«Давно мріяв забити за збірну України»

Про виступ юнацької збірної України U-18 (футболісти 2000 року народження) на Кубку Словаччини проект Золотий Талант писав регулярно і з подробицями. Коментував його вже й тренер команди Сергій Попов

Зараз пропонуємо увазі читачів інтерв’ю з безпосереднім учасником матчів, півзахисником збірної та львівських Карпат Ростиславом Ляхом, яке він дав офіційному клубному сайту.

— Одягати футболку збірної — завжди особливі відчуття, тому зрозуміло, що емоцій та вражень після таких поїздок всіх і не розповісти. Тим паче, вона для мене запам’ятається ще надовго, адже я давно мріяв забити гол за збірну України. Радий, що це нарешті сталося.

Якщо говорити про турнір, то в нашій групі були зібрані команди дуже високого рівня. Особливо відзначив би збірну Чехії. У них зіграний колектив, вони добре контролюють м’яч та класно грають при стандартах. З чехами грати було найважче, та й рахунок говорить сам за себе, адже вони — єдині, кому ми не змогли забити на турнірі.

— Сергій Попов на Кубок Словаччини викликав чимало нових футболістів. Можливо, українській команді якраз десь не вистачило цього фактору зіграності?

— Так, погоджуюсь. У перших двох іграх справді відчувалось, що не до кінця один одного розуміємо. Проте, з кожною хвилиною, яку ми проводили разом на полі, ці відчуття потроху зникали. У матчах проти збірних Казахстанау та Уэльсу складалось враження, ніби ми граємо цією командою вже не один рік. Це також стало одним з факторів наших перемог у двох останніх зустрічах.

— Окрім тебе, до збірної U-18 поїхало ще п’ятеро твоїх одноклубників та вихованець клубної Академії Данило Сікан. Не було присутнє відчуття, що не покидав розташування рідної команди?

— Спочатку здавалось, що базу Карпат просто перенесли з Брюхович до Словаччини (сміється). Насправді ж, у збірній завжди панує якась особлива атмосфера. Зовсім не відчувається, що ми виступаємо за різні клуби.

Ростислав Лях з партнерами

Ростислав Лях з партнерами

– Ти згадував, що забив дебютний гол за збірну України. Розкажи, як це сталося?

– На куті штрафного майданчика збили нашого гравця, суддя призначив стандарт. Тренер мені сказав виконувати всі штрафні удари. Пробивав у кут, де перебував воротар. У момент удару гравці пробігли повз м’яча, тим самим дезорієнтувавши голкіпера — так і вдалось забити.

— Яка відстань була до воріт?

— Десь близько 25 метрів.

— Ви зустрічалися з командами різних країн. Як гадаєш, чим відрізняються іноземні футболісти від українських?

— Відразу скажу, що не побачив суттєвої різниці. Вони не є набагато технічнішими за нас, просто швидше працюють з м’ячем. Думаю, якщо нам додати в цьому компоненті, ми нічим їм не поступатимемось.

— Виступи на міжнародному турнірі Кубок Словаччини-2018 завершились для збірної України на п’ятому місці…

— Звичайно, ми засмучені. Хотілось показати кращий результат, адже наша збірна завжди бореться за найвищі місця.

 

Золотой талант-2018. Назовите тройку лучших игроков апреля в категории U-19 (1999 г.р. и моложе)

  • Артур Мурза (Мариуполь) (32%, 123 голосов)
  • Андрей Лунин (Заря) (16%, 61 голосов)
  • Владислав Супряга (Днепр-1) (11%, 43 голосов)
  • Викентий Волошин (Динамо U-19) (10%, 38 голосов)
  • Виталий Миколенко (Динамо) (9%, 36 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер U-21) (8%, 31 голосов)
  • Андрей Ременюк (Карпаты) (5%, 19 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (4%, 16 голосов)
  • Кирилл Дрышлюк (Звезда) (3%, 11 голосов)
  • Сергей Русьян (Александрия) (1%, 5 голосов)

Всего проголосовало: 261

Загрузка ... Загрузка ...



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.