Хавбек Шахтаря Соломон: універсальність, швидкість та круті голи

Пропонуємо вашій увазі цікаві статистичні дані виступів 20-річного півзахисника Шахтаря Манора Соломона. Нагадаємо, що хавбек збірної Ізраїлю підписав контаркт з гірниками у січні 2019 року. За цей час гравець вже встиг відзначитися важливими м’ячами та результативними передачами

Минулого сезону виходив на поле 16 разів і забив 1 гол, нинішнього — взяв участь у 18 матчах та оформив 3 м’ячі. 2020 року футболіст вибув з обойми через травму й не грав, проте вже подолав період відновлення.

Супердебют у ЛЧ

На рахунку Манора 851 хвилина в усіх турнірах з урахуванням компенсованих: 8 разів з’являвся в стартовому складі й 10 — на заміну. У Мілані та Манчестері ізраїльтянин відіграв по півгодини, однак завершив 2 результативні атаки Шахтаря після передач Додо, забезпечивши команді 4 очки. До речі, це були його єдині удари в поєдинках.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

У минулому чемпіонаті України Соломон провів 1 повний матч із Динамо в Києві (0:0). Нинішнього сезону він тричі відбігав від дзвінка до дзвінка, в тому числі й у зустрічі з Динамо на його полі (2:1 на користь оранжево-чорних). На Олімпійському півзахисник став творцем першого гола: втік від Миколенка до лицьової та асистував Мораесу, який технічно переправив м’яч п’ятою.

Лига чемпионов, Манор Соломон, Шахтер, МанСити, 2019

Соломон забиває МанСіті. Фото shakhtar.com.

Швидкість і дриблінг

Залізної прив’язки до одного з флангів Манор не має — грав і там і там. Однак більшість даних засвідчують, що ефективніше він виявляє себе праворуч. З усіх передач під удар гольовими виявились паси виключно з цього краю.

Коноплянка — перший в УПЛ за середньою кількістю обведень (9,78), а Соломон прямує в рейтингу слідом за ним (9,49), а за часткою успішного дриблінгу взагалі є найкращим (66,7%). У футболіста 65% вдалих дій, 9 обведень, 4 підбирання, 47% виграних атакувальних єдиноборств і 5 дотиків у штрафному протягом 90 хвилин у всіх турнірах.

Інформація надана офіційним сайтом донецького клубу.

Згодився Колос планує викупити контракт Смирного у Динамо

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.