Тренер Динамо U-19 Костюк: прогрес Забарного і Волошина приємний для тренерів

Тренер Динамо U-19 Ігор Костюк розповів про підготовку команди до другої частини сезону. За словами фахівця, робота на зборі в Туреччині була спрямована на тактичні взаємодії

Наставник юнацької команди Динамо Ігор Костюк розповів, як проходила підготовка його підопічних до другої частини сезону на навчально-тренувальному зборі в Туреччині:

— Тут ми входили в ігровий ритм, більше награвали наші взаємозв’язки, відпрацьовували дотримання структури гри, яка необхідна. Уся робота більше спрямована на тактичні взаємодії команди.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Ваші гравці поділені між молодіжною командою і юнацькою, як працюється у такому режимі?

— Цей процес у нас проходить щороку. Є футболісти, які з молодіжної команди пішли в оренду, відповідно наші гравці переходять на їхнє місце. Ми ж поповнюємося футболістами з академії, а також є гравці на перегляді. У такому режимі роботи є свої плюси і свої мінуси. Ті виконавці, які вже були в нашій команді, розуміють наші вимоги, а ті, хто буде з нами у другій половині сезону, менше це розуміють, але це наша робота, повторюся, ми щороку перебуваємо у такому режимі.

Фото fcdynamo.kiev.ua.

— Крім другої частини чемпіонату України, вам належить провести матч Юнацької ліги УЄФА проти Барселони, до нього буде окрема підготовка?

— У першу чергу, ми готуємося до відновлення чемпіонату. Звісно, ми збираємо відеоматеріал, будемо аналізувати Барселону. Але на цьому зборі у нас не вийло награвати той склад, який гратиме з Барселоною, тому що 70% футболістів грали за молодіжну команду. Вже безпосередньо перед грою з іспанцями у нас буде передматчевий цикл, ми зберемо команду і будемо награвати схему і взаємозв’язки, які нам допоможуть безпосередньо у цьому поєдинку.

— Як відбувається співробітництво з головним тренером першої команди? Туди вирушив один з ваших підопічних — Назар Волошин…

— В їхньому складі є травмовані футболісти, тренерський штаб запросив на деякі позиції гравців для тренувального процесу, щоб закрити їх. У першої команди була велика кількість контрольних матчів, і хлопцям потрібен відпочинок.

Назар Волошин (праворуч від Бущана) на тренуванні у перших лавах. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Приємно, що запрошують наших гравців. Наприклад, Ілля Забарний транзитом через дубль потрапив до основної команди. Спочатку він грав у Юнацькій лізі УЄФА, а вже через вісім місяців вийшов на поле проти Барселони і Ювентуса у дорослій Лізі чемпіонів. Назар Волошин — молодий футболіст, але, вважаю, у нього є ті якості, які допоможуть йому закріпитися у першій команді. Безумовно, це приємно, такі випадки — результат нашої роботи, — цитує слова Костюка сайт Динамо.

На багатші села 19-річний український легіонер перебрався з Чехії у чемпіонат Латвії



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.