Особливості вибору аксесуарів для занять спортом

Багато хто з спортсменів початківців думає, що достатньо придбати спортивний одяг та взуття і підготовка до занять завершена. Але мало хто замислюється над важливістю спортивних аксесуарів, що можуть як полегшити заняття, так і створити безліч проблем, в тому числі і зі здоров’ям. Купуйте тільки оригінальний одяг в магазині спортивного одягу IdealSport, якість — запорука успіху.

Сумки

Сумки це один з найважливіших аксесуарів для спорту, що суттєво полегшує процес тренувань. Але звичайні побутові рюкзаки, чи сумки не підійдуть. При виборі сумки для бігу необхідно орієнтуватися на наступні критерії:

  • Надійна система кріплень. Рюкзак повинен сидіти на спині якомога щільніше, не підстрибувати при активних рухах, не зісковзувати з плечей та не спадати. Для цього передбачена система кріплень, що складається з широких шлейок та ременя на грудях, що не дає їм роз’їжджатися. Шлейки повинні бути якомога ширші, щоб перерозподіляти тиск від вантажу на велику площу;

  • Положення рюкзака. Основна площа прилягання повинна припадати на верхню частину спини. Корисна опція, яка є не у всіх версіях спортивних сумок, це підкладки з поролону синтепону, чи іншого пружного матеріалу, що зменшують силу тику на плечі та спину;

  • Додаткові кармани. Одна з найкорисніших опцій, що надає швидкий доступ до речей першої необхідності: пляшки з водою, серветки чи полотенця, ключів чи гаманця;

  • Внутрішній об’єм. У магазині спортивних аксесуарів «Ideal Sport» можна придбати сумки та рюкзаки об’ємом 5-20 л що стануть у пригоді при заняттях різними видами спорту. Всередині вони можуть мати один чи декілька відділів для впорядкованого розміщення необхідних речей: полотенця, запасного одягу та взуття, тощо.

  • Матеріал з якого виготовлені рюкзаки та сумки не пропускає вологу, а деякі моделі мають додаткові накидки від дощу. Щодо кольорової гами, то перевага надається яскравим кольорам, що дають змогу розгледіти бігуна навіть у сутінках. При цьому, надзвичайно важливою є опція світло відображення, що додатково збільшує безпеку спортсмена.

Шкарпетки

Вибір шкарпеток для занять бігом є другим по важливості та складності після підбору правильних кросівок. Використання звичайних повсякденних шкарпеток може призвести не тільки до появи пухирів, але і сприятиме деформації спортивного взуття, що суттєво зменшить термін експлуатації.

Причиною появи пухирів на ногах бігуна є сукупний вплив вологи та тертя неправильно підібраних шкарпеток. Вирішити ці проблеми допоможуть спеціально розроблені аксесуари. Багато компаній, що займаються виробництвом спортивного взуття, випускають власні колекції шкарпеток. Вони не тільки здатні зберігати ноги у сухості, але виконують деякі додаткові функції. Наприклад, забезпечують додаткову підтримку литкового м’яза, створюють додаткову амортизацію при інтенсивному бігу, мають більш міцну та зносостійку структуру особливо в області п’яти та пальців.

При виборі матеріалу спортивних шкарпеток слід уникати 100% бавовни. Вона не тільки буде перегрівати ноги, але і накопичувати вологу, що в кінцевому результаті призведе до негативних наслідків.

Якісні спортивні шкарпетки зроблені з наступних матеріалів:

  • Акрил;

  • Нейлон;

  • Кулмакс (coolmax);

  • Суміш натуральних волокон (бавовна, шерсть) та синтетики в пропорції 20% на 80%.

По формі бігові шкарпетки можуть бути або дуже тонкими, або товстими. При чому товсті моделі можуть використовуватись не тільки в холодний період але і влітку, так як мають хорошу вентиляцію та сприяють додаткові амортизації стопи. Це надзвичайно корисно для людей з проблемами опорно-рухового апарату, що знаходяться на реабілітаційному періоді.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.