Ніка вибиває МФА на третє місце, Авангард не може відчепити переслідувачів

Фінішні битви регулярного чемпіонату U-19 серед команд першої ліги потроху визначають учасників плей-оф. Друга група делегувала Оболонь-Бровар із Колосом, третя — Петриківку з Дніпро Черкасами, четверта — Дніпро-1

Група 1

А ось у західній зоні ще зовсім нічого не ясно. За два тури до завершення групового етапу на дві путівки як і раніше три претенденти.
Звітний 16 тур звів у лобовому зіткненні двох із цієї трійці: МФА їздив в гості до Ніки. І спіймав облизня: нещодавній лідер групи був битий із рахунком 1:4. У Ніки тепер 34 очка й вона продовжує очолювати перегони, у мукачівців лишилося 30, й вони вже треті.

У попередньому турі Оболонь Бровар уже в плей-оф, Дніпро-1 вперше програє

Тим часом третій фаворит групи — Буковина — приймала амбіційне й бойове Прикарпаття, що йшло четвертим. І дотисла непоступливого суперника. У першому таймі дубль оформив Даніел Раулюк, та гості зуміли одного разу відповісти. І все ж у середині другого тайму Дмитро Постолакій закрив питання — 3:1.

Прикарпатцям у Чернівцях очками не забагатіла

Водночас івано-франківців (20 очок) посунуло на п’яте місце львівське Динамо. Воно здобуло звитягу у Хмельницькому (тепер має 21 пункт). Хоча Поділля вже на 6-й хвилині заробило пенальті, однак гравець господарів голкіпера Вадима Кобаля переграти не зумів: капітан Динамо впорався з першим ударом, а далі на допомогу прийшов захисник Руслан Грабовський, який заблокував повторний постріл від виконавця пенальті, повідомляє сайт львівського клубу.

На 44 хвилині вже динамівці заробили 11-метровий, який взявся виконувати їхній штатний пенальтист… Кобаль. Кіпер свій шанс марнувати не став і завдав влучного і, як з’ясувалося, переможного удару.
16 тур
8 травня
Гірник (Новояворівськ) — Темп (Вінниця) — 1:0
Ніка (Івано-Франківськ) — МФА (Мукачево) — 4:1
Поділля (Хмельницький) — Динамо (Львів) — 0:1
Гол: Вадим Кобаль (44).
Динамо: Кобаль — Попович, Грабовський, Морозович, Ігнатюк, Фітель, Максименко, Кіш (Шот, 90), Цимбала (Гринюх, 87), Левків, Данканич.
Буковина (Чернівці) — Прикарпаття (Івано-Франківськ) — 3:1
Голи: Даніел Раулюк (4, 26), Дмитро Постолакій (71) — Андрій Хома (37).
Буковина: Гуцул — Кузик, Постолакій, Рудич, Томнюк, Фрунчак, Раулюк, Павлович (Бута, 84), Шутак (Мангер, 81), Рябий, Гакман.
Прикарпаття: Сердюк — Фелипович, Лесів, Гавронський, Руденко, Остапчук (Федорович, 86), Медвідь (Павлюк, 53), Василів (Тофан, 68), Радульський (Матешко, 81), Хома (Гудемнюк, 58), Крижанівський.
Наступний тур (16)
15 травня
Динамо (Львів) — Буковина (Чернівці), Прикарпаття (Івано-Франківськ) — Ніка (Івано-Франківськ), МФА (Мукачево) — Гірник (Новояворівськ), Темп (Вінниця) — Адреналін (Луцьк).

Група 2

На відміну від першої групи, тут все вирішилося остаточно. Уже у статусі учасника плей-оф проводила свій поєдинок 20-го туру Оболонь-Бровар, проте очками не розкидалася. Вочевидь, хоче вийти до плей-оф з першого місця, яке дає відносні переваги.

Черговий наступ пивоварів (у білому)

Зустрічалися пивовари із випускниками ДЮСШ-15, і хоча підсумковий рахунок поважний, вперше забили господарі тільки на 33-й, а вдруге — аж в середині другого тайму. До того ж, невдовзі (на 72-й) пропустили з пенальті, та фінішний дубль Цикало зняв усі питання.
Другим делегатом у стикові матчі вирушить Колос. Він в Ірпені приймав третій Любомир, і попри відчайдушній спротив ставищан, здобув перемогу. Ведучи у рахунку 3:0, а потім 4:1, ковалівці дозволили суперникам звести різницю до мінімуму, на щастя, і у них знайшовся свій фінішер: два голи Сорокіна вбили інтригу.
А ось Чемпіон дозволив себе наздогнати: після пари голів Дениса Ігнатьєва він був попереду у матчі з Локомотивом (на фото вгорі), та не зміг втримати перевагу. До того ж, догравав у меншості, на вилучення нарвався колоритний воротар Артем Шутковський. Про цю пригоду емоційно розказали дійові особи матчу.

Відзначимо також матч між АРЗ й Атлетиком: одесити вели у рахунку після голів Владислава Шоропа і Олександра Божінського, та після двох вилучень (був ще й пенальті) лишилися удев’ятьох і програли.
Ну, й зовсім несподіваною виглядає поразка четвертої команди групи: Зміна-Оболонь програла аутсайдеру, навіть не забивши. Хоча саме ця перемога підняла Полісся на передостаннє місце.
20 тур
8 травня
Локомотив (Київ) — Чемпіон (Київ) — 2:2

Полісся (Житомир) — Зміна-Оболонь (Київ) — 2:0
АРЗ (Біла Церква) — Атлетик (Одеса) — 3:2
ФК імені Льва Яшина (Київ) — ВОДЮСШ (Вінниця) — 1:2
Колос (Ковалівка) — Любомир (Ставище) — 6:3
Голи: Дмитро Рожко (11), Данило Шевченко (15), Максим Гида (19), Олексій Федоров (37), Станіслав Сорокін (75, пенальті 80) — Олексій Заїка (35), Ельвін Валієв (45), Олександр Шаталов (63, пенальті).
Колос: Котовий — Альянов, Шакун, Коваленко (Козленко, 83), Шевченко, Рожко (Сіренко, 60), Кошляк (Сягровський, 83), Сорокін (Нагорнюк,81), Федоров, Гида (Фільчаков, 46), Ахмедзаде (Олійник, 79).
Оболонь Бровар (Київ) — ДЮСШ-15 (Київ) — 4:1
Голи Оболоні Бровар: Дмитро Шамич (33), Марлен Чобанов (64), Єгор Цикало (81, 90+1).
Оболонь Бровар: Тумко (Пишний, 60) — Чобанов, Комаровський, Глошардін (Ульянченко, 84), Кузьменков (Розгон, 82), Самар (Рафальський, 64), Чистяк, Цикало, Дерев’яго (Кудренко, 73), Шамич (Лаврієнко, 60), Аракелян (Ольховіков, 60).

Наступний тур (21)
15 травня
Полісся (Житомир) — АРЗ (Біла Церква), Зміна-Оболонь (Київ) — Оболонь Бровар (Київ), ДЮСШ-15 (Київ) — Колос (Ковалівка), Любомир (Ставище) — Локомотив (Київ), Чемпіон (Київ) — ФК імені Льва Яшина (Київ), ВОДЮСШ (Вінниця) — Атлетик (Одеса).

Група 3

У цій вісімці (на жаль, восени трансформувалася у сімку через зняття Металурга з Кам’янського) теж визначилася пара переможців. Петриківка ще раніше забезпечила собі вихід із групи, та зупинятия не забажала: розгром Нікополя (8:0) дав їй уже 25 очок.
Найближчий переслідувач — Дніпро Черкаси — майже сенсаційно програв на своєму полі Олімпіку з Кропивницького. У черкащан лишилося 20 очок, і тепер багато що вирішиться в очному протистоянні, яке заплановане на наступний тур.
Теоретично може наздогнати дніпрян четвертий Маолдіс (14 очок), зараз він вкрай недоречно поділився очками із Кременем (той набрав 16 балів, аде більше не зможе, всі свої матчі вже відіграв). Однак і Маолдіс, і Дніпро-Черкаси чекають зустрічі із Петриківкою, і хтось майже напевно очки втратить.
12 тур
8 травня
Маолдіс (Дніпро) — Кремінь (Кременчук) — 2:2
Дніпро Черкаси (Черкаси) — Олімпік (Кропивницький) — 1:2
Нікополь — Петриківка — 0:8
Наступний тур (13)
15 травня
Нікополь — Голкіпер (Запоріжжя), Петриківка — Дніпро Черкаси (Черкаси), Олімпік (Кропивницький) — Маолдіс (Дніпро).

Група 4

Невизначена ситуація з другою перепусткою і тут. Дніпро-1, уже в якості переможця групи, попсував шанси ДВУОР, набивши йому аж сім голів. Вочевидь, хлопці вибачалися за поразку в минулому турі від Авангарда. У дніпрян стало 33 очка.
І все ж бахмутівці залишаються в бійці (23 бали), оскільки Авангард не зміг збільшити відрив у Харкові: на два голи краматорців Кобра вжалила теж двічі. У Авангарда тепер 25 очок.
Квадро набрав 22, бо розгромив земляків із обласного центру — Арену, та ще й «допомагала» первомайцям забивати.

Квадро (у біло-зеленому) вперто женеться за Авангардом

12 тур
8 травня
Кобра (Харків) — Авангард (Краматорськ) — 2:2
Квадро (Первомайський) — Арена (Харків) — 4:1
Голи Квадро: Ілля Фрунташ (6), автогол (38), Олексій Гресько (74, 90+4).
Квадро: Гребенюк (Жилін, 90) — Острик, Гуренко, Приходько, Гресько, Окох, Халютін (Подкаура, 59), Фрунташ, Тепляков (Кудін, 84), Воловик, Коваленко.
Барса (Суми) — СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — 1:4
Дніпро-1 — ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — 7:0
Голи: Іван Литвиненко (3), Данило Волинець (2), Владислав Митченко, Ілля Гаврилюк.
Дніпро-1: Веклич — Кобельчук, Зайков, Жінчин, Швиденко, Соловйов, Рубчинський, Волинець, Литвиненко, Віговський, Митченко.
На заміну виходили: Гора, Маловичко, Гаврилюк, Копил, Кірєєв, Бутич, Ернандес-Шапаренко.

Наступний тур (13)
15 травня
Барса (Суми) — Кобра (Харків), Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Квадро (Первомайський), ДВУОР ім. С.Бубки (Бахмут) — Авангард (Краматорськ)
16 травня
Арена (Харків) — Дніпро-1.



Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.