Футболісти Шахтаря феноменально перемогли, програючи Арсеналу з рахунком 0:3

Шахтар U-16 — Арсенал U-17 — 8:3, турнір Андрія Гаваші, 2019

В своєму стартовому матчі VI міжнародного юнацького турніру на честь Андрія Гаваші футболісти Шахтаря U-16 вибороли перемогу із розгромним рахунком, програючи на початку зустрічі на полі комплексу Камелот під Ужгородом — 0:3

На смарагдовому газоні знаного за межами Закарпаття комплексу Камелот, який розташований під самим Невицьким замком (щоправда, дуже занедбаним), 13 серпня відбувся надзвичайно яскравий матч першого туру VI міжнародного юнацького турніру на честь Андрія Гаваші. Хоча навряд чи хтось міг передбачити, що зустріч Шахтаря U-16 та київського Арсеналу U-17 вийде такою незвичайною.

Розклад Шахтар і Динамо візьмуть участь у турнірі на честь Гаваші

Все розпочалося з того, що кияни один за іншим забили поспіль три м’ячі і повели у рахунку — 3:0. Звичайно, враховуючи той факт, що у Арсенала гравці 2003 року народження, а у Шахтаря — 2004-го, можна було б передбачити, що більш дорослі можуть мати перевагу на полі. До того ж у гірників традиційно відбулася літня ротація тренерів. В сезоні-2018/2019 цю команду Шахтаря до золотих нагород чемпіонату України довели Геннадій Зубов та Олександр Алімов (з ними ж було виграно турнір на честь Гаваші у категорії U-15 у минулому році), а наразі її очолює Олександр Князєв, якому допомагає Олександр Максимов. А ще на користь Арсенала був той факт, що кількох провідних футболістів Шахтаря 2004 року народження (Олег Чуйко, Андрій Булеза, Іван Лосенко…) відправили на підвищення — до гравців трохи старших.

Як це було В фантастическом финале Шахтер вырвал победу у Карпат

Все це спочатку дало фору киянам. Владислав Черіков двічі використав помилки захисників і без шансів розстрілював Дениса Барченка, а потім ще й Ярослав Мнишенко поставив крапку в атаці правим флангом ударом метрів з 12-ти. Здавалося, що Шахтар буде мати величезні проблеми.

Але команда зібралася і почала грати у свій звичний футбол. Так, були проблеми на окремих позиціях на полі, але загалом клас команди виявився вищим навіть за більш дорослих арсеналівців.

Реконкіста почалася з пасу Давида Мурадяна, який запустив у прорив до воріт Артура Уварова. Його у штрафній площі зрізав Олександр Карюк, а пенальті реалізував Антон Глущенко. Зі кілька хвилин Іван Борисенко вдало виграв боротьбу за м’яч біля воріт суперника та розстріляв ворота, а нічийним рахунок став після прострілу Мурадяна та удару Уварова.

Після цього двічі невдало пасував своїм партнерам воротар Олексій Цокало, але обидва рази його пробачили. Однак перелом у грі вже стався. І до перерви Шахтар забив ще тричі. Шостий гол Максим Пухтєєв забивав ударом головою після подачі з лівого краю.

У перерві Олег Деревинський провів три заміни у складі Арсеналу, і вони дозволили киянам знову непогано провести початок тайму. Могли забивати Артем Бєляков та Владислав Черіков, але майстерність показали гірники. Глущенко чітко виконав удар зі штрафного, а Пухтєєв поставив масну крапку у матчі потужним ударом з-за меж карного майданчика під поперечину — 8:3.

Цікаво, що Шахтар провів матч без замін.

Шахтар U-16 — Арсенал U-17 — 8:3, турнір Андрія Гаваші, 2019

Шахтар U-16 — Арсенал U-17 — 8:3

Голи: Антон Глущенко (16, з пенальті, 32, 72), Іван Борисенко (19), Артур Уваров (22, 36), Максим Пухтєєв (39, 78) — Владислав Черіков (6, 11), Ярослав Мнишенко (14).

Шахтар (4-2-3-1): Барченко — Дрозд, Христенко, Савченко, Дудолад — Савчук, Пухтєєв — Мурадян, Глущенко, Борисенко — Уваров.

Тренер: Олександр Князєв.

Арсенал (4-4-2): Цокало — Кириченко (Філатов, 41), Бєляков, Карюк, Лагуткін — Пресіч (Загородний), Мнишенко (Антонюк), Гупаленко (Турбанєв), Петровський (Голота, 41) — Венгер (Бутяга, 41), Черіков (Ярмола).

Тренер: Олег Деревинський.

Андрій КУДИРКО

До речі В Києві визначили та нагородили кращих футболістів чемпіонату України U-15



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.