Тренер Динамо U-19 Костюк: Нещерет — один із найкращих воротарів у грі ногами

Тренер Динамо U-19 Ігор Костюк в ексклюзивному інтерв’ю сайту Золотий Талант поділився враженнями від дебюту 18-річного воротаря Руслана Нещерета за основну команду Динамо. Очільник юнацької команди київського клубу відзначив сильні сторони молодого голкіпера

— Ігоре, поділіться своїми враженнями від дебюту Руслана Нещерета за основну команду Динамо.

— Руслан у своєму коментарі сказав, що хвилювався перед грою. Це абсолютно нормально, адже він вперше вийшов в основному складі Динамо. Руслан — психологічно стійкий, він не боїться труднощів. Вважаю, що отримана практика матчів за юнацькі команди Динамо, юнацьку збірну допоможе йому проявити себе на найвищому рівні. Радий за нашого молодого голкіпера. Він своєю роботою заслужив шанс зіграти за основну команду.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Які сильні якості Руслана можете відзначити?

— Нещерет — один із найкращих воротарів у грі ногами. Це дуже великий плюс, адже сучасний воротар повинен вміти розпочинати атаки. Новий тренер Динамо Мірча Луческу ставить гру за рахунок контролю м’яча. Думаю, що Руслан якнайкраще вписується в цю ігрову модель.

До того ж, молодий голкіпер психологічно дуже стійкий. Нещерет добре читає гру, вміло підстраховує захисників. Можна сказати, що грає як останній захисник. У нього хороша реакція, на лінії непогано грає. Всі якості, які потрібні голкіперу, у Руслана є.

З реакцією у Нещерета все ок.

— Над якими компонентами на вашу думку треба ще працювати?

— Руслан поки що не досить впевнено грає на виходах, але думаю, з досвідом додасть у цьому компоненті. Чим більше матчів зіграє, тим досвідченішим буде і відточить цей важливий компонент гри воротаря. Додам, що іноді зайвий його спокій, самовпевненість йому заважають.

— У психологічному плані Руслан готовий вже зараз грати на найвищому рівні за основну команду? До того ж, попереду гра в Лізі чемпіонів проти Барселони…

— Руслан вже має досвід виступів в Юнацькій лізі чемпіонів, грав за юнацькі збірні. Відзначу, що в Юнацькій лізі чемпіонів він уже обігравав Ювентус і в цьому його плюс, має впевненість у матчах з такими суперниками. Вірю в те, що і на дорослому рівні Руслан зможе записати у свій актив перемогу над Ювентусом та достойно зіграє проти Барселони.

Нещерет в ЮЛЧ.

Зрозуміло, що у психологічному плані буде непросто, адже гравці Барселони постійно тиснутимуть на ворота. Думаю, що тренери основи Динамо знайдуть потрібні слова і Руслан спокійно почуватиметься у воротах.

— Нещерет це один з найсильніших молодих голкіперів, з яким вам довелося працювати?

— Напевно, так і є. Він найбільш яскравий воротар, з тих, з ким доводилося працювати. Руслан відповідає вимогам сучасного воротаря, в нього є все, щоб стати яскравим воротарем.

— За своїм стилем гри кого з відомих воротарів вам нагадує Руслан Нещерет?

— Руслан своєю грою нагадує мені Андрія Ковтуна. Завжди спокійний, добре грає ногами. Такий воротар — це як пів-команди.

Проти Шахтаря у молодіжних чемпіонатах.

— Що можете порекомендувати Нещерету напередодні найважливішого на даний момент матчу у його кар’єрі проти Барселони?

— Повторюся, Руслан іноді аж занадто спокійний, самовпевнений і це йому заважає. Якщо в матчах юнацького чемпіонату це ще приносило свої плоди, то в матчах Ліги чемпіонів треба бути сконцентрованим до останньої секунди. Хочу побажати Руслану відбити будь-який найскладніший м’яч і проявити всі свої найкращі якості. Вірю, що наш молодий воротар впорається з емоціями і зіграє на високому рівні.

Також бажаю Руслану закріпитися в основі Динамо. Всі, думаю, пам’ятають як зіграв свій дебютний матч Олександр Шовковський. Після цього матчу Олександр протягом багатьох років був основним воротарем Динамо. Звісно, у Руслана велика конкуренція, але йому до снаги подолати всі труднощі.

Молодй, та ранній Коронавірус допоміг: Нещерет став другим наймолодшим воротарем Динамо в чемпіонатах України (відео)

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.