Хавбек Десни: «Образливо, коли говорять, що наша команда слабка»

Після першої частини чемпіонату U-19 чернігівська Десна впевнено посідає у турнірній таблиці останнє місце. Здобуток скромний: лише одне очко за нічию зі Львовом

Напередодні новорічних свят пресслужба чернігівського клубу поговорила з півзахисником Десни U-19, автором того самого голу, який подарував команді перші очки у сезоні — Артемом Пискуном. Про шлях у футболі, новорічні традиції та про перемогу Десни U-19 з рахунком… 9:0!

— Розкажіть, нашим уболівальникам про себе: хто такий Артем Пискун та як він прийшов у футбол?

— З дитинства я хотів займатися футболом. Пам’ятаю як на чемпіонаті світу-2006 у чвертьфіналі Україна грала з Італією. Мені дуже сподобався той матч, тому я попросив тата, щоб він мене відвів у футбольну секцію, хоча до того з родичів спортом ніхто не займався.

У родині сперечалися що обрати: Юність чи Десну? Але тато вирішив, що краще буде піти у СДЮСШОР Десна. Так я опинився тут, у групі 2001 року народження, яку тренував Сергій Бакун. Сергій Миколайович багато чому мене навчив. Проте років у 13 я перейшов у групу свого року народження — 2002-го, адже хлопці 2001 року, через різницю у віці, стали помітно міцніше за мене. Так що закінчував СДЮСШОР я під керівництвом Володимира Мацути.

Единственный телеграм-канал о детско-юношеском и молодежном футболе. Подписывайтесь @goldtalant

Спочатку було складно, до нас не приходили перемоги, однак ми змогли згуртуватися, стати єдиним цілим, почали вигравати. У сезоні 2018/19 перемогли у першості області серед юнаків та зайняли 6 місце у своїй групі у Вищій лізі ДЮФЛУ, набравши найбільшу кількість очок серед усіх команд СДЮСШОР Десна…

— Як раз щодо Вищої ліги ДЮФЛУ… У минулому сезоні Ви забили 7 м’ячів у цьому турнірі. А ось в осінній частині 2019 року, вже у чемпіонаті УПЛ U-19, на Вашому рахунку лише один м’яч, проте саме він став історичним, адже приніс нашій команді перші очки у сезоні. Розкажіть про матч зі Львовом U-19 (1:1) та свій гол…

— Взагалі хочеться забивати у кожній грі та зростати як футболіст. Коли забив перший гол на рівні УПЛ, було дуже приємно. Тато завжди каже, що маю прагнути забити, показати свою найліпшу гру та ставати кращим, як людина. Правий півзахисник може як забивати, так й віддавати передачі. Звичайно, голи забивати самому більш приємно, але коли ти віддаєш результативний пас, то теж дуже радісно від того, що ти зробив свій внесок в успіх команди. У Вищій лізі ДЮФЛУ в нас на початку теж не усе виходило, але тренер підказав як краще, й стало виходити загострювати гру.

Якщо повертатися до матчу зі Львовом, в нас були моменти, коли ми могли пропустити. Але потім був штрафний у виконанні Дмитра Грищенка. Й чомусь я подумав: «Зараз може бути відскік й треба буде зіграти на добиванні». Так й сталося: м’яч відлетів на мене, я обрав вірну позицію та забив гол.

— У оглядах чемпіонату U-19 на сайті УПЛ до вас, до Десни, не рідко ставляться достатньо скептично. Зокрема, після останнього матчу осінньої частини першості проти київського Динамо, було написано наступне: «Чернігівці в минулому турі вперше в цьому чемпіонаті не програли, але це був епізод». Як до таких матеріалів ставляться у команді, й чи дійсно ви не зможете видати у цьому чемпіонаті не просто непоганий матч, а результативну серію?

— Думаю, нам не вистачає переможного духу, віри у себе: найскладніші моменти для нас на початку та наприкінці зустрічі. Не рідко ми граємо непогано, але є індивідуальні помилки над якими треба працювати. Образливо, коли говорять, що Десна слабка, проте це мотивує показати іншим, що все не так, як вони думають. Хочемо показати результат.

Не ахти Первое игровое очко за полтора сезона: результаты Десны и ее юных футболистов

— Ви — гравець 2002 року народження й лише у цьому сезоні влилися до складу Десни U-19. У команді вже був кістяк. Наскільки легко адаптувалися, та що, на Ваш погляд, Ваше покоління привнесло у команду?

— Адаптуватися було легко, адже з багатьма гравцями я до цього тренувався. У перших матчах не вистачало витривалості, бо тут зовсім інший рівень, порівняно з ДЮФЛУ. Але тренер вірив та давав більше ігрового часу. Тому, начебто вийшло додати. Звичайно, хочеться показувати результат у кожному матчі, проте у житті футболіста буває усе…

Десна захищається у матчі з Ворсклою (1:9). Артем Пискун (№9). Фото vorskla.com.ua.

— Наскільки відомо, Десна U-19 тренується навіть зараз, наприкінці грудня. Працюєте взагалі без відпусток?

— Щодо відпусток — тут питання до тренерського штабу, вони мають вирішувати. На мою думку це навіть гарно — підтримуєш форму, адже якщо довго не торкатися м’яча, то втратиш тонус. Зараз ми граємо у Вищій лізі турніру Зимова іскра. Вже провели 4 матчі: перемогли СК Мена (3:2), розгромили чернігівський Автолаз (9:0), зіграли унічию з Черніговом (2:2) та поступилися чернігівській Ниві (1:2).

— Виходить, що у Вас була триматчева безпрограшна серія, що для Десни U-19, на жаль, дещо незвично. Які емоції у команді, та чи допомагають такі турніри додати у впевненості (адже її колективу явно бракує)?

— Так, це додає упевненості, ми віримо, що можемо вигравати, адже часто виходимо на матчі недоналаштовані, чи надналаштовані, й, напевно, не завжди граємо на 100% від можливого. У цьому треба додавати.

— Як плануєте святкувати Новий рік та чи є у Вас сімейні традиції?

— Будемо з батьками. Якщо приїде брат — підемо гуляти з братом (він навчається у Києві) та друзями.

— Яке у Вас головне бажання у 2020 році?

— Щоб команда почала перемагати та до нас ставилися як до серйозного суперника.

— Як думаєте, чи потрапить основний склад Десни у єврокубки за підсумками цього сезону?

— Я дивлюся кожний матч основного складу… Думаю, Десна має потрапити у Лігу Європи. Щодо Ліги чемпіонів… тут, думаю, треба все робити поступово. Але, звісно, якщо Десна завоює золото чи срібло та потрапить у ЛЧ, буду дуже радий за нашу команду!

— Щоб Ви, від імені всього клубу, побажали нашим вболівальникам напередодні початку нового десятиліття?

— Бажаю здоров’я, злагоди у ваших родинах та отримувати яскраві емоції від футболу та від гри Десни!

Амбіції 19-річний дебютант Ворскли: у новому році маю надію продовжити грати в основі

Золотой Талант Украины-2019. Финал! Назовите тройку лучших игроков 2019 года в категории U-19 (2000 год рождения и моложе)

  • Георгий Цитаишвили (Динамо) (24%, 163 голосов)
  • Владислав Ванат (Динамо) (23%, 159 голосов)
  • Даниил Сикан (Мариуполь/Шахтер) (12%, 82 голосов)
  • Владислав Супряга (Динамо/Днепр-1) (12%, 80 голосов)
  • Евгений Исаенко (Динамо) (6%, 40 голосов)
  • Александр Назаренко (Днепр-1) (5%, 36 голосов)
  • Михаил Мудрык (Арсенал/Шахтер) (5%, 35 голосов)
  • Арсений Батагов (Днепр-1) (3%, 20 голосов)
  • Абдулла Абдуллаев (Шахтер) (3%, 20 голосов)
  • Артем Бондаренко (Шахтер) (3%, 19 голосов)
  • Ярослав Надольский (Динамо) (2%, 17 голосов)
  • Алексей Кащук (Шахтер/Мариуполь) (2%, 12 голосов)
  • Игорь Снурницын (Олимпик) (1%, 4 голосов)

Всего проголосовало: 390

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.