Директор ДЮФШ Динамо: після 11-го травня футболісти зможуть тренуватися у двійках

Александр Ищенко

Директор ДЮФШ Динамо ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко розповів про режим роботи школи у найближчий час. Вже плануються й тренування

Директор ДЮФШ Динамо Олександр Іщенко відзначив, що зараз робиться усе можливе, щоб вийти з карантину з найменшими втратами.

Насамперед скажу, що в попередні роки ми завжди збиралися не у вересні, а 1-го серпня: діти заїжджали в літній табір на базі в Кончі-Заспі або на Нивках. Щойно буде дозволено тренуватися в командах і перебувати дітям у колективі (у нас групи по 23 чоловіки, а загалом на базі на Нивках проживає 54-62 людини з різних регіонів), ми їх зберемо. Якби це сталося, наприклад, завтра, ми б пішки і босоніж прибігли б на базу і футболісти, і тренери. Щодня я відповідаю мінімум на 20 дзвінків від батьків із єдиним запитанням: «Ну, коли?». На жаль, ми стали заручниками ситуації, і без дозволу «зверху» не можемо зробити жодних дій.

Контактуємо з хлопцями в тому ж режимі, що і раніше. Проводяться індивідуальні заняття на техніку володіння м’ячем на обмежених ділянках. Це і жонглювання м’яча, і підйом м’яча з підлоги, переступи і т.д. на відстані 2-3-х метрів. Також до мене звернулося дітей 10 із батьками, які хотіли кинути виклик президенту клубу Ігорю Суркісу, що жонглював м’ячем у положенні сидячи. Особливо завзятим я відповідав: «Посперечатися можна, а розраховуватися хто буде?» (посміхається).

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant 

Сподіваємося на послаблення умов карантину з 11-го травня і переходимо на новий етап. Розраховуємо, що хлопці зможуть тренуватися у двійках, а це вже зовсім інша справа: можна збільшити простір, виконувати вправи в парах і хоч якось позначати єдиноборства і опір. Це, однозначно, підніме тонус хлопців. Тренування ускладняться і стануть більш об’ємними. Діти самі організовуються швидко, їх навіть не потрібно агітувати.

Безумовно, ми розуміємо, наскільки їм важко морально, утім, як і нам усім, адже ні в кого немає досвіду, як поводитися в такій ситуації, адже ні з чим подібним ми ніколи раніше не стикалися. Тож уже по ходу вносимо корективи і намагаємося підтримувати і дітей, і батьків. А себе стимулюємо, освоюючи теоретичні напрацювання в галузі організації і проведення навчально-тренувального процесу, його окремих частин і змісту загалом, починаючи з розминки і закінчуючи офіційними іграми.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-16, Ворскла, Динамо, 4 тур, 2019

Офіційних матчів ніщо не замінить: Ворскла б’ється з Динамо. Фото fcdynamo.kiev.ua.

Крім того, уже два роки поспіль «Динамік» на чолі з Валерієм Радченком організовує дуже хороший захід — селекційний збір у місті Обзор, недалеко від Варни (Болгарія). Минулого року я брав участь у ньому разом із групою тренерів. Там є і синтетичний газон, і натуральне поле чудової якості, і два майданчики, тож наставники з техніки, фізпідготовки і роботи з воротарями провели показові заняття. Ми побачили дітей різного віку і рівня підготовки. Зазначу, що батьки жили в таборі за півціни.

Наскільки мені відомо, Болгарія відкриває кордони 1-го липня. Щойно буде отримано дозвіл, ми обговоримо з керівництвом доцільність проведення такого табору цього року і збору дітей раніше, ніж 1-го серпня. Усе-таки, діти повноцінно не працюють уже два місяці, а попереду, судячи з усього, ще третій і четвертий такий місяць, а це вже точно ніяк не стимулює, і до цього потрібно бути моральноготовими. А табір може допомогти швидше увійти у звичний тренувальний режим.

Двоє фахівців, які працюють у нашій школі, — Рамон і Гільєрме, також активно беруть участь в організації занять, складанні конспектів, ще наші діти брали участь у міжнародному конкурсі, організованому Балтійською футбольною школою, і стали переможцями. Словом, ми намагаємося робити все, щоб вийти з цієї вимушеної паузи, пов’язаної з карантином, з найменшими втратами. Звичайно, ніщо не замінить передматчеву підготовку або саму гру, але наше завдання полягає в тому, щоб зменшити негативний вплив обставин, що склалися. Надаємо дітям та їхнім батькам психологічну і методичну інформацію, щоб вони почувалися потрібними», — розповів Олександр Іщенко в інтерв’ю сайту Динамо.

Вне игры «Это сильный удар по развитию»: вице-президент ДЮФЛУ — об отмене сезона в детском футболе

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2019/2020?

  • Динамо (38%, 505 голосов)
  • Шахтер (29%, 384 голосов)
  • Карпаты (5%, 64 голосов)
  • Волынь (4%, 59 голосов)
  • Днепр-1 (4%, 54 голосов)
  • Ворскла (4%, 52 голосов)
  • Колос (3%, 36 голосов)
  • Десна (3%, 35 голосов)
  • Львов (3%, 34 голосов)
  • Александрия (2%, 33 голосов)
  • Заря (2%, 28 голосов)
  • Металлург (2%, 25 голосов)
  • Мариуполь (2%, 20 голосов)

Всего проголосовало: 1 329

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.