EA Sports FIFA 20 Global Series: подробиці головної події зі світу кіберфутболу

EA Sports FIFA 20 Global Series — чемпіонат світу з кіберфутболу та за сумісництвом одна з найбільш значущих подій у світі кіберспорту в цілому. Кіберфутбол розвинувся до такого рівня, що багато професійних клубів та збірних мають свої команди по кіберфутболу, у тому числі й Збірна України.

Electronic Arts та Міжнародна федерація футболу (FIFA) запустили глобальну серію EA SPORTS FIFA 20 на шляху до чемпіонату світу з футболу FIFA. Мільйони гравців змагатимуться у цьому надійному та доступному дев’ятимісячному змаганні з призовим фондом, який тепер перевищує $3 мільйони. Як і в минулі роки, шлях на FIFA eWorld Cup буде містити безліч подій, організованих EA SPORTS, FIFA, лігами різних країн та іншими партнерами. Варто зауважити, що це не найзначніша сума призових, коли-небудь розіграних у кіберспорті. У цьому плані лідирують онлайн турніри з покеру — у 2010 році покер-рум PokerStars виплатив переможцю одного зі своїх турнірів WCOOP колосальні $12 215 000. Однак інші кіберспортивні дисципліни не відстають — у 2017 році команда кіберспортсменів Team Liquid виграла престижний турнір з Dota 2 «The International», заробивши при цьому $10 862 683.

Хто проводить

За проведення чемпіонату відповідає американська корпорація Electronic Arts, що прийшла на ринок відеоігор у далекому 1982 році. На даний момент вона займається поширенням спортивних ігор по всьому світу і має чистий прибуток у розмірі 4,95 млрд доларів на рік.

Чемпіонат проводиться за підтримки FIFA — головної футбольної організації міжнародного рівня. Під її егідою проходять всі турніри з футболу глобального масштабу, включаючи Кубок світу та Кубок Конфедерацій.

Організатори беруть на себе всі витрати на переліт, трансфер, проживання та харчування найсильніших гравців, які пройдуть у фінал змагання. Учасники EA Sports FIFA 20 Global Series не тільки не зазнають ніяких витрат, але ще й зможуть поборотися за значний призовий фонд.

Хто може брати участь і що потрібно зробити на початковому етапі

В EA Sports FIFA 20 Global Series може брати участь будь-який охочий повнолітній, який встиг подати заявку до 31 жовтня цього року. Після успішного проходження реєстрації учасник може починати завойовувати перемоги.

Які змагання заплановані

Weekend League

Турніри серії Weekend League проходитимуть вихідними днями, і за них гравцям нараховуватимуться очки Global Series. Ви самі зможете вибрати зручні дні для участі в матчах цієї категорії.

Для отримання звання схваленого гравця необхідно здобути як мінімум 27 перемог в одній з Weekend League. Це потрібно зробити не пізніше 3 лютого 2020 року.

Кубки FUT Champions

Кубки FUT Champions по праву вважаються головними відкритими змаганнями цього сезону, адже на них буде розігруватися переважна частина очок Global Series. Всього їх буде шість. У кожному братимуть участь по 32 гравці з кожної платформи.

Великі матчі FIFA

До них відносяться FIFA eNations Cup і FIFA eClub World Cup. Перший є матчем для збірних, другий носить статус клубного турніру.

Кваліфікаційні матчі

Це змагання порівняно невеликого масштабу. У них беруть участь виключно схвалені гравці.

Кваліфікаційні матчі ліг

Щороку до EA Sports FIFA Global Series приєднується все більша кількість ліг. Завдяки цьому кількість гравців, що мають можливість виступати за свої улюблені клуби, зростає. Цього року в партнерство з EA і FIFA вступили більше ніж 20 ліг.

eChampions League

До участі в eChampions League допускаються тільки схвалені гравці на PlayStation 4. Змагання проходитиме у три етапи.

Турніри країн PlayStation 4

Ця категорія турнірів пройде по всьому світу. При цьому організатори передбачили певні обмеження для кожної країни. Участь доступна лише гравцям на PlayStation 4.

Плей-офф

Право на участь в плей-офф буде надано 64 найсильнішим гравцям на PlayStation і такій же кількості гравців на Xbox. Плей-офф стане завершальним матчем для набору очок, необхідним для потрапляння у фінал FIFA eWorld Cup.

Учасники плей-офф отримають можливість заробити величезну кількість очок. Цей турнір стане одним з найбільш значущих й конкурентних у майбутньому кіберфутбольному сезоні.

Яких правил потрібно буде дотримуватися

Кожен схвалений гравець отримає інструкцію по участі в майбутніх турнірах на свій e-mail. Як і іншим учасникам змагань, йому необхідно буде дотримуватися певних правил, що стосуються створення команди. Як приклад візьмемо правила, застосовні до кваліфікаційних турнірів:

  • у команді може бути не більше 2 ICON карток (з урахуванням запасних гравців);
  • рейтинг всіх гравців повинен бути не менше 75 (включаючи запасних);
  • рейтинг гравця на лавці не може бути вище 84, те ж саме стосується рейтингу команди в цілому.

Які нововведення діють в цьому році

Кожен рік організатори EA Sports FIFA Global Series збільшують кількість країн, які можуть брати участь у кіберфутбольних змаганнях. Цього разу скарбничку таких країн поповнили Еквадор, В’єтнам, Уругвай та Єгипет.

Іншим нововведенням цього року став режим «Товариський турнір». Він буде введений у кваліфікаційні онлайн турніри й деякі інші матчі. У турнірі такого типу можна буде вибрати м’яч та стежити за загальним рахунком. Крім цього, під час виконання пенальті з екрана буде зникати приціл. На думку організаторів, це допоможе наблизити віртуальну гру до не мережевого формату.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.