Форвард Десни Шевцов: не задумуючись проміняв би пента-трик у чемпіонаті U-21 на гол в УПЛ

20-річний нападник Десни Ілля Шевцов розповів про свої перші кроки у футболі, про запрошення скаутів Шахтаря, про результативність у складі Десни U-21. Нагадаємо, що чемпіонат U-21 достроково завершено і тепер Шевцов тренується та грає за основну команду чернігівців

У двох контрольних матчах Десни 20-річний форвард Ілля Шевцов забив три голи. Хлопець упевнений, що після карантину тренерський штаб чернігівців зможе підготувати команду і вона побореться за хороший результат.

— Розкажіть про те, чому обрали футбол, та чи вплинуло на Ваш вибір те, що тато — Сергій Шевцов був відомим футболістом та свого часу виступав у Прем’єр-Лізі за Дніпро, Таврію та Ворсклу?

— Обрав футбол бо, як і всі хлопчики, все дитинство грав у дворі. На початку не бажав займатися серйозно: через те що рідко бачив батька, не хотів пов’язувати своє життя з футболом. Але потім, коли батько закінчив кар’єру, сам попросив його відвести на футбол.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

— У професіональному футболі Ви дебютували 22 липня 2015 року, коли Вам заледве виповнилося 15. Пам’ятаєте що то був за матч та які були відчуття?

— Звичайно пам’ятаю — це мій перший матч у професійній кар’єрі. Ми тоді виграли по пенальті в Кубку, мені відразу ж довірили виконувати післяматчеве пенальті й я забив (гостьове протистояння херсонського Кристала з одеським Реалом Фармою у Кубку України, — прим.)! Після Реалу ми вийшли на Зорю (Луганськ), тому пам’ятаю це як вчора.

— Як вдалося звернути на себе увагу скаутів донецького Шахтаря та як опинилися у цьому клубі?

— На той момент я був наймолодшим гравцем у Другій Лізі і мав постійну ігрову практику в дорослому футболі. Думаю, що тому скаути й звернули на мене увагу: два рази викликали до юнацької збірної, а вже після цього запросили в Шахтар.

Шевцов Илья, Шахтер U-19, 2017

— З Шахтарем Ви завоювали срібло чемпіонату УПЛ U-19, але не змогли закріпитися в основі. Чому так вийшло та чому вирішили у 2018-му повернутися до Херсону?

— У мене була травма, яка дуже сильно вплинула на це, і не давала спокою майже рік. На той момент я не бачив себе футболістом першої команди Шахтаря, а залишатися там і просто сидіти й дивитися як зростає твоя трансферна вартість — не бачив сенсу.

— Як раз у сезоні 2018/19 Ви грали у Кристалі під керівництвом головного тренера — власного тата. Наскільки це було складно, чи, навпаки полегшувало завдання потрапляння до основного складу?

— У тому сезоні я грав під його керівництвом буквально кілька ігор: батько працює в клубі директором, але в той момент не було тренера і тому він був змушений виконувати обов’язки, поки не знайшли нову людину. В цілому, не можу сказати що присутність батька на тренерському містку полегшувала мені життя: навпаки було дуже важко, завжди були підвищені очікування щодо мене. Але, я думаю, вболівальники і люди які ходили на футбол, розуміли, що моя присутність у складі ніяк не залежала від мого прізвища.

16-річний Ілля Шевцов (Кристал) забив другий м'яч у чемпіонаті України в другій лізі

16-річний Ілля Шевцов (Кристал) забив другий м’яч у чемпіонаті України в Другій лізі.

— У поточному сезоні ви забили за Десну 13 голів у чемпіонаті U-21. П’ять із них — в останньому матчі перед зупинкою змагань — гостьовому поєдинку зі Львовом. Розкажіть про цю гру: що дозволило зробити пента-трік та чому ту гру Десна U-21 все ж програла?

— На зимових зборах в Туреччині я поламав палець і тільки-тільки встиг відновитися — це була моя друга гра після травми. Я розумів, що потрібно набирати кондиції і ігровий тонус, тому був налаштований на матч. Радий що вдалося забити: у мене таке вперше. Програли, тому що не кращим чином зіграли в обороні: скільки не забивай, все одно пропустиш більше.

— Як думаєте, чи звернули цим пента-тріком Ви на себе увагу тренерів молодіжної збірної та чи хотілося б туди потрапити?

— Увагу може і привернув: просто тому що це велика рідкість — 5 голів… Звичайно, дуже хочеться потрапити в молодіжку, але щоб туди викликали треба мати постійну ігрову практику в УПЛ. Тому спочатку думаю про те, як пробитися в основу Десни.

— Здається, Ваш пента-трик — перший, який коли-небудь робили у футболці Десни. Чи проміняли б Ви його на один гол, але за основний склад в офіційному матчі? Й, як думаєте, наскільки збільшилися Ваші шанси на потрапляння до основи?

— Проміняв би навіть не замислюючись. Думаю, шанси збільшилися, але все одно треба багато працювати на тренуваннях: думаю, саме на роботу на тренуваннях у першу чергу спирається тренер, коли обирає склад.

— Наскільки прикро було після матчу зі Львовом йти на перерву, пов’язану з карантином?

— Дуже прикро. Але зараз стоїть питання про життя і здоров’я людей: це набагато важливіше.

— Чим займалися на карантині, як підтримували контакт з тренерським штабом?

— У чаті команди постійно писали якусь інформацію. Форму вдавалося підтримувати тільки фізичну: індивідуально займався з тренером фітнесом і кожен день грав з друзями в тенісбол. Але це, звісно, не зрівняється з тренуваннями з командою.

Фото facebook.com/desnafc.

— Десна у цьому сезоні показує найкращий результат в історії та реально претендує на медалі УПЛ. Як думаєте, наскільки складно буде зберегти цю «фізику та хімію», яка дозволяла команді показувати якісний футбол та досягати результату?

— У команді грають досвідчені і майстровиті гравці. Думаю, що проблем не виникне: впевнений, тренерський штаб знайде рішення проблеми і ми продовжимо демонструвати хороший та результативний футбол.

— Вболівальники сумують за своєю командою. Щоб Ви їм побажали?

Бажаю залишатися всім вдома, приділити більше часу своїй родині та дітям, дотримуватися всіх правил карантину. Я впевнений, що вже зовсім скоро знову побачимося на стадіоні, сказав Ілля Шевцов в інтерв’ю офіційному сайту клубу.

Дорвався Десна громить Черкащину, 20-річний Шевцов забиває два

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.