Адреналін не допоміг МФА, Петриківка — Маолдісу. Авангард впорався сам

Два заключні тури регулярного чемпіонату U-19 серед команд першої ліги мали остаточно визначити всіх учасників плей-оф. Особливо запеклою була фінішна бійка на Заході, хоча й у третій та четвертій групах інтрига тліла до останнього

Група 1

Тут «на прапорці» справді відбувалося щось неймовірне! У 17-му турі очільник таблиці — Ніка зовсім не очікувано поступилася в дербі Прикарпаттю, розгніваному, що його відчепили від поділу путівок ще раніше.
І хоч Ніка згодом і виграла фінішний матч у львівського Динамо, перше місце втратила (37 очок).

Буковина святкує

Його повернула собі Буковина, адже без спотикань пробігла два останні тури й набрала на одне очко більше.
Лише третім завершив перегони колишній лідер МФА, і залишився без плей-оф. В останньому турі він взагалі поступився й не забив луцькому Адреналіну. Взяв загалом 33 очка і залишив по собі дуже приємне враження.
Четвірку підсумувало Прикарпаття, 26 очок.
17 тур
15 травня
Динамо (Львів) — Буковина (Чернівці) — 1:3
Прикарпаття (Івано-Франківськ) — Ніка (Івано-Франківськ) — 3:2
МФА (Мукачево) — Гірник (Новояворівськ) — 5:1
Темп (Вінниця) — Адреналін (Луцьк) — 1:3
18 тур
22 травня
Адреналін (Луцьк) — МФА (Мукачево) — 1:0
Гірник (Новояворівськ) — Прикарпаття (Івано-Франківськ) — 0:3
Ніка (Івано-Франківськ) — Динамо (Львів) — 5:0
Буковина (Чернівці) — Поділля (Хмельницький) — 3:0

Група 2

Достроково вирішивши, кому презентувати групу на стадії плей-оф, команди не сачкували й у наступних турах. Приміром, достроковий переможець — Оболонь Бровар — здобув ще дві перемоги. Спочатку у клубному дербі була обіграна Зміна-Оболонь.
Після матчу, що відбувався на УТБ у Бучі, старший тренер Оболонь Бровар Олег Мазуренко відзначив: «Вітаю хлопців з перемогою. Практично 75 % гравців, які вийшли сьогодні на матч, це наші вихованці, що у складі пивоварів, що у команді Зміна-Оболонь. Звісно ми на них розраховуємо в подальшому. Повірте, що перемога це не головне: набагато важливіше, щоб вони зростали як футболісти, потрапляли до дорослого футболу та обов’язково себе реалізували.

Оболонське дербі

Ви знаєте, що два наші футболісти викликані до юнацької збірної України, це два Дмитра — Шамич та Сичевський. Приємно, що з нашої команди вже двоє викликається до лав збірної. Ясно, що хотілося, аби їх було більше і ми будемо над цим працювати. Бажаємо хлопцям успіху та щоб вони обов’язково показали себе».
В останньому ж матчі регулярного чемпіонату Оболонь Бровар приймала Полісся. Урочисто, на головному стадіоні клубу: на столичній Оболонь-Арені. Знову забив Самар, йому допоміг Лаврієнко й гості поїхали до Житомира з порожніми руками. А Оболонь Бровар набрала недосяжні для переслідувачів 58 очок.

Полісся також отримало два

Попри два голи далеко не Самар став кращим снайпером пивоварів: Артем Дерев’яго засмучував чужих воротарів аж 12 разів (у 17 матчах), він і став найрезультативнішим у групі 2.
Лише на два очка відстав від лідера Колос. Він також на повному серйозі дограв турнір, спочатку бахнув у Києві ДЮСШ-15, потім в Ірпіні набив повну торбу Зміні-Оболонь.
Третім фінішував Любомир (43 очка), також до чільної п’ятірки увійшли Зміна-Оболонь (36) і Чемпіон (33). Він ще може наздогнати конкурента, якщо виграє свій завтрашній матч в одеського Атлетика.

Чемпіон проти ФК Яшина

21 тур
15 травня
Полісся (Житомир) — АРЗ (Біла Церква) — 1:0
Зміна-Оболонь (Київ) — Оболонь Бровар (Київ) — 1:2
Голи ОБ: Самар, Чистяк.
Оболонь Бровар: Коломієць — Потопальський, Комаровський (Глошардін, 42), Покойовий, Кузьменков, Сичевський, Цикало (Чистяк, 57), Самар (Ульянченко, 90), Рафальський (Дерев’яго, 55), Шамич (Аракелян, 60), Лаврієнко.
ДЮСШ-15 (Київ) — Колос (Ковалівка) — 0:4
Голи: Федоров (2), Сорокін, Нагорнюк.
Колос: Клімов — Альянов, Шакун, Фільчаков, Козленко, Шевченко, Рожко, Сорокін, Федоров, Олійник, Ахмедзаде.
На заміну виходили: Нагорнюк, Гіда, Черних, Коваленко, Сягровський.
Любомир (Ставище) — Локомотив (Київ) — 5:0
ВОДЮСШ (Вінниця) — Атлетик (Одеса) — 3:1
Чемпіон (Київ) — ФК імені Льва Яшина (Київ) — 2:2

22 тур
21 травня
Оболонь Бровар (Київ) — Полісся (Житомир) — 2:1
Голи ОБ: Лаврієнко, Самар.
Оболонь Бровар: Тумко (Коломієць, 46) — Глошардін (Головко, 89), Потопальський, Кузьменков, Покойовий, Самар, Аракелян (Розгон, 83), Лаврієнко (М. Ульянченко, 72), Чистяк (Новіков, 86), Ольховіков (Цикало, 46), Рафальський (Дерев’яго, 46).
22 травня
АРЗ (Біла Церква) — ВОДЮСШ (Вінниця) — 2:3
ФК імені Льва Яшина (Київ) — Любомир (Ставище) — 1:1
Локомотив (Київ) — ДЮСШ-15 (Київ) — 3:1
Колос (Ковалівка) — Зміна-Оболонь (Київ) — 6:2
Голи: Радченко (6, 67), Нагорнюк (8), Ахмедзаде (53) Кошляк (65 пен.) Федоров (84) — Хмельницький (38), Вояновський (54, пенальті).
Колос: Котовий (Клімов, 46) — Черних, Коваленко (Ахмедзаде, 46), Сягровський, Кірик (Кошляк, 46), Козленко (Альянов, 56), Нагорнюк, Сорокін, Сіренко, Федоров, Радченко.
24 травня
Атлетик (Одеса) — Чемпіон (Київ).

Група 3

Тут заздалегідь визначився переможець (Петриківка із 31-м очком), а ось Маолдіс міг наздогнати за очками черкаський Дніпро. Тим більш, що самі петриківці для цього зробили все, що від них залежало: у передостанньому турі обіграли черкащан, в останньому програли Маолдісу.
Ось тільки самі дніпряни не впоралися з нервами, поступилися у Кропивницькому Олімпіку. Та й Дніпро Черкаси свій заключний поєдинок виграв у Нікополя, набрав 23 бали і залишився другим.
У Кременя було 19, він третій, Маолдіс фінішував із 17 пунктами четвертим.
21 тур
15 травня
Нікополь — Голкіпер (Запоріжжя) — 3:0
Петриківка — Дніпро Черкаси (Черкаси) — 3:0
Олімпік (Кропивницький) — Маолдіс (Дніпро) — 3:2
22 тур
22 травня
Голкіпер (Запоріжжя) — Кремінь (Кременчук) — 0:3
Маолдіс (Дніпро) — Петриківка — 3:1
Дніпро Черкаси (Черкаси) — Нікополь — 3:0

Група 4

І в цій зоні беззаперечний лідер — Дніпро-1 — програв один із матчів, щоправда, у наступному домашньому теж виправився. Досяг позначки у 36 очок і з першого місця промарширував у плей-оф.
А ось другий Авангард відбився від конкурентів вже у передостанньому турі, зігравши унічию з одним із переслідувачів — ДВУОР імені Бубки. В останньому ж закріпив успіх перемогою над Ареною (4:1) і взявши 31 очко забронював другу позицію.
ДВУОР із 27 балами залишився третім, Квадро (25) четвертим.

Квадро з Барсою (у жовтому) справився

21 тур
15 травня
Барса (Суми) — Кобра (Харків) — 3:0
Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Квадро (Первомайський) — 1:0
ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — Авангард (Краматорськ) — 0:0
16 травня
Арена (Харків) — Дніпро-1 — 1:0
22 тур
22 травня
Квадро (Первомайський) — Барса (Суми) — 7:1
Голи Квадро: Гуренко (9), Тепляков (13), автогол (30), Гребенюк (46, 68), Гресько (70, 88).
Квадро: Жилін — Острик, Каніщев, Приходько (Кудін, 25), Гресько, Гуренко, Окох, Халютін, Тепляков, Коваленко (Гребенюк, 46), Воловик (Мальцев, 46).
Кобра (Харків) — ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — 0:1
Авангард (Краматорськ) — Арена (Харків) — 4:1
Дніпро-1 — Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — 4:0
Голи: Копил (2), Волинець, Маловичко.
Дніпро-1: Веклич (Кабка,46) — Кобельчук (Рагулін,70), Зайков, Жінчин, Швиденко (Донцов,75), Кіреєв, Соловйов, Копил (Гаврилюк,70), Волинець, Митченко (Гора,70), Віговський (Маловичко,70).

Таким чином, до плей-оф вийшли Буковина (Чернівці), Ніка (Івано-Франківськ), Оболонь Бровар (Київ), Колос (Ковалівка), Петриківка, Дніпро Черкаси, Дніпро-1, Авангард (Краматорськ).



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.