Тлумак: пильно слідкуємо за нашої молоддю у Волині U-19

Головний тренер Волині Андрій Тлумак розповів про можливі варіанти продовження Першої ліги, про фаворитів на підвищення у класі та кадровий потенціал своєї команди

Керманич луцької Волині Андрій Тлумак наголосив, що крім досвідчених гравців у команді є молоді таланти, на які розраховує тренерський штаб:

— Як і усі футбольні клуби України, Волинь наразі знаходиться на карантині. Зрозуміло, від тренерського штабу гравці отримали індивідуальні завдання, які вдома і виконують. Однак цю роботу, хто щоб не казав, аж ніяк не можна назвати тренувальним процесом.

Я не ставлю під сумнів професіоналізм хлопців, але для того, щоб якісно грати у футбол і давати необхідний результат, треба проводити повноцінний тренувальний процес. А те, чим зараз займаються футболісти, коли називати речі своїми іменами, то це фізкультура. Завдання у них одне — тримати себе в більш-менш робочому функціональному тонусі та не набрати зайвої ваги. Однак я переконаний, що жоден гравець за нинішніх умов не зможе вийти на поле і відіграти на звичному для себе рівні 90 хвилин. І це стосується не тільки гравців українських клубів, а й усіх країн, де введений карантин — тобто майже усього світу.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Чиновники пропонують грати у режимі два матчі на тиждень….

— Особисто я категорично проти такого ущільнення календаря, особливо в Першій лізі. Жодна команда такого не витримає. Адже Україна (коли не рахувати наших східних сусідів) за своєю територією — найбільша країна в Європі. А в Першій лізі грають клуби з усіх куточків нашої держави. На виїзди вони їздять автобусом. Тож коли грати через кожні два-три дні, то виходить, що на відновлення, не кажучи вже про якийсь тренувальний процес, навіть мови не буде — одразу з коліс доведеться грати не лише в гостях, а й вдома. Уявіть собі скільки доведеться провести в дорозі, для прикладу, гравцям Миная. Та й нам не набагато менше.

А коли ти форсуєш підготовку, коли матчі йдуть один за одним, то, як показує досвід, різко зростає й травматизм у гравців. Тож уже після максимум чотирьох турів у всіх команд виникнуть кадрові проблеми, а значить і рівень футболу буде ще той… А той таки Минай має грати ще й у Кубку України.

Андрій Тлумак, тренер Волині.

Як оцінюєте кадровий потенціал складу команди і наскільки він зазнає змін, якщо вдасться здобути путівку в Прем’єр-лігу?

— Склад команди та його підсилення — це безперервний процес і будь-який тренер ніколи не відмовиться придбати кваліфікованого гравця. Головне, щоб кожен новачок підходив під стиль гри та не менш важливо, аби він як мінімум не зіпсував, а ще краще сприяв формуванню належного мікроклімату в команді. А щодо вашого питання, то скажу, що склад команди —  це динамічна величина, а не статична, тобто зміни відбуваються увесь час. Однак, коли усе буде гаразд, а я в це вірю, і Волинь повернеться за підсумками сезону в Прем’єр-лігу, то зробимо усе, аби грати в наступному сезоні майже тим самим складом, який є у нас зараз. Я однозначно проти того, щоб створювати фактично нову команду для виступів у Прем’єр-лізі.

— Чимало фахівців акцентують увагу на тому, що у Волині, аби прогресувати, надто багато вікових гравців.

У нас насправді є чимало ветеранів — окрім Кожанова та Михалика, це ще й Віталій Неділько, Сергій Сімінін… Однак ми не забуваємо і про поповнення молоддю. Причому молоду кров ми шукаємо не на стороні, а у своїй юніорській команді U-19, яка, до слова, у першості України наразі займає четверту сходинку, поступаючись лише одноліткам Динамо, Шахтаря та Ворскли.

Олександр Климець.

Ми пильно слідкуємо за підопічними Руслана Мостового, з яким увесь час перебуваємо на контакті. І двоє його вихованців (20-річний захисник Олександр Климець та 19-річний хавбек Артур Рябов) уже дебютували в Першій лізі. Причому, не просто вийшли в якомусь матчі наприкінці зустрічі, а, зокрема, провели усі 90 хвилин в грі проти лідера першості львівського Руху і зробили свій внесок у перемогу з рахунком 3:2. А на зимові збори ми брали ще трьох гравців юніорської команди (18-річного півзахисника Олександра Мартинюка та 18-річних форвардів Богдана Кобзаря і Хамзу Гарсієва) й розраховуємо на них уже в найближчих іграх, наводить слова Андрія Тлумака сайт ПФЛ.

На карантині Захисник Руху: вчу англійську, бігаю й готую лапшу

Какое место в отборе Евро-2021 (U-21) в группе 8 займет молодежная сборная Украины?

  • Первое (31%, 534 голосов)
  • Второе (27%, 463 голосов)
  • Третье (24%, 421 голосов)
  • Четвертое (9%, 164 голосов)
  • Шестое (6%, 99 голосов)
  • Пятое (3%, 57 голосов)

Всего проголосовало: 1 738

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.