Трубін: на Євро прагнемо показати хороший футбол і досягнути результату

19-річний голкіпер Шахтаря Анатолій Трубін проаналізував минулий сезон та поділився очікування від Євро-2020. Юний воротар відзначив, що команда прагне тішити вболівальників трофеями

Воротар Шахтаря Анатолій Трубін у великому інтерв’ю shakhtar.com — про нагороду найкращому гравцю сезону, підтримку вболівальників, подяку тренерам, настрій перед Євро та цілі на сезон.

— Анатолію, вітаємо з нагородою найкращому гравцю сезону в Шахтарі від уболівальників. Чого за його підсумками більше: позитивних емоцій від того, що грав і тобі стабільно довіряли, чи розчарування від того, що не стали чемпіонами?

— Дуже дякую! Звичайно, я радий, що грав. Будь-який футболіст щасливий саме коли він грає. І в той самий час такий клуб, як Шахтар, ставить максимальні завдання. Не виграти трофей — завжди погано для клубу та для вболівальників.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Цього сезону в тебе були і Ліга чемпіонів, і Ліга Європи. Максимальний рівень?

— Звісно. Матчі Ліги чемпіонів завжди показові, а якби на всіх ще й могли бути присутніми вболівальники, то взагалі був би топрівень. Матчі найпам’ятніші та найважчі для мене.

— Луїшові Каштру лише вдячність за вихідну точку в кар’єрі?

— Величезна подяка, і не лише йому, а кожному тренеру з його штабу. Вони зробили величезний внесок, особисто для мене відкрили шлях у професійний футбол і довірили. Коли говорити про тренера воротарів Тоні Феррейру, ми мали багато специфічної роботи, постійне спілкування й розбори всіх матчів. Завдяки цим людям я зробив крок уперед як футболіст, провів стільки важливих ігор і взагалі весь сезон.

Трубін і Каштру. Фото shakhtar.com.

— Чим тобі запам’ятається щоденна робота з Тоні Феррейрою? Наскільки його програма відрізнялася від того, як ти тренувався раніше?

— Просто кожен тренер бачить по-своєму та працює за своєю методикою. Щось інше — це завжди нові можливості й відкриття. Ми працювали над тим, як у принципі має діяти воротар Шахтаря: контроль м’яча, підстраховка захисників, гра на виходах, на лінії. Плюс Антоніо як людина дуже добра, позитивна і завжди говорить усе прямо, що теж досить важливо. Злагоджена воротарська родина — це дуже добре, і я вважаю, що так має бути завжди.

Фото shakhtar.com.

— Коли не проти, згадаймо знакових для тебе тренерів ще часів Моноліта? Ти не був дуже високим у дитинстві. Хто доклав зусиль, аби розвинути в тобі координацію, стрибучість, навчив не боятися жорстких приземлень?

— О, з першим тренером Максимом Олександровичем Кутовим ми дуже багато працювали і до тренування, і після. Ось він, напевно, і заклав у мені базу й техніку. Це коли говорити саме про тренерів воротарів. Потім був Роман Володимирович Гаврилов, наразі він працює в Шахтарі U-19. Ми досі прекрасно спілкуємося, він може мені у всьому підказати, і взагалі зробив вклад, який навіть не описати словами, не тільки у футбольному, а й у повсякденному житті. Олександр Анатолійович Купальний… Усі тренери, які траплялися на моєму шляху, — професіонали своєї справи, люди, до яких можна звернутися з будь-яким питанням. Володимир Миколайович Савченко більш прицільно додав деталі, які були необхідні. Не хочеться когось забути, тому що я дуже вдячний кожному тренерові, з яким пощастило працювати.

Анатолія Трубіна вітає Олег Кузнецов. Чемпіонат ДЮФЛУ U-17.

— У такій атакуючій команді, як Шахтар, Пятов — гравець 2019 року, Трубін — гравець 2020 року, Трубін — гравець сезону. Що думаєш про такий вибір уболівальників? Про що це говорить?

— Андрія вибрали футболістом року, тому що він чудовий воротар, дуже багато зробив для команди, легенда клубу. Пятов відмінно виявляв себе, як і в усі роки в Шахтарі. У нього величезна кількість уболівальників. А коли найкращим гравцем вибрали мене, це, як мені здається, був більше аванс. Ми закінчили рік матчем Ліги чемпіонів, який людям запам’ятався. Хоча це ж вибір уболівальників — я не можу знати певно. У єврокубках є поєдинки, де не вдається завжди атакувати, доводиться оборонятися, й тоді на голкіпера лягає величезна відповідальність. Є і матчі, коли твоя команда постійно йде вперед, а потім буде один момент, коли ти маєш включитися, зловити, відбити або врятувати, що досить важко.

Анатолий Трубин, Шахтер

Трубін міняє Пятова. Фото shakhtar.com.

— Конкуренція з таким воротарем, як Андрій Пятов… Напевно, кращої мотивації для зростання годі й чекати?

— Щоб бути найкращим, слід працювати з найкращими. Конкуренція робить кожного сильніше. Вона не дає розслабитися ні мені, ні Андрію, ні іншим воротарям Шахтаря. Просто місце у стартовому складі одне, і просто так його не отримаєш — ти мусиш щодня працювати.

— Старт твоєї великої кар’єри пройшов фактично без уболівальників на трибунах. Тепер усіх, хто тебе підтримує, чекаєш у новому сезоні на стадіоні?

— Звичайно, чекаю та сподіваюся! Не знаю, коли ситуація з вірусом закінчиться, але певний відсоток уболівальників на стадіоні — уже добре. Нам дуже хочеться чути підтримку глядачів, кричалки, оплески, отримувати емоції, за які ми всі любимо футбол. Буду лише радіти, якщо якомога більше людей приходитимуть і вболіватимуть за Шахтар.

Трубін проти Інтера. Фото фейсбук Інтера.

— Як настрій у збірній перед Євро?

— Настрій бойовий. Усі прагнуть показати хорошу гру, максимум власний і командний. Наразі маємо другий етап підготовки: викладаємось, працюємо, щоб у матчах дати не сто, а двісті своїх відсотків, і домагатися результату.

Підготовка до Євро. Фото Павла Кубанова.

— Невдовзі вже підготовка до нового сезону в клубі з новим тренерським штабом. Які очікування? Потрібно і ще більше сухих матчів, і в той самий час іще більше участі від воротаря на початку атак. Як гадаєш, вийде поєднати всі компоненти?

— Звичайно, це ж сучасний футбол. Плюс у кожного тренера своє бачення. Якщо ти не підходитимеш під вимоги, то не гратимеш, тож доведеться працювати і поліпшуватися. Після Євро буде час підготуватися, почути тренера, як ми станемо грати. Думаю, усе вийде. Чекаю з нетерпінням.

— Що хочеться сказати вболівальникам і про що мрієш у новому сезоні із Шахтарем?

— По-перше, хочу подякувати за те, що вибрали мене футболістом сезону. Це дуже почесно й змушує робити ще більше і ще краще. А мрія та мета на сезон — виграти всі трофеї, що є в Україні. Наші вболівальники звикли до перемог — хочеться їх тішити. І, звичайно, вийти в Лігу чемпіонів і вдало там виступити.

Прорив Трубіна Шахтар та його молоді таланти: фантастична гра Трубіна і прогрес Судакова

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців травня у категорії U-21 (2000-2001 р.н.)

  • Анатолій Трубін (Шахтар) (33%, 82 голосов)
  • Данило Сікан (Маріуполь) (20%, 51 голосов)
  • Артем Бондаренко (Маріуполь) (18%, 45 голосов)
  • Дмитро Мацапура (Зоря) (6%, 14 голосов)
  • Остап Притула (Рух) (5%, 13 голосов)
  • Артур Ременяк (Львів) (4%, 11 голосов)
  • Максим Таловеров (Динамо ЧБ, Чехія) (2%, 6 голосов)
  • Богдан Порох (Миколаїв, D2) (2%, 6 голосов)
  • Олександр Мельник (Олександрія) (2%, 6 голосов)
  • Олександр Драмбаєв (Маріуполь) (2%, 5 голосов)
  • Алан Ауссі (Торпедо, Білорусь) (2%, 5 голосов)
  • Іван Желізко (Валмієра, Латвія) (2%, 4 голосов)
  • Єгор Кондратюк (Динамо-Авто, Молдова) (1%, 2 голосов)

Всего проголосовало: 134

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.