арсенал-Київщина пропустив десять голів, у грі проти Енергії — ще п’ять. Тим не менш, два результативні удари додали Шасталу вістів.

Він — вихованець київського футболу. Розпочинав у Динамо, ще малюком почав мандрувати клубами — Відрадний, ОМІКС, Київ, Зміна-Оболонь, РВУФК. Після випуску з РВУФК трохи пограв за Колос з Ковалівки у аматорському чемпіонаті України, навесні 2015 року дебютував у Полтаві у першій лізі. Але наприкінці року залишив команду, мав певні пропозиції, проте дочекався літа 2016-го і перейшов до Енергії.

Дмитро Шастал забив два голи за Енергію у ворота Арсенала-Київщини і став героєм 3-го туру у другій лізі серед молоді

Дмитро Шастал забив два голи за Енергію у ворота Арсенала-Київщини і став героєм 3-го туру у другій лізі серед молоді

Голами у 3-му турі відзначилися також 20-річний Дмитро Махнєв (Нікополь-НПГУ) та 17-річний Василь Пасічник (Суднобудівник). Перший — вихованець дніпропетровського футболу, пограв за юнацькі команді Дніпро-75, Дніпро, Інтер, після випуску зі школи виступав за Севастополь, Говерлу, їздив до Латвії, певний час провів у чемпіонаті Дніпропетровської області (Сталь-2 та Петриківка), а влітку 2016 року потрапив до заявки нікопольців. Другий — вихованець СДЮШОР Миколаїв, по завершенні якої цього року і перейшов до новоствореного Суднобудівника.

Перші матчі у своїх командах у цьому сезоні зіграли 13 молодих футболістів. Це 21-річні Артур Комар (Тепловик) і Кирило Процишин (Енергія), 20-річний Олександр П’ятов (Реал Фарма), 19-річні Никита Дегтярьов (Нікополь-НПГУ), Руслан Ковток (Іллічівець-2) і Павло Якібчук (Тепловик), 18-річні Геннадій Гупалов (Арсенал-Київщина), Ігор Крашневський (Іллічівець-2), Максим Малахов (Нива) і Владислав Мінський (Суднобудівник), 17-річні Андрій Слободян (Тепловик) і Владислав Шовкун (Металург), а також 16-річний Ілля Шевцов (Кристал).

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 2 ліга. 3 тур

Вперше в сезоні потрапили у протокол матчу своєї команди 19-річні Віталій Заторський (Нива) і Андрій Карвацький (Реал Фарма), 18-річні Костянтин Гончаренко (Балкани) і Владислав Михайленко (Іллічівець-2), а також 17-річний Валерій Грабець (Енергія).

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 2 ліга. 3 тур

Загалом у 3-му турі зіграли 86 українських футболістів 1995—2000 років народження — майже 40% від усієї кількості задіяних виконавців у восьми матчах. Нагадаємо, що у 1-му турі також було 86 молодих гравців, у 2-му — 83. Друга ліга в цьому сезоні дійсно перетворилася на полігон для вітчизняної молоді.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.