Лебеденко: мета Олімпіка — єврокубки, а я повернуся до Іспанії

Захисник донецького Олімпіка Орест Лебеденко проаналізував минулий сезон, а також розповів про плани на майбутнє. За словами молодого оборонця, після оренди він повинен повернутися до Луго

22-річний захисник іспанського Луго Орест Лебеденко, який виступає в Олімпіку на правах оренди, розповів в інтерв’ю КОМАНДІ 1 про минулий сезон, згадавши ігри в чемпіонаті України і в молодіжній збірній країни.

— Оресте, як оцінюєш першу частину чемпіонату для донецького Олімпіка, який пішов на зимові канікули на сьомому місці?

— Вважаю, що цієї осені ми виступили досить непогано, набрали хорошу форму. Думаю, на зимових зборах підготуємося ще краще, щоб навесні вийшло вирішити свої завдання.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Якими вони будуть у вашої команди у 2021 році?

— Вважаю, що у нас зібрався зараз хороший колектив для вирішення високих завдань. Навесні ми хочемо поборотися за 4-5 місця, щоб отримати право грати в Лізі Європи. Наша мета — єврокубки.

— Які матчі Олімпіка запам’яталися восени?

— Запам’яталася перемога над Олександрією 3:2, коли ми вже в першому таймі тричі засмутили суперника. Вважаю, з Шахтарем теж був цікавий матч. Маріуполю програвали 1:2, але в підсумку зіграли 3:3. Ми показали, що у команди є характер, витягнувши кілька майже програних матчів.

— Невдалі матчі були?

— З Динамо могли зіграти краще. З Інгульцем теж не вийшло. Непогано грали, але важко було, через те, що суперник поставив «автобус», 11 чоловік було в захисті, плюс суддя симпатизував господарям. Психологічно вийшов складний матч.

Орест Лебеденко (праворуч) проти Колоса. Фото koloskovalivka.com

— В Олімпіку ти граєш на правах оренди від Луго. Коли треба повертатися до Іспанії?

— Рік відіграв в Олімпіку. У мене ще оренда на півроку в донецькій команді.

— Достроково Луго не планує тебе повернути?

— Таких запитів не було. Ми з клубом списувалися тільки тоді, коли у мене була травма. Вони цікавилися, чому пропускав матчі.

— Олімпік буде вести переговори, щоб ти залишився в команді?

— Думаю, поки ще рано щось загадувати в цьому питанні, влітку подивимося. На даний момент у мене ще півроку оренди в Олімпіку, а потім я повинен буду повернутися в розташування Луго.

— Ти викликався до молодіжної збірної України. Які залишилися враження?

— Звичайно, мені хотілося зіграти більше. Це головне враження, тому що в моєму активі всього 75 хвилин. Зараз знаю, якими були мої помилки, але шкода, що їх вже не можна виправити. Хотілося більше проявити себе. Враження зіпсувалося через те, що команда не змогла виконати завдання і вийти на Євро.

Лебеденко (праворуч) з іншим «іспанцем» Богданом Міловановим.

— Руслан Ротань підтримував команду після невдач?

— Було приємно з ним працювати. Він ще нещодавно сам був футболістом, а тепер став тренером. Але по ходу відбіркового циклу видно було, як він змінився, став вже більш досвідченим. Його поради і настрій сподобалися, отримував від роботи з ним позитивні емоції. Сподіваюся, в наступному відбірковому циклі фортуна буде супроводжувати Україну і наша молодіжка цього разу вже свого не втратить і вирішить поставлену задачу.

Індекс якості: шестеро молодих гравців серед кращих в УПЛ

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.