Денис Бобович: «Для мене приклад — мій батько»

Денис Бобович (Нива) після голу у ворота Металурга 19 серпня став кращим молодим бомбардиром сезону у клубах другої ліги

Нападаючий Ниви Денис Бобович лише місяць тому дебютував у футболці «зелених», а на його рахунку вже чотири голи (три — в чемпіонаті і один — в Кубку). Він щоразу відкривав рахунок в іграх, які закінчувались позитивним для вінничан результатом. Літо 2016 року він явно може занести собі до активу.

— Денисе, твій батько Ігор Бобович грав за відомі команди і немало забив за свою кар’єру. Можна сказати, що футбол у тобі — на генному рівні?

— Так, можна впевнено сказати, що футбол в мені закладений змалку. Батько грав за такі команди, як Десна, вінницька Нива, Чорноморець, був найкращим бомбардиром сезону. Тому не дивно, що я рано почав займатися футболом — з шести років. Моїм першим тренером в ДЮСШ Юність в Чернігові був Володимир Васильович Дробот.

— Після Чернігова ти вирушив підкорювати Донецьк…

— Так, 2009 року я потрапив в Академію донецького Металургу. Спочатку моїм тренером був Раїс Равільович Теркулов, а вже на випускний рік — Ігор Євгенович Король. Також в донецький період кар’єри довелось попрацювати під керівництвом Олександра Васильовича Петракова, який викликав мене до збірної на товариські ігри.

— Чому ж тоді не вдалося закріпитись в Металурзі?

— 2012 року у виїзній грі з Зорею я отримав травму — роздушив плеснову кістку. Після лікування не встиг набрати необхідних кондицій, ще провів кілька ігор за команду U-19, але якраз закінчився контракт.

— Після цього ти на досить тривалий час зник з поля зору футбольних фахівців.

— Я повернувся до Чернігова, протягом чотирьох років грав на обласному рівні, зокрема за ЛКТ Чернігів та ніжинський Фрунзівець, також підтримував форму самостійно, а вже цього літа у моєму житті з’явилась вінницька Нива.

— Ти задоволений таким поворотом своєї кар’єри?

— Після Донецьку я справді зголоднів за такими умовами. Тут мені все сподобалось — тренери, тренувальний процес, поля, умови. Я приїхав на перегляд і спробував себе зарекомендувати. Тренери повірили в мене і я підписав контракт.

— І одразу почав виправдовувати їх надії. Розкажи про свої голи. Яким був перший з них?

— Так, дійсно мені вдалося відзначитись вже у дебютній зустрічі. 20 липня ми грали кубкову гру з хмельницьким Поділлям. Наш опорник Євген Ключик взяв на себе ініціативу, обіграв кількох суперників і зробив подачу на лінію штрафного майданчика. Я зіграв на випередження і переправив м’яч головою у дальній кут.

— Дебютний матч у другій лізі з Енергією також виявився результативним.

— Наш лівий захисник Олександр Борячук пройшов флангом і зробив довгу передачу. Захисники суперників не розібрались між собою, зіткнулись один з одним, а я цим скористався і перекинув воротаря, який вийшов далеко з воріт.

— Ну і два голи наприкінці серпня…

— У грі з запорізьким Металургом наш лівий нападаючий Володимир Поліщук прострелив, я зіграв на випередження і пробив. Спочатку воротар зреагував на мій удар, але м’яч знов потрапив до мене, я не розгубився і добив. А у грі з Нікополем той же Володимир Поліщук після флангового проходу пробив, і я вдало зіграв на добиванні.

Денис Бобович (Нива) після голу у ворота Металурга 19 серпня став кращим молодим бомбардиром сезону у клубах другої ліги

Денис Бобович (Нива) після голу у ворота Металурга 19 серпня став кращим молодим бомбардиром сезону у клубах другої ліги

— Всі чотири м’ячі об’єднує те, що вони були забиті на початку зустрічей. У всіх чотирьох випадках ти відкривав рахунок. Це просто збіг?

— Не знаю, просто так виходить. Команда створює моменти, а я намагаюсь виконувати те, що від мене вимагає тренерський штаб. Так, перед грою і справді позамежний настрій. Я знаю, що на кожну гру треба налаштовуватись як на останню і намагатись витиснути з себе максимум, не жаліючи себе. Не завжди все виходить, ясна річ, але я намагаюсь.

— Але якщо виходить забивати, то чому ж не робити це й надалі? Є плани замахнутись на звання кращого бомбардира?

— В першу чергу — інтереси команди, а вже потім все інше. Усі забиті голи — командна заслуга. Великий обсяг роботи для того, щоб створювати гольові моменти, виконує наша середня лінія. А я вже намагаюсь їх реалізувати. Це стосується і інших гравців атакуючої ланки, вони всі грають на хорошому рівні. Стати кращим бомбардиром, звісно, хотілося б, але, повторюсь, це не є самоціллю. Знаєте, якщо буде потрібно команді — я готовий грати на будь-якій позиції, досвід гри опорником чи навіть захисником я маю. Нива — одна велика родина, і максимальний результат забезпечують усі, починаючи від головного тренера, докторів, адміністратора до останнього вболівальника.

— Денисе, відійдемо трохи від внутрішніх змагань. Який футбол тобі більше імпонує і хто з гравців є для тебе прикладом на полі?

— Мені, мабуть, пощастило з прикладом. Якщо у інших футболістів це якась зірка, то для мене приклад — мій батько. До того ж, на відміну від кумирів з телевізора, він завжди поруч, завжди може підказати, пояснити, що і як правильно робити. Що ж стосується футболу загалом, то мені дуже імпонує британський стиль — максимально жорсткий силовий футбол з боротьбою до останньої хвилини.

— Хотілося б спробувати себе в Британії?

— Ну, поки що це більше схоже на жарт. Я адекватно оцінюю свої сили. Для того, щоб лише мріяти про виступи на такому рівні, треба ще дуже багато працювати над собою!

Станіслав ГОЦУЛЯК



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.