Тренер Шахтаря U-19 Ратулутра: могли забивати Динамо й три голи (відео)

Тренер юнацької команди Шахтаря Оскар Ратулутра поділився враженнями від перемоги своєї команди над Динамо (1:0). Наставник гірників віддав належне всій команді

Головний тренер Шахтаря U-19 Оскар Ратулутра прокоментував перемогу своїх підопічних у принциповому матчі з київським Динамо.

— Як прокоментуєте перемогу над безпосереднім конкурентом?

— Гра, як це зазвичай буває в матчах із Динамо, складалася непросто. Наші зустрічі завжди проходять за рівної боротьби. Стартові хвилини були за киянами, в одній з атак вони влучили в штангу — тоді нам у чомусь пощастило. Потім ми вирівняли гру. У першому таймі бракувало якісних виходів з-під тиску суперника з подальшим переходом до атаки.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Проте в другій половині хлопці трохи перебудувалися й намагалися діяти так, як ми запропонували в перерві. Цей тайм лишився за нами: ігрова перевага, позиційні атаки в нас проходили, в одній з таких Данилові Гончаруку вдалося забити гол. Кінець матчу видався напруженим, адже супротивник часто використовував флангові передачі. Віддаю належне обороні та всій команді, тому що сьогодні гравці відпрацювали до кінця й змогли зберегти потрібний результат.

Киян атакує Гончарук. Фото shakhtar.com.

— Чи погодитесь, що наприкінці поєдинку суперник відкрив вільний простір біля власних воріт і Шахтар міг збільшувати перевагу?

— Однозначно! Ми могли забивати і другий, і третій гол. Наприкінці матчу не зуміли розпорядитися низкою небезпечних моментів поблизу володінь супротивника. Забракло холодної голови в завершальній стадії, емоції зашкалювали в останній третині поля.

— Чи вдоволені тим, як до складу влилися футболісти дубля Світюха, Гончарук, Хромей? Усі вони грають через кадровий дефіцит у лінії нападу.

— Хлопців залучили, щоб допомогти команді в цьому матчі. Не бачу проблем, коли гравці дубля виступають за юнаків. Ми однаково тренуємось і сповідуємо ті самі принципи й стиль гри. Так само відбувається, коли футболісти складу U-19 переходять до дубля. Вони розуміють єдину філософію гри.

Переможці! Фото shakhtar.com.

— Перемігши Динамо в першому колі, Шахтар заграв з новими силами, згодом здолавши всіх суперників, що лишилися. Сьогоднішня вікторія зможе надати команді позитивного імпульсу на кінець чемпіонату?

— Безумовно. Процес навчання відбувається постійно. Група наших гравців перейшла до молодіжної команди, а ми прийняли молодших хлопців. Відповідно, спочатку були труднощі у взаємодії, футболісти пристосовувались один до одного. Ми набивали ґулі та помилялися, награвали свою кількість матчів.

Чемпіонат U-19 Перший український хет-трик Конате поміг Ворсклі обіграти третю команду таблиці (відео)

Золотий талант-2021. Назвіть трьох кращих гравців березня у категорії U-19 (2002 р.н. та молодші)

  • Ілля Забарний (Динамо) (36%, 126 голосов)
  • Дмитро Іродовський (Олімпік U19) (23%, 80 голосов)
  • Георгій Судаков (Шахтар) (10%, 35 голосов)
  • Олег Очеретько (Маріуполь) (7%, 25 голосов)
  • Роман Дідик (Агробізнес, D2) (6%, 20 голосов)
  • Ярослав Карабін (Рух + U21 + U19) (4%, 14 голосов)
  • Марк Мампассі (Маріуполь) (4%, 13 голосов)
  • Максим Брагару (Чорноморець, D2) (4%, 13 голосов)
  • Богдан Кобзар (Волинь, D2) (2%, 8 голосов)
  • Денис Нагнойний (Зоря U19) (2%, 8 голосов)
  • Андрій Андрейчук (Прикарпаття, D2) (2%, 8 голосов)

Всего проголосовало: 237

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.