Друга ліга: герой туру — Владислав Приймак

19-річний захисник Владислав Приймак у дебютному матчі за Тепловик у другій лізі забив двічі

Захисник Тепловика з Івано-Франківська, що дебютував у другій лізі, Владислав Приймак у першому ж турі забив два голи, один з яких — у падінні через себе. І це — кращий результат серед усіх футболістів другої ліги, що входять до кола інтересів проекту Золотий Талант. Молодь взагалі не соромилася — у якості бомбардира спробували себе ще декілька гравців.

19-річний вихованець прикарпатського футболу (починав у школі Спартака в Івано-Франківську) Приймак три сезони провів у київському Динамо — там завершив виступи на юнацькому рівні у ДЮФЛУ, там виступав у команді U-19.

Владислав Приймак (Динамо) проти Олександра Зінченка (Шахтар)

Владислав Приймак (Динамо) проти Олександра Зінченка (Шахтар)

Але не затримався. Рік тому повернувся до Івано-Франківська, грав за Ніку у чемпіонаті області, а зараз чудово дебютував у другій лізі. Перший гол у ворота Арсенала-Київщини на його полі у Білій Церкві вийшов досить красивим — після навісу зі штрафного Приймак у стрибку впіймав м’яч на ногу і перекинув його через себе і через воротаря.

Це був 5-й гол у ворота господарів, які заявили на гру лише 13 футболістів і переживають складні часи. А за чверть години вже сам Приймак вирішив пробити зі штрафного. Удар вийшов не дуже потужний, летів прямо у голкіпера, але він примудрився випустити м’яч за лінію.

Також голами у 1-у турі відзначилися 21-річні Денис Бобович (Нива) та Станіслав-Нурі Малиш (Жемчужина), 19-річний Андрій Горбовський (Жемчужина) та 18-річний Андрій Ліповуз (Поділля). Усі четверо — з клубів, які або дебютують у другій лізі, або повернулися після тривалої перерви.

Цього сезону кількість учасників чемпіонату у другій лізі збільшилося: було 14, стало 17. Причому деякі команди роблять ставку саме на молодих (а подекуди — навіть юних) футболістів, вихованців своєї школі. Проте Поділлю з Хмельницького, яке повернулося у професіональний футбол, це не завадило здобути перемогу над Суднобудівником.

Кількість гравців, якими опікується проект Золотий Талант, серйозно збільшилася. За весь минулий сезон у другій лізі зіграли 77 футболістів 1995—1996 років народження (ще 11 потрапляли у запас) і 23 футболісти 1997 року народження та молодші (ще 4 потрапляли у запас). А у стартовому турі нового чемпіонату, з урахуванням п’яти матчів попереднього раунду Кубка України, на полі побували 54 футболісти категорії U-21 (13 — у запасі) та 39 футболістів категорії U-19 (16 — у запасі). Порахувати і порівняти нескладно.

Молоді таланти України (U-21). Сезон 26. 2 ліга. 1 тур

Юні таланти України (U-19). Сезон 26. 2 ліга. 1 тур

Ми плануємо, як і минулого сезону, кожного туру відстежувати, хто і чого досяг, вносити корективи у рейтинг ігрової активності.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.