«У Латвії сподобалася чистота, Рига й наша перемога»

Вельми велелюдний карпатський десант не з порожніми руками повернувся із табору збірної України U-19 (футболісти 2000 року народження й молодші). Відразу п’ятеро хлопців допомагали Сергію Попову виграти всі матчі на Кубку федерації в Латвії й здобути трофей

До речі, з-поміж галицьких полпредів було два захисники й воротар, і їхна заслуга є в тому, що у Ризі наша команда не пропустила жодного м’яча. Після повернення всі футболісти (окрім нападника Данила Сікана) поділилися переможними враженнями з інформаційним центром Карпат:

—  У збірну завжди їдемо як на свято. Турнір дуже сподобався. Головна ціль — підготовка до кваліфікації Євро-2019, яка стартує вже через місяць. Головний тренер Сергій Попов ставив перед нами завдання зайняти перше місце. До цього турніру команда підійшла дуже серйозно і заслужено здобула перемогу. У всіх матчах ми перемагали дуже впевнено. Ретельно готувалися до кожної гри, розбирали суперника. Скажу відверто, не реалізували масу моментів. Рахунок у кожній грі міг бути розгромним, — почав захисник Петро Харжевський.

Знай наших! Сборная Украины выиграла Кубок Федерации, не пропустив ни одного мяча

— Латвія дуже сподобалася. Проживали у хорошому готелі на березі моря. Для нас створили всі умови, щоб почуватися комфортно і здобувати переможний результат. Щодо ігор турніру, то повторюся за Петром, у нас було дуже багато моментів. Ми забили, як на мене, мало. Повинні були забивати в рази більше, — додав хавбек Ростислав Лях.

— Я відіграв всього одну гру на турнірі. У кваліфікації будуть значно сильніші суперники, якщо порівнювати з опонентами в Латвії. Це була підготовка. У кожному матчі оборона діяла злагоджено, гострих моментів біля наших воріт було обмаль. Проблем у захисті не виникало, тому і не пропустили жодного м’яча. Жили не в самому центрі Риги, а на її окраїні, неподалік від моря. Загалом, це дуже чисте місто. Вчора встигли заїхати в торговий центр і трохи там відпочили, — розповів голкіпер Андрій Артим.

Артим у черзі за медаллю

— Я б не сказав, що наші суперники були слабкі, ми просто були сильнішими. Не можна порівнювати Фарерські острови, Македонію та Латвію із командами, з якими гратимемо в кваліфікації, там вони значно сильніші. Вважаю, що кожного суперника треба перемагати, незважаючи на його статус. Думаю, ми не втілили на футбольному полі всі настанови тренера, але більшість з них реалізували. Є нюанси і моменти, які потрібно поправляти і в майбутньому нам є над чим працювати, — підсумував центрбек Роман Слива.

Роман Слива отримує нагороду

Нагадаємо, що в жовтні поточного року (10–16-го числа) синьо-жовті гратимуть у кваліфікаційному раунді Євро-2019. Команда Сергія Попова потрапила до групи 8, де компанію їй склали збірна Албанії (господар турніру), Словаччини та Норвегії. До еліт-раунду вийдуть дві найкращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019 року у Вірменії.

Кто станет чемпионом Украины U-19 по итогам сезона-2018/2019?

  • Динамо (38%, 377 голосов)
  • Шахтер (22%, 216 голосов)
  • Карпаты (9%, 87 голосов)
  • Арсенал (4%, 44 голосов)
  • Александрия (4%, 40 голосов)
  • Металлург (4%, 35 голосов)
  • Ворскла (3%, 30 голосов)
  • Заря (3%, 30 голосов)
  • Черноморец (3%, 27 голосов)
  • Десна (3%, 26 голосов)
  • Волынь (2%, 24 голосов)
  • Львов (2%, 24 голосов)
  • Мариуполь (2%, 21 голосов)
  • Олимпик (1%, 10 голосов)

Всего проголосовало: 991

Загрузка ... Загрузка ...


Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.