Тренер Шахтаря U-21 Валенте: ми відкрили двері гравцям в першу команду

Тренер Шахтаря U-21 Фернандо Валенте проаналізував виступи своєї команди у першій частині сезоні. За словами іноземного фахівця, його підопічні зростають у своєму розвитку

Головний тренер молодіжної команди Шахтаря Фернандо Валенте підвів підсумки першого кола чемпіонату U-21, визначив кращих і розповів про цілі Академії.

— Це півріччя стало плідним для Академії Шахтаря?

— Я думаю, ми зробили гарну роботу в умовах пандемії. Моє завдання — готувати гравців для першої команди. Хотів би звернути увагу, що наші футболісти постійно зростають. Ми відправили Судакова і В’юнника в першу команду Шахтаря, а Очеретько пішов в оренду, але також в УПЛ. Я радий таким успіхам, але цього недостатньо. Нагадаю, що гравці минулого сезону зараз також виступають в хороших клубах: Меліченко один з кращих в Минаї, а Криськів є ключовим виконавцем в Металісті-1925.

Олег Очеретько (№11). Фото fcmariupol.com.

— Як оціните перше коло чемпіонату?

— Я знаю, що ми в цьому півріччі програвали більше, аніж зазвичай, зате ми відкрили футболістам двері в першу команду. Я не шукаю виправдань, але ж супутні умови були не найкращими. Всім відомо, що під час пандемії в першій команді наші лідери замінювали хворих хлопців. Протягом сезону склади Академії суттєво оновилися. У другій половині сезону ми будемо більше працювати з нашими талантами індивідуально, аби допомогти гравцям прогресувати.

— Ви згадали про В’юнника і Судакова, вони прогресували більше за інших?

— Так, незважаючи на свій вік, хлопці добре підготовлені, вважаю, що вони вже можуть грати в першій команді. На прикладі Судакова і В’юнника можна побачити, що ми прищепили хлопцям почуття впевненості.

В’юнник і Судаков поспішають на матч УПЛ із Маріуполем. Фото shakhtar.com.

Вони ж в свою чергу засяяли ще яскравіше, повіривши в себе. У них велике майбутнє, але потрібно продовжувати над собою працювати і мати терпіння, щоб проявити себе в головній команді Шахтаря.

— У 13 матчах ви випустили на поле 34 футболіста. Це багато чи мало?

— Зараз сезон проходить таким чином, що одні гравці йдуть, інші приходять, а хтось хворіє. Ми повинні бути до цього готові і шукати вихід з ситуації, що склалася. Дуже часто в ході першого кола я залучав футболістів юнацької команди, вважаю, що для них це кращий спосіб прогресувати.

Не завжди результат був таким, як ми його хотіли бачити, але в кожному матчі прагнули перемогти. Я щасливий тому прогресу, який зараз спостерігаю у нашого підростаючого покоління.

Дмитро Криськів. Фото metalist1925.com.

— Який з матчів сподобався більше за всі інші?

— Не скажу однозначно, оскільки ми не завжди грали ідеально. Але виділив би матч з Олександрією, коли в непростій зустрічі нам вдалося перемогти. В цілому ж навіть хлопці, інтегровані в ході чемпіонату в команду, у нас забивали, а це значить, що дуже багато вирішували індивідуальності.

— Які аспекти гри ви хотіли б змінити?

— Хотілося б бачити більш злагоджену взаємодію, щоб команда колективно робила різницю. Складність полягає в тому, що лідери пішли, а награвати стабільний склад в умовах пандемії неможливо.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

— Наскільки складно було працювати тренеру в умовах, пов’язаних з COVID-19?

— Дуже непросто. Я молився, щоб нам вдалося благополучно закінчити рік, сильно переживав, що COVID-19 завадить. Хотів би подякувати нашому лікарю Віктору Терешкову, який дуже допоміг нам в цей непростий час. Також відзначу весь клуб за умови, що нам були надані. Вітаю всю велику родину Шахтаря з наступаючими святами і бажаю здоров’я! Сподіваюся, в майбутньому році нам всім вдасться перемогти COVID-19, — цитує слова Валенте сайт Шахтаря.

Поза грою Юного хавбека Динамо прооперували: він пропустить близько півроку

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков ноября в категории U-19 (2001 г.р. и моложе)

  • Анатолий Трубин (Шахтер) (24%, 87 голосов)
  • Илья Забарный (Динамо) (24%, 86 голосов)
  • Руслан Нещерет (Динамо) (13%, 49 голосов)
  • Олег Очеретько (Мариуполь) (10%, 38 голосов)
  • Николай Кухаревич (Рух) (9%, 33 голосов)
  • Михаил Мудрык (Десна) (7%, 26 голосов)
  • Егор Ярмолюк (Днепр-1) (6%, 22 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь) (4%, 13 голосов)
  • Роман Дидык (Агробизнес D2) (2%, 8 голосов)
  • Максим Коваленко (Металлист 1925 D2) (1%, 2 голосов)
  • Алан Аусси (Торпедо Беларусь) (0%, 1 голосов)

Всего проголосовало: 200

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.