У символічній збірній 28-го туру Першої ліги — шестеро молодих гравців

Напрочуд цікавою для проекту Золотий Талант вийшла символічна збірна 28-го туру Першої ліги. До списку найкращих потрапили: 20-річний Оскар Мкомола, 18-річний Данило Варакута, 18-річний Олександр Мартинюк та 21-річні Шалфєєв, Сухіна та Сарапій

Sportarena склала символічну збірну чергового, 28-го туру чемпіонату Першої ліги. Половину команди склала молодь.

Воротар — Данило Варакута (18 років, Чорноморець)

Тренерський штаб одеситів відзначився сміливим рішенням: виставити з перших хвилин 18-річного воротаря-дебютанта на статусний матч в Харкові. Металіст 1925 грав гостро, створив відразу кілька 100% можливостей забити, але м’яч так і не побував у воротах Варакути. Данило однозначно виручив в моментах, коли прямо на нього виривалися Банасевич і Дерек, видав гольову передачу на «гол-фантом» Авагімяна, грубо помилився на виходах під час двох потенційно гольових передач, а ще двічі його підстрахував каркас воріт. Проте, не дивлячись на похибки, природні для дебюту, Данило зберіг свої ворота в недоторканності і отримав від Ковальця прекрасний почин у Першій лізі.

Фото metalist1925.com.

Центральний захисник — Євген Сухіна (21 рік, Металург)

Ми рідко відзначаємо саме зв’язки, однак тут доцільно розділити порівну заслугу за позитивний результат між обома центрбеками запорожців. Поруч з Сарапієм швидко прогресує і Сухіна. Якщо Едуард — це фронтмен в дуеті, він веде розпасовку з глибини, пробиває стандарти, робить ігрову частину роботи, то Євген — футболіст, який забезпечує відбір і перевагу в жорсткій боротьбі. Він вміє щільно і чіпко зіграти з суперником і вчиться грати кожен раз все надійніше. Металург дуже додав цього року, пішли довгоочікувані перемоги, а тепер команда додає собі в актив і матч «на нуль», що дуже важливо. Це — визнання стабільного прогресу молодої зв’язку центрбеків запорізького клубу.

Центральний захисник — Едуард Сарапій (21 рік, Металург)

Металург розбудив інтригу в нижній частині турнірної таблиці, всупереч всім проблемам, ударно проводячи складний відрізок з матчами з інтервалом два дні на третій. Багато в чому, це заслуга лідерів команди, які втілюють на полі тренерські задуми і об’єднують молодий колектив заради своєї мети. Один з таких гравців — Сарапій — демонструє не по роках зрілу гру в захисті, а також виступає організатором початкових фаз атак. Металург обіграв Прикарпаття завдяки голу, коли комбінацію почав Едуард. А сам він став непрохідною скелею в захисті, зробивши великий внесок в перемогу над конкурентами.

Фото фейсбук Металурга.

Лівий захисник — Олександр Мартинюк (18 років, Волинь)

18-річний універсал проходить справжнє бойове хрещення в луцькій команді: будучи лівим захисником по основній спеціалізації, встиг спробувати себе в середині поля і справа в захисті, де грає останні два матчі (в інтересах символічної збірної і заради його основної позиції, переводимо Олександра наліво). Мартинюк провів всю гру з Черкащиною на одному рівні. До перерви справлявся з Нечаєм, після перерви було ще більше роботи, адже вийшов досвідчений Захаревич. І все одно господарі так і не змогли забити, а гідний суперник після декількох фірмових трюків (зміщення з флангу — обвідний удар) почав програвати луцькому універсалу.

Атакуючий півзахисник — Єгор Шалфєєв (21 рік, Металург)

Молодий півзахисник дебютував у літньому дограванні, але встиг проявити себе настільки добре, що завоював місце основного розігруючого. Шалфєєв має набір якостей, необхідних для гравця з функцією плеймейкера: проникаючий пас, почуття гри і бачення поля, непогано поставлений удар. З кожним туром Єгор грає все розкутіше, а в матчі з Прикарпаттям — безпосереднім конкурентом запорожців у боротьбі за виживання, саме його гол вирішив долю протистояння.

Єгор Шалфєєв (ліворуч). Фото фейсбук Металурга.

Нападник — Оскар Мкомола (20 років, Інгулець)

Танзанієць, який в Україні дебютував у молодіжній команді Ворскли, поповнив лави Інгульця вже під час догравання, а тому тренерський штаб поступово вводив його в гру. Тільки зараз, в сьомому своєму матчі, Мкомола зіграв всі 90+ хвилин — і проявив себе в першому повному поєдинку у всій красі. Двічі Оскар виявив спритність у завершенні, забивши два м’ячі, а також вдало підіграв Щедрому, додавши до дубля в матчі з Кременем ще й асист. Це був шанс себе проявити, який він використав у повній мірі.

Є запас! Волинь та Чорноморець не забувають про футбольні резерви: українська молодь в клубах Першої ліги після карантину

Золотой талант-2020. Назовите тройку лучших игроков июля в категории U-21 (1999-2000 г.р.)

  • Александр Сирота (Динамо) (27%, 241 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (19%, 168 голосов)
  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (16%, 147 голосов)
  • Андрей Лунин (Овьедо Испания, D2) (15%, 137 голосов)
  • Алексей Кащук (Мариуполь) (13%, 119 голосов)
  • Денис Янаков (Черноморец, D2) (3%, 30 голосов)
  • Виктор Корниенко (Мариуполь) (1%, 13 голосов)
  • Дмитрий Мацапура (Заря) (1%, 10 голосов)
  • Александр Климец (Волынь, D2) (1%, 8 голосов)
  • Николай Мусолитин (Валмиера Латвия) (1%, 7 голосов)
  • Василий Тропанец (Балканы, D2) (1%, 7 голосов)
  • Максим Чех (Мариуполь) (1%, 5 голосов)

Всего проголосовало: 560

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.