Чемпіонат України серед аматорів 2020-2021: хто претендує на вихід до чвертьфіналу

Аматорський чемпіонат України з футболу – найвищий щабель не професійного футболу в нашій країні. Через це він і є таким популярним. Та що казати, адже багато команд, які грають в аматорах можуть спокійно грати в професійній другій лізі, а деякі навіть і в першій.

Як визначається переможець

Перед початком всі команди, які подали заявку на участь у чемпіонаті, розділені на три групи за територіальним принципом.

За регламентом з першої групи виходить дві команди, а з другої та третьої – по три кращі команди до чвертьфіналу. Саме вони і розіграють між собою звання чемпіона та золоті медалі. Хто і де з ким гратиме вирішуватиме жеребкування після остаточного формування вісімки найкращих.

Хто претенденти на вихід

Розглянемо турнірне становище у всіх трьох групах та подивимось хто вже у чвертьфіналі, а хто має на нього шанси.

Група 1

У Групі 1 за тур до кінця групових перегонів лідирує «Юність» (Верхня-Нижня Білка, Львівська область). Після 15 матчів команда набрала 32 очки й гарантувала собі плей-офф. Поки що на другій сходинці знаходиться «Вотранс» із Луцька, який має 27 балів та вже зіграв усі матчі. Скоріше за все другим фіналістом стане «ОДЕК» з Рівненщини, який у разі перемоги в останньому турі, набере 29 очок та гарантує 2 сходинку. Зараз у них 26 очок та 3 сходинка.

Група 2

У центральній групі вже відомі дві команди, які вийшли далі. Ними стали «Вікторія» з Миколаївки (1 місце й 52 бали) та «ЛНЗ» з Черкащини (2 місце та 45 очок). В останньому 22 турі вирішиться й третя путівка, на яку претендують ФК Кудрівка (Чернігівська область) та «Олімпія» (Полтавщина). Команди грали між собою у 21 турі у Полтаві, де не без допомоги суддів «Олімпія» здобула перемогу. «Кудрівці», яка з 42 очками на 3 сходинці, для виходу потрібно перемагати вдома лідера «Вікторію». Команді з Полтавщини треба ж обіграти «Білу Церкву», яка йде на останньому місці та сподіватись на «осічку» чернігівців.

Група 3

ФК «Вовчанськ» із Харківщини та «Мотор» із Запоріжжя в останньому турі розіграють 1 місце в групі. Зараз лідер «Вовчанськ» із 52 балами, у «Мотора» на 1 бал менше. ФК «Суми» мають 48 очок й також мають шанси на 2 місце уразі перемоги. Програвати ж сумській команді не можна, адже лише на 1 очко менше у четвертої команди – ФК «Скорук» (Дніпропетровщина), яка може змістити «Суми» та вийти у чвертьфінал.

Як бачимо, у кожній з груп перед останнім туром зберігається інтрига.

Джерело: https://kudrivka.com.ua/.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.