Директор Академії Динамо: прохідних матчів у Еліт-лізі не буде

Директор ДЮФШ Динамо Олександр Іщенко розповів про зміни у проведенні Дитячо-юнацької футбольної ліги. З осені 2020 року змагання проходитимуть у форматі еліт-раунду

За словами директора динамівської Академії Олександра Іщенка, новий формат змагань у ДЮФЛУ підвищить статус кожного матчу. Також Іщенко повідомив плани роботи динамівських команд у міжсезоння.

Цей проект був запропонований ще чотири роки тому, і лише тепер набув реальних обрисів і втілився в життя, говорить Олександр Іщенко. Якщо не станеться нічого екстраординарного, змагання розпочнуться 5-го вересня цього року.

Сформовано чотири групи по шість команд, які в першій частині сезону (восени) зіграють 10 матчів. Потім по три найкращі колективи сформують ще дві групи по 6 учасників, і навесні проведуть ще 10 поєдинків, а команди, які посіли три нижніх місця, боротимуться за позиції з 12-ї по 24-у. Причому очки, зароблені на першому груповому етапі, не зберігаються, тож усі перебувають у рівних умовах.

На фінальній стадії чотири команди, які посіли перше і друге місця у двох найсильніших групах, сформують півфінальні пари, переможці яких зустрінуться у фіналі і розіграють комплекти медалей.

Тепер не буде стомлюючої фінальної частини, коли за сім днів потрібно було зіграти п’ять матчів у спеку, і вже після третього на футболістів було шкода дивитися — це величезне навантаження. Та й регламент не допускав помилок: варто було один матч програти — і ти вже не перший, а якщо допустити ще хоча б одну осічку, взагалі не потрапиш у призери. Тож уся річна робота могла зійти нанівець — неправильно її оцінювати по одній грі.

Наприклад, минулого сезону команда U-17, яка за два попередні роки не програла жодного матчу, у півфіналі з Оболонню за величезної переваги, коли мала забивати десяток м’ячів, програла. Нова ж формула чемпіонату виключить подібного роду випадковості і значно підвищить статус і кожної гри, і чемпіонату у цілому, оскільки прохідних матчів не буде. Саме цю позицію я відстоював ще чотири роки тому, відзначаючи, що нам не потрібні матчі, у яких наші команди забивають по 8-10 м’ячів, це лише розхолоджує футболістів.

Динамо потрапило до групи 2 і, в разі вдалого виступу, ще з двома представниками своєї групи об’єднається з трьома найсильнішими командами з групи 4. У нашому секстеті і УФК-Дніпро — дуже пристойна команда майже в усіх вікових групах, і УФК -Олімпік дуже добре кадрово укомплектований, особливо у команді хлопців 2006-го року народження, де займається син Євгена Краснікова. У групі 4, на яку ми виходимо, також дуже міцні суперники. Тож кожна гра буде вимагати максимальної зібраності і віддачі.

Крім того, в обов’язковому порядку будуть проводитися онлайн-трансляції матчів, які буде організовувати команда господарів, тобто приймаюча сторона. Це дуже добре, оскільки такий факт хоча б трохи впливатиме на суддів, які в окремих моментах так розперезалися, що на них не знайти жодної управи. Та й батьки, фахівці і глядачі зможуть подивитися будь-який матч команди, що цікавить, і отримати оперативну інформацію. Це також підвищить інтерес до чемпіонату.

Ще буде проведена робота в тому, що стосується менеджменту, зокрема розміщення реклами, проведення ігор на хороших стадіонах, оприлюднення складів і т.д. А то в окремих регіонах у цьому плані досі триває кам’яний вік. Розраховуємо, що новий чемпіонат дасть поштовх клубам йти в ногу з часом.

— Який план роботи динамівської школи до вересня?

— 30-го червня ми завершили післякарантинний мікрозбір, у якому брали участь тільки кияни. Багато хлопців змогли поїхати до своїх друзів по команді, жити в сім’ях і тренуватися. Хочу їх похвалити і подякувати батькам, які пішли назустріч. Тож у тренувальному процесі ми змогли задіяти близько 75% приїжджих хлопців, які активно працювали і відновили свої кондиції. Індивідуальні заняття приносять користь лише на певному етапі, і без групових або командних тренувань ефекту набагато менше.

За наказом президента клубу і за згодою керівництва до 1-го серпня оголошено канікули. Потім протягом місяця триватиме підготовка до старту нового чемпіонату. У нас є ряд запрошень на турніри, які дозволять якісніше підготуватися, але у зв’язку з епідемічною ситуацією поки що складно прогнозувати (хто вміє прогнозувати, тому сюди https://betprognozy.ru/) нашу участь у них.

Відрізняється програма у футболістів 2003 року народження, які зараз здають ЗНО і разом із деякими хлопцями 2004 року р.н. одночасно беруть участь у тренуваннях команди Динамо U-19. Тренери Костюк, Анненков і Венглинський проводять їх на базі Нивки. Йде перегляд кандидатів до юнацької команди.

Динамо U-19, КУБГ, Ігор Горбач, лютий 2020

Ігор Горбач (№21): вже пішов на підвищення. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Ви знаєте, що один із 16-річних гравців, нападник Ігор Горбач, уже дебютував за Динамо U-19 і відразу ж забив два м’ячі. Це приємний момент, оскільки зараз у команди є гостра нестача центрфорвардів, тож ми сподіваємося, що в наших групах підростають підходящі кандидатури класичного стилю і в недалекому майбутньому очікуємо якісного поповнення, — сказав Іщенко в інтерв’ю сайту Динамо.

Поза грою Віце-президент ДЮФЛУ про поточний чемпіонат і подальші плани Ліги (відео)

 



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.