Шевченко: нам більше пощастило в завершальній стадії атаки

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився враженнями від перемоги у матчі Ліги націй проти Швейцарії — 2:1. За словами наставника збірної, в таких матчах потрібно реалізовувати свої шанси

Синьо-жовті успішно стартували в своїй групі Ліги націй, обігравши швейцарців з рахунком 2:1. Після поєдинку на прес-конференції виступив наставник нашої збірної Андрій Шевченко:

— Арена Львів — відмінне місце для нас. Ще раз спасибі цьому місту. Незважаючи на незначну підтримку ми все одно відчували, що тут за нас вболівають. Приємно завжди приїжджати сюди і грати на цьому стадіоні.

Як я і говорив, Швейцарія — класна команда, добре тактично підготовлена, збалансована. Відчувається робота тренера. Для нас це був дуже хороший тест.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— Як ви поясните деякі проблеми збірної України з коротким і середнім пасом під час атаки?

— В першу чергу суперник нам не давав цього робити. Вони добре пресингували, не боялися залишатися один в один по всьому полю. Це фізично дуже сильна команда. Сучасний футбол такого вимагає. Поки у швейцарців були сили, вони постійно пресингували. У другому таймі епізодами ми теж здорово контролювали м’яч. Був відкритий футбол з боку двох команд.

— У чому був ключ до успіху збірної України?

— Ми забивали голи. У такого роду іграх необхідно реалізовувати свої шанси, щоб перемогти. Сьогодні була відкрита, цікава гра. Швейцарія пресингувала нас, ми робили багато вертикальних пасів з глибини. Позаду захисників суперників виникали вільні зони, чим ми користувалися. Ми проривалися туди і забивали голи. Швейцарія теж мала шанси, але нам більше пощастило в завершальній стадії атаки.

— Чому ви використовували лише одну заміну?

— Всього ми могли використовувати три заміни в Лізі націй. Все-таки наші футболісти зараз перебувають у різному стані. Я розумів, якій команді ми протистоїмо. Я бачив, що футболісти тримають ритм гри, що заміни не потрібні.  Ми досягли результату, так що мої рішення виправдані.

Ярмоленко забиває п’ятою після пасу Тимчика (крайній праворуч). Фото Павла Кубанова.

— Як оціните гру дебютантів?

— Тимчик та Михайліченко вийшли в непростому матчі з хорошим суперником. Вони зіграли дуже впевнено, виконали повністю ті завдання, які ми перед ними ставили. Перший гол ми забили після гарного підключення Тимчика.

— Наскільки великою буде ротація в наступному матчі зі збірною Іспанії?

— Нам треба пройти реабілітацію. Подивимося, як футболісти відновляться. Вже по приїзду в Іспанію займемося кадровими проблемами, — цитує слова Андрія Шевченка сайт УАФ.

Ліга націй: збірна Італії втратила Тоналі

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.