Захисник молодіжної збірної України яскраво розпочав сезон в Іспанії

Василь Кравець виходить на провідні ролі в Луго

Василь Кравець, дебют якого в іспанському футболі припав на гру проти Реус Депортіу у рамках 32-го туру Сегунди минулого сезону, і футбольний сезон-2017/2018 розпочав з того самого суперника. Як і було напередодні прогнозовано провідними іспанськими виданнями (Marca, AS), на гру проти каталонського клубу Василь вийшов у стартовому складі Луго, зайнявши традиційну для себе позицію на лівому фланзі захисту.

Вже на 6-й хвилині він отримав попередження і зауважимо, що це найбільш рання жовта картка в його іспанській кар`єрі, адже всі три попередження минулого сезону Василь отримував на останніх хвилинах матчів.

Крім виконання суто захисних функцій, у матчі з Реус Депортіу українець часто підключався до атак своєї команди. Так, на 29-й хвилині Кравець зробив вкидання з-за бокової лінії на партнера, той повернув йому м’яч, і Василь гарно навісив в воротарський майданчик точнісінько на голову Іріоме Гонсалесу — голкіпер суперника спіймав м’яч.

На 42-й хвилині українець в атаці врятував м’яч біля самого кутового прапорця і влаштував супернику майстер-клас з дриблінгу: той зміг зупинити Кравця лише з порушенням правил — арбітр призначив небезпечний штрафний. На 44-й Василь вдало відкрився на лівому фланзі та, отримавши м’яч з протилежного, швидко оцінив ситуацію і навісив точно на голову Крістіану Еррері. І хоч голкіпер врятував і цього разу, Крістіан не втримався, вказавши на автора передачі і поаплодувавши йому.

У другому таймі українець продовжив проявляти активність в атаці, вже не обмежуючись самим лише рідним флангом. 47 хвилина: Кравець йде подавати кутовий праворуч, робить навіс на голову Бернардо Крусу — повз ворота. 57 хвилина: Василь зі свого флангу викладає м’яч на ногу Крістіану Еррері, але той трохи забігає в офсайд. 69 хвилина: удар Кравця зі штрафного приблизно по центру з 25 метрів влучає у стінку — м’яч летить на кутовий.

Безперечно вдалий матч Василеві ледь не зіпсувала ситуація на 82-й хвилині, коли він досить необачно вирішив віддати м’яч назад воротареві. Суперник перехопив цю передачу, але, на щастя, гострий кут не дозволив йому влучно пробити.

Василь Кравець виходить на провідні ролі в Луго

Василь Кравець виходить на провідні ролі в Луго

Втім, цей епізод не вплинув на загальне враження від гри Кравця. У невеличкому (лише на три абзаци) звіті про гру друкована версія Marca знайшла місце для того, щоб відзначити українця: «Луго вдавалось домінувати переважно завдяки вторгненням Кравця і Кампабадаля» (інший «крайок» господарів. — С.Г.).

За дебютну гру сезону Кравець отримує два бали з трьох можливих від Marca разом ще з трьома партнерами по команді, тоді як всіх інших оцінено одиницями. Аналогічна ситуація з AS з тою лише різницею, що компанію оцінених в два бали тут йому склали вже четверо партнерів.

В наступному турі Луго завітає до Хіхону, де 27 серпня зустрінеться з місцевим Спортінгом.

Станіслав ГОЦУЛЯК



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.